Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 64

• 49 311
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Естествено!
Това изобщо не е за там. Временно е.

А сега ако ми помогнете и с цвят за пердето? Simple Smile
Не искам да е бяло.
Стаята е дневна с кухненски бокс и трапезария в едно. С два такива прозореца - единият в къта с трапезната маса, другият в къта с меката мебел.
Диванът ми е сив, икейски, вижда се малко на снимката.
Мислех нещо една идейка по-светло сиво и плътно?

# 676
# 677
  • Пловдив
Супер са! Всички ми харесват! Simple Smile

# 678
Сиво и плътно ... и ще стане тъмно. Ще почнеш да дърпаш пердетата за да не ти е тъмно и все едно няма такива.
Вземи си нещо леко и ефирно, пропускащо много светлина. Варианти има много - и по-мрежести, и на ивички и какво ли не. ОК, нека не е снежно бяло, и аз не харесвам, ама да е светло и с висока светлопропускливост.

# 679
  • Бургас
Тъй като прозорецът е голям, позволява да помислиш и за двойни завеси...

# 680
Да, последното предложение е съвсем резонно - денем на тънки, нощем дърпаш и дебелите. Имат само един минус - събират прах и миризма от готвенето в холокухнята. Аз затова избрах варианта само с тънки и роло щори на самите прозорци.

# 681
Двойните трябва да има къде да се дръпнат настрани почти изцяло извън крилата на прозорците. В случая корниза е в рамките само на прозоречния отвор. Ако се сложи завеса, то тя в най-прибраното си положение ще покрива поне 1/2-2/3 от страничните крила и от прозорец 4х 60 (макс 70см) ще има светъл отвор не повече от 140см Hands V

Мисля по същия начин Wink
Сиво и плътно ... и ще стане тъмно. Ще почнеш да дърпаш пердетата за да не ти е тъмно и все едно няма такива.
Вземи си нещо леко и ефирно, пропускащо много светлина. Варианти има много - и по-мрежести, и на ивички и какво ли не. ОК, нека не е снежно бяло, и аз не харесвам, ама да е светло и с висока светлопропускливост.
предложения
Скрит текст:

# 682
Аз си харесах нещо подобно на това:

Денем пропуска много светлина, но при поглед натам окото се фокусира върху плътните нишки, а не навън към улицата/двора/паркинга (при мен е търсен ефект). Нощем пък от осветлението по-плътните нишки изпъкват и усещането е едва ли не за плътно перде и стои много добре. Все пак - въпрос на вкус.

Едно време бяха моден пик и пердетата ресни - ефектът е същият, но е страшно удобно, че отваряш прозорци и минаваш до стъклото без да ги дърпаш.

# 683
О те ресните и сега са модерни. За мен не е практично в помещение в което ще се готви да има и тънки и дебели завеси. Много по удачен вариант е щори - роло, плисе или римски и тънко перде. Все пак зависи на кой етаж е жилището.

# 684
  • Пловдив
На осмия /непоследен/, изложение изток. Много светло, лятото ще е и доста горещо.

Последна редакция: чт, 16 яну 2020, 13:17 от *Бенджи*

# 685
Но помещението не е само готварско, а дневна зона.
За такава комбинирана стая пердетата дават повече уют, а щорите не особено.

Аз залагам на мрежата, показана по-горе.
Стои много красиво като е под набор.

# 686
Не мога да разбера защо слагат радиатор пред френски прозорец? Тъпня голяма е - о@ква се идеята и на радиатора, и на прозореца. Вместо да сложат странично тесен и висок радиатор до стена.
Както и да е, това си бяха мои размисли по принцип.
От предложенията на Нат много ми хареса второто, за пейка върху радиатора - може да е и в различен вариант с 4 нормални крачета и ще си бъде съвсем отворено от 4-те страни за топлообмен.

# 687
  • Бургас
Може да непрактично, но създава друг уют. На мен много ми харесва. А и ако си смени корнизите с по-дълги, а и да не ги сменя и да покриват част от прозореца, пак би било  добре - те са доста широки...почти на цялата стена, а и ако помещението не е малко

# 688
Слагат парно пред френски прозорци, защото по подразбиране прозореца е най-студената част от помещението и именно там трябва да се завърта топлината.
А не по страничната стена.
Слагат и радиатори, защото конвекторите вградени в пода са към 3К за бройка.

# 689
  • Пловдив
Помещението е около 30кв.м, не е малко, има си обособени зони и място за всичко, само че, все пак  е едно помещение.

Общи условия

Активация на акаунт