Добър зъболекар в София

• 638 179
  • 981
  •   3
Отговори
# 945
Ако има такъв зъболекар, който да ми направи една пломба безплатно и да ми изпише 3 по НЗОК, моля пишете ми го на ЛС кой е този благородник.
Какво означава "не е редно". Редно ли е да не получавам НИЩО като стоматологична помощ срещу осигуровки на максимален праг от 25 години?

# 946
Означава, че в картона ти,който е видим за касата, са описани зъби, които не са правени. За съжаление държавата е абдикирала от денталната грижа за възрастните.

# 947
  • София
Има ли добра клиника/ кабинет, работеща с НЗОК?
От една клиника разбрах че имаме 240лв/г, но не се ориентирам добре - ако има възможност да се акумулират - ок, иначе са по +50лв добавките за зъб? (по каса са до 3 пломби за година) Но примерно дали могат за зъбен камък да се ползва?

Не се акумулират и не се прехвърлят за други години. Това, което го описвате е възможно , ако познавате зъболекарят. Много е голям риска иначе, зъболекарят рискува да му прекратят договора.
 Миналия месец дойде една пациентка и ме попита може ли да чистя зъбен камък и да пиша 3 пломби. Когато отговорих, че не може, пациентката каза, че предишния зъболекар(цитира име и фамилия) го е правил и даже е правил пломби на нея, а е ползвал книжката на дъщеря и.
 Разбира се, попитах я, след като зъболекарят и е направил такава услуга, защо ми го казва и още повече да иска от мен, после да ме разнася как нарушавам договора с НЗОК и да си рискувам 30 процента от прихода.
 Така че финално, това е възможно ако зъболекарят ви е близък и е сигурен, че вие няма да отидете другаде и да се разбере.

# 948
  • София
Да ако се прекалява е кофти. Иначе един зъб може да му се подменят пломбите. Т.е. не знам как ще докажат че не е сложил той пломбата, освен със снимки...пак е трудно. Или ако имаш само 3 пломби.

# 949
Има ли добра клиника/ кабинет, работеща с НЗОК?
От една клиника разбрах че имаме 240лв/г, но не се ориентирам добре - ако има възможност да се акумулират - ок, иначе са по +50лв добавките за зъб? (по каса са до 3 пломби за година) Но примерно дали могат за зъбен камък да се ползва?

Не се акумулират и не се прехвърлят за други години. Това, което го описвате е възможно , ако познавате зъболекарят. Много е голям риска иначе, зъболекарят рискува да му прекратят договора.
 Миналия месец дойде една пациентка и ме попита може ли да чистя зъбен камък и да пиша 3 пломби. Когато отговорих, че не може, пациентката каза, че предишния зъболекар(цитира име и фамилия) го е правил и даже е правил пломби на нея, а е ползвал книжката на дъщеря и.
 Разбира се, попитах я, след като зъболекарят и е направил такава услуга, защо ми го казва и още повече да иска от мен, после да ме разнася как нарушавам договора с НЗОК и да си рискувам 30 процента от прихода.
 Така че финално, това е възможно ако зъболекарят ви е близък и е сигурен, че вие няма да отидете другаде и да се разбере.

Не мисля, че толкова много се плашат и какво голямо преследване имало. По-скоро не им се занимава, а и се води незаконно доколкото разбирам. А и много стоматолози въобще не се занимават със Здравната каса

# 950
За съжаление добрите зъболекари и клиники не работят вече по здравната каса, предполагам че причината е защото много малко се предага по здравна каса и те немогат да догонят тази сума с материалите и инструментите с които работят. Това е моят довод.
Преди години се прецаках здраво защото реших да търся доктор който да ми направи пломба по здравната каса, радвах се че съм спестила пари, след това се оказа че той ми е направил най-евтината пломба от химиополимер или нещо подобно и ме заболя, та ми се наложи наскоро да я преправяме със сегашната докторка.

# 951
И на мен ми се е случвало нещо подобно, та изобщо не търся зъболекар по каса.

# 952
  • София
А аз винаги съм минавала по здравна каса като си доплащам разликата между лошия и добрия материал, който се използва за пломбите. Не знам защо не са ви предложили такъв вариант, а директно са сложили най-евтината пломба.

# 953
  • София
Мен когато са ми правили пломба по каса са ме питали каква и колко ще трябва да доплатя...химиополимер поне от 10-15г не са ми слагали

# 954
  • София /Абсурдистан
Когато става въпрос за зъболекар, евтиното излиза скъпо накрая.

# 955
И аз питам за препоръки в Зоните и Център

Д-р Папазян добър е!

# 956
За съжаление добрите зъболекари и клиники не работят вече по здравната каса, предполагам че причината е защото много малко се предага по здравна каса и те немогат да догонят тази сума с материалите и инструментите с които работят. Това е моят довод.
Преди години се прецаках здраво защото реших да търся доктор който да ми направи пломба по здравната каса, радвах се че съм спестила пари, след това се оказа че той ми е направил най-евтината пломба от химиополимер или нещо подобно и ме заболя, та ми се наложи наскоро да я преправяме със сегашната докторка.

И на мен ми се е случвало нещо подобно, та изобщо не търся зъболекар по каса.

мога ли да попитам как точно те боля и какъв беше проблемът?  Имам болка в зъба след поставяне на пломба от зъболекар работещ с НЗОК. Това продължава от много месеци и изглежда че никой не знае как да ми помогне.

# 957
@hsieer212 Отидох първо при въпросния зъболекар който работеше (мисля че все още работи) по "старата школа".
Първо че не ми сложи упойка и зъба ме боля и там по време на чистенето му,  второ че ми сложи лекарство с което зъба ми стана шарен на петна след няколко дни. Продължаваше да ме боли все по-силно а въпросния доктор по телефона каза изчакай ще ти мине "нищо ти няма".
Потърсих друг зъболекар, по препоръка (който и до ден днешен лекува зъбите на цялото ни семейство) др Ситновска, снима зъба и се оказа че е некротизирал и е сложена отгоре пломба с химиополимер. Оправихме зъба с упойка и забравих за всичко.
Както и да е, лош спомен който няма да забравя

# 958
Скоро пак го препоръчвах:

д-р Шишков, бул Янко Сакъзов 46, тел. 843 25 61

Цените му са малко високи, но съм много доволна, ходя при него от 1992.

Прави всичко, вкл. фасети и т.н. - и то високо професионално.
И аз търся добър зъболекар, но не мога да се доверя на никой, защото попадам все на некадърници, които уж ми правят пломба и след 3-4 месеца - тя пада и се оказва, че отдолу зъба е още по - развален. Бихте ли ми казали при този доктор, как са ви зъбите след като ви ги е лекувал, имате ли такива случаи да пада някоя пломба или коронка?

# 959
На мамите в Борово и околностите препоръчвам с две ръце д-р Траянов.Не зъболекар , а вълшебник , особено ако имате развалени предни зъби и държите на естетиката.Кабинета му е на ул.Родопски извор , работи и след 18h и събота.Ако някои иска телефон да ми пише на лични
Може ли телефон за връзка с доктора

Общи условия

Активация на акаунт