Добър зъболекар в София

• 638 677
  • 981
  •   2
Отговори
# 210
Чудесни стоматолози има в Дентален център "Полихронов" - http://klinikapolihronov.com

# 211
Здравейте, горещо ви препоръчвам доктор Даракчиева. Много добър зъболекар и човек. Ето сайта й, на който има цени, раб. време и телефони : http://www.zabolekarsofia.com. Работи и със здравната каса. Цените и са също много добри.

# 212
Д-р Даракчиева има ли някаква  конкретна специалност? Дали извършва ендодонтско лечение на канали?

# 213
Здравейте,аз съм в 2 месец мога ли да ходя на зъболекар?

# 214
Моето семейство и всечките ми приятели ходим при д-р Ичков и за мен и най добрия в зъболечението-13 п-ка в лозенец, ако обаче ви се наложи да се вади зъб , той казва, че не е хирург и предпочита да ви прати при жена му в 14 п-ка-при нея всичко минава бързо и леко. Шапка свалям на хора, които знаят какво могат и какво не.

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 02:53 от Tatti

# 215
Здравейте,аз съм в 2 месец мога ли да ходя на зъболекар?
  Ако имате нужда, ще е препоръчително да отидете, за да ви помогнат за болката или проблема.

# 216
Доколкото знам цените на пломбите много зависят, например от количеството материал, което се използва, но най-много от цената на самия материал - има фотополимери по 30 лв. опаковката, и такива, които струват 10 гр - 600 лв. Така че има значение дали стоматологът ти слага фотополимер от 30 лв. опаковката и ти взима цена 20 лв. за пломба, и дали ти слага фотополимер за 600 лв. и ти взима 50 лв. Аз лично предпочитам 2-рият вариант. Да не говорим, че цените на стоматологичните материали за 2009 г. са с ръст от 50 % нагоре, за някои неща и много повече, но малко зъболекари вдигат цените с 50-100 % нали? Но масово по стоматологичните клиники, особено такива, в които се работи на конвейр от наети новозавършили стоматолози, материалите са от най-ниско качество, за съжаление клиентите обикновено не го разбират това, докато пломбата не им падне скоро след това. Или някой се хвали - "На мен ми направиха протеза/пломба/ коронка и прочие само за ..... лв." . Иначе моя позната работи като стоматолог на процент в една много известна клиника (чудя се дали да й кажа името на тази клиника) - на средно високи цени работят с възможно най-евтините и лоши материали. Ти отиваш там и си мислиш, че за тези пари получаваш някакво качество, но ....друг път.
Колко вярно е всичко! За съжаление като полулегнеш на стола и отвориш устата.... ръководи съвестта на зъболекаря.

# 217
Доколкото знам цените на пломбите много зависят, например от количеството материал, което се използва, но най-много от цената на самия материал - има фотополимери по 30 лв. опаковката, и такива, които струват 10 гр - 600 лв. Така че има значение дали стоматологът ти слага фотополимер от 30 лв. опаковката и ти взима цена 20 лв. за пломба, и дали ти слага фотополимер за 600 лв. и ти взима 50 лв. Аз лично предпочитам 2-рият вариант. Да не говорим, че цените на стоматологичните материали за 2009 г. са с ръст от 50 % нагоре, за някои неща и много повече, но малко зъболекари вдигат цените с 50-100 % нали? Но масово по стоматологичните клиники, особено такива, в които се работи на конвейр от наети новозавършили стоматолози, материалите са от най-ниско качество, за съжаление клиентите обикновено не го разбират това, докато пломбата не им падне скоро след това. Или някой се хвали - "На мен ми направиха протеза/пломба/ коронка и прочие само за ..... лв." . Иначе моя позната работи като стоматолог на процент в една много известна клиника (чудя се дали да й кажа името на тази клиника) - на средно високи цени работят с възможно най-евтините и лоши материали. Ти отиваш там и си мислиш, че за тези пари получаваш някакво качество, но ....друг път.
Колко вярно е всичко! За съжаление като полулегнеш на стола и отвориш устата.... ръководи съвестта на зъболекаря.
Да  материала има значение, но  също има и много други  фактори, който  влиаят на  дадена  пломба. Но най- важното е  изработката на  пломбата от стоматолога,  защото и най-скъпия стом. материал когато не е поставен добре  ще падне. Аз имам пломба още от преди промяната, когато нямаше такова разнообрази на матириали.

# 218
Мога да кажа че има доста добри дентални специалисти в София-квалифицирани,иноватори и най вече старателни в работата си според моите наблюдения като кадър в дентално депо.Общо взето цените на услугите варират в зависимост от много фактори.Но ние българите по принцип трудно се навиваме да плащаме за здравето си...

# 219
От няколко дни се опитвам да намеря телефон за връзка с клиниката по лицево-челюстна хирургия към ВМА.  С когото и да говоря всички ми препоръчват хирурзите там. Най-странното е, че не намирам нито тел. на регистратура, нито на централа. Днес най-после изрових един телефон, който се оказа, че звъни в болничното отделение. Добре, че жената беше много любезна и ми обясни, че въобще нямало регистратура, нито пък записвали предварително часове Shocked... Каза ми да отида в делничен ден, между 8-12 ч. на първия етаж в приемен кабинет и там ще ми бъде направена консултация. Много ми е странно, защо процедират така, на първо място, това е свързано с голямо висене пред кабинета, така без час, все едно сме на опашка банани отпреди 20 години. И няма никаква гаранция, че ще вляза до 12...Някой от вас минавал ли е през този кабинет?

# 220
Малко в страни от темата, но:
В отговор на Gugalinka искам да кажа, че за съжаление няма пропорционална зависимост и гаранция между стойността и качеството на зъболекарската услуга.

Както се казва могат да ти одерат кожата, но реално да не ти решат проблема. Всеки си преценява колко средства ще отделя, не смятам, че размерът им е гаранция за по-качествена услуга, защото действително цените на услугите зависят от много фактори, един от който е например имиджа и титлата на даден зъболекар.

Не съм съгласна с това, че българите не се навиваме да плащаме - напротив не стига, че ни удържат здравни осигуровки, ами и всеки от нас вади пари допълнително като посети лекар/зъболекар.

Освен това хора с доход, равен на минималната заплата и да искат да си направят фасетки, няма как да стане.
Съвсем друг е въпросът, че много от българите отиват при зъболекар, чак когато нещо ги заболи.

# 221
Малко в страни от темата, но:
В отговор на Gugalinka искам да кажа, че за съжаление няма пропорционална зависимост и гаранция между стойността и качеството на зъболекарската услуга.

Както се казва могат да ти одерат кожата, но реално да не ти решат проблема. Всеки си преценява колко средства ще отделя, не смятам, че размерът им е гаранция за по-качествена услуга, защото действително цените на услугите зависят от много фактори, един от който е например имиджа и титлата на даден зъболекар.

Не съм съгласна с това, че българите не се навиваме да плащаме - напротив не стига, че ни удържат здравни осигуровки, ами и всеки от нас вади пари допълнително като посети лекар/зъболекар.

Освен това хора с доход, равен на минималната заплата и да искат да си направят фасетки, няма как да стане.
Съвсем друг е въпросът, че много от българите отиват при зъболекар, чак когато нещо ги заболи.
-
Напълно те подкрепям в казаното че няма пропорционална зависимост качество=цена .Имах предвид че трудно плащаме за здраве поради ред причини главно финансови.и какво от това 4е сме здравно осигурени.Например касата поема една пломба на година в размер на 18лв Това за мен е наистина смешна сума предвид цените на материалите и консумативите за нея.Друг проблем е че сме недоверчиви по- принцип към лекарското съсловие*защо ли e taka newsm78!!!!!*,сондираме мнение помежду си или с друг специалист ако има някакъв по сериозен проблем.наистина има случаи когато цените се формират заради титла самочувствие и прочее но нима  и при лекарите да не е така.Нима и в търговията да не се случва Навсякъде го има това перчене и алчност аз но нека това да не ни пречи да бъдем обективни за добрите лекари и лекари по дентална медицина

Смея да твърдя че нещата в денталната медицина през последните 3=4 години се развиха доста динамично в  положителна асока както за докторите съответно и за пациентите.Купи се доста нова и модерна апаратура,европеиските директиви налагат строг контрол на стерилизацията и като цяло на обслужването на един дентален кабинет,самите доктори непрекъснато се стремят да усъвършенстват знанията си с курсове които естествено не са безплатни.Дори имаме случаи на една 70 годишна докторка която ходи на обучения и е запозната с всички новости на пазара.Мисля че  се стараят доста да подобрят качеството си на работа.Отделен въпрос е че хората са го казали=Които го може си го може Simple SmileПък и ние=търговците не ги оставяме да дишат от иновации Simple Smile
Офтопик=извиняваите на всички за правописните грешки но новия ми жтора рука лаптоп се оказва с турска клавиатура и не ме питаите как го писах този пост 2 часа Crazy

# 222
  • София
За мен най-добрият е д-р Антикаджиев. Кабинетът му е на ъгъла на "Бузлуджа" и "Витошка", срещу пилоните на НДК, точно до хотела.

# 223
Gugalinka, аз съм изтълкувала по др. начин написаното от теб, но и аз съм на мнение, че у нас има много кадърни зъболекари, дори много чужденци идват да си правят тук зъбите. И като цяло мнението ми за зъболекарите е доста по-добро от това за лекарите. Последните много злоупотребяват с нас пациентите.

# 224
  • София
Gugalinka, аз съм изтълкувала по др. начин написаното от теб, но и аз съм на мнение, че у нас има много кадърни зъболекари, дори много чужденци идват да си правят тук зъбите. И като цяло мнението ми за зъболекарите е доста по-добро от това за лекарите. Последните много злоупотребяват с нас пациентите.

чужденците идват и заради много много по-ниските цени на зъболекарските услуги у нас, отколкото в останалата част на света...и както и лекари са добри, ако попаднеш на такива....лично и до сега си патя от некадърни зъболекари, за щастие на некадърен лекар не съм попадала  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт