Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 60
  • Мнения: 43
Моля за помощ при разчитане на резултати от изследване на урината:
U-LEU (Левкоцити)   са 2+Ca125 Leu/uL при референтни стойности - Neg
U-KETO (кетони) 1+1,5 mmol/L
U-PRO (Белтък) Трасе - при референтни стойности NEG
 
Благодаря!

# 61
  • БГ
  • Мнения: 188
Здравейте, прикачвам изследванията на дъщеря ми на година и три месеца. Игриво и жизнено дете е, но хемоглобина й е все така в долната граница.
Скрит текст:

# 62
  • Варна
  • Мнения: 1 725
Щом е в граници хемоглобинът, какво ви притеснява? Лошото е , ако има големи отклонения.

# 63
  • Мнения: 7 074
Има хора които са си с по-нисък хемоглобин цял живот, не случайно има граници от...до
Ако толкова се притеснявате пуснете едно изследване на желязо. Храни ли се разнообразно детето?

# 64
  • София
  • Мнения: 9 464
Здравейте, прикачвам изследванията на дъщеря ми на година и три месеца. Игриво и жизнено дете е, но хемоглобина й е все така в долната граница.
Скрит текст:
Референтните стойности на хемоглобина за деца на 1година са 105-131г/л

# 65
  • Мнения: 31
Здравейте, някой знае ли има ли нещо притеснително в ето това разчитане на снимка на белия дроб

# 66
# 67
  • Мнения: 31
Не смятам, че има нещо притеснително

# 68
  • Мнения: 7 074
Добре са изследванията за щитовидната, но инсулина е сравнително висок, не гледайте нормата, трябва да е до максимум 10, но всъщност най-добре е до към 6, особено и ако кр.захар е към горна граница или над нея.

# 69
  • Мнения: 203
Ами да, аз правих натоварване с глюкоза и там има проблем, ама понеже така и не занесох тези изследвания на лекар, пък са последните се уплаших, да не е прекалено ниско TSH и там също да има проблем Sad Благодаря ви!

# 70
  • Мнения: 63
Здравейте.
Бременна съм в 7-ми месец. Тъй като страдам явно от някаква параноя, си самоназначих изледвания - ПКК с CRP и СУЕ. Та излязоха резултатите и ме притесняват високите CRP и СУЕ.
Левкоцити (Leu) - 9.52       (3.5 - 10.5)   
Гранулоцити(Gran)% - 72.6% (50 - 75)   
Моноцити (Mo) %  - 7.1 %      (3   - 11)
Лимфоцити (Lym) %  - 18.9% (20 - 48)   L
Еозинофили (Eo) %  - 1.2   %   (0 - 5)   
Базофили (Ba) %  - 0.2   %   (0 - 2)   
Гранулоцити (Gran)  - 6.91   (2.0 - 6.5)   H
Моноцити (Mo) - 0.68      (0.1 - 0.Sunglasses   
Лимфоцити (Lym) - 1.8     (1.1 - 3.Sunglasses   
Еозинофили (Eo) - 0.11    (0.0 - 0.5)   
Базофили (Ba)  - 0.02   (0.0   - 0.1)   
Еритроцити (Er) - 3.82   (3.5 - 5.5)   
Хемоглобин (Hb) - 126.0 g/l   (120 -165)   
Хематокрит (Ht) - 0.367 l/l   (0.35 - 0.49)   
MCV - 96.1 fl    (82   - 96)   H
MCH - 33.0 pg (27 - 32)   H
MCHC - 343.0 g/l   (320 - 360)   
RDW - 13.5 %   (11 - 16)   
Тромбоцити (Tr) - 172.0  (140 - 490)   
MPV  - 8.9 fl   (7.0 - 12.0)
СУЕ - 36.0 mm/h   (0 - 20)   H
CRP - 16.7 mg/l     (0 -   5)    H

Ще се видя с лекарката след седмица (тогава ми е редовният час). Иначе, предполагам, че мога да отида и по-рано, ако се налага. Нямам спомен да съм била болна, имам проблеми със зъбите, миналата седмица ходих на зъболекар заради кървене на венците. Той каза, че имам грануломи, често се среща при бременност. Какво е вашето мнение. Благодаря предварително.

# 71
  • Мнения: 93
Здравейте.
Бременна съм в 7-ми месец. Тъй като страдам явно от някаква параноя, си самоназначих изледвания - ПКК с CRP и СУЕ. Та излязоха резултатите и ме притесняват високите CRP и СУЕ.
Левкоцити (Leu) - 9.52       (3.5 - 10.5)   
Гранулоцити(Gran)% - 72.6% (50 - 75)   
Моноцити (Mo) %  - 7.1 %      (3   - 11)
Лимфоцити (Lym) %  - 18.9% (20 - 48)   L
Еозинофили (Eo) %  - 1.2   %   (0 - 5)   
Базофили (Ba) %  - 0.2   %   (0 - 2)   
Гранулоцити (Gran)  - 6.91   (2.0 - 6.5)   H
Моноцити (Mo) - 0.68      (0.1 - 0.Sunglasses   
Лимфоцити (Lym) - 1.8     (1.1 - 3.Sunglasses   
Еозинофили (Eo) - 0.11    (0.0 - 0.5)   
Базофили (Ba)  - 0.02   (0.0   - 0.1)   
Еритроцити (Er) - 3.82   (3.5 - 5.5)   
Хемоглобин (Hb) - 126.0 g/l   (120 -165)   
Хематокрит (Ht) - 0.367 l/l   (0.35 - 0.49)   
MCV - 96.1 fl    (82   - 96)   H
MCH - 33.0 pg (27 - 32)   H
MCHC - 343.0 g/l   (320 - 360)   
RDW - 13.5 %   (11 - 16)   
Тромбоцити (Tr) - 172.0  (140 - 490)   
MPV  - 8.9 fl   (7.0 - 12.0)
СУЕ - 36.0 mm/h   (0 - 20)   H
CRP - 16.7 mg/l     (0 -   5)    H

Ще се видя с лекарката след седмица (тогава ми е редовният час). Иначе, предполагам, че мога да отида и по-рано, ако се налага. Нямам спомен да съм била болна, имам проблеми със зъбите, миналата седмица ходих на зъболекар заради кървене на венците. Той каза, че имам грануломи, често се среща при бременност. Какво е вашето мнение. Благодаря предварително.
През цялата ми бременност СУЕ е завишено. Питах двама лекари, казаха че било нормално при бременност. CRP не съм изследвала и не мога да кажа. 🙂

# 72
  • Мнения: 63
Благодаря.

# 73
  • Мнения: 4 347
Искам да попитам компетентните, виждат ли нещо притеснително в този резултат за
ALK PHOSPHATEASE ---    447  (ref. 43-323(U/L).

Става дума за 16 годишен тийн. Правихме видеозон на черен дроб, но не показа някакви аномалии. Но това горното изследване всяка година е над референтните граници. Тази година пак.
Благодаря на отзовалите се.

# 74
  • София
  • Мнения: 9 464
В детската възраст серумната активност на АФ е 2-3 пъти по-висока в сравнение със стойностите при възрастни, което е нормално (физиологично). При деца и подрастващи това е свързано с растежа на костите.

Общи условия

Активация на акаунт