Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 2

• 68 853
  • 801
  •   1
Отговори
# 495
Аз където изследвам сина ми винаги дават за деца, тъй като често се изследваме заедно и едни и същи неща имаме пуснати и съм виждала разликите. Но да, на повечето места не дават детски стойности.

# 496
Здравейте,може ли да ми помогнете да разшифровам тези резултати,че нещо нв ми е ясно. Бременна съм в 10 г.с. а съм на преглед след 3 седмици и искам да знам ,дали има нещо, за което да се тревожа. Благодаря!

# 497
Аз доколкото виждам всичко е чисто, няма патогени, кандида, съответно и няма антибиограма защото не е нужно, не е изолирано нищо

# 498
Аз доколкото виждам всичко е чисто, няма патогени, кандида, съответно и няма антибиограма защото не е нужно, не е изолирано нищо

Благодаря много! Вече мога да дишам спокойно хаха 😁

# 499
Здравейте, моля за мнение:
Име на тест (изследване): Цитонамазка:
Резултат:  PAP II; Задоволителна; Клетки в норма   

ДРУГИ СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ         
МИКPОБИОЛОГИЯ   

Bлагалищен секрет: Изследване на патогенни микроорганизми (аеробни) - Изолира се умерено количество Streptococcus agalactiae      
Изследване за Candida: Изолира се сигнификантно количество Candida albicans         
Микроскопски препарат за влагалищна чистота: липсват лактобацили и левкоцити;         
Микроскопски данни за Бактериална вагиноза

Моля за вашето мнения, какво означават тези неща. Бих искала да зная преди да отида на преглед. Благодаря предварително

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 16:13 от Orchid123

# 500
Здравейте, моля за коментар относно изледванията ми. На 30 г. съм правим опити за дете.
Какво ви е мнението за хормоните? Много съм притеснена от резултата на бактерията. Друго изледване , за да се разбере каква точно е бактерията ли трябва да се пусне. Писах на гинеколожката си, но най-вероятно ще ми върне коментар в понеделник. 
Благодаря !

# 501
Да, пуска се стерилна урина, прави се посявка и след 2-3 дена  изолират точно каква е бактерията и правят антибиограма към кой АБ е чувствителна.

Хормоните са да кажем добре, има една лека хипофункция на щитовидната жлеза, но не е нещо сериозно. Принципно се казва, че е добре ТСХ да е под 2 за забременяване.

# 502
Да, пуска се стерилна урина, прави се посявка и след 2-3 дена  изолират точно каква е бактерията и правят антибиограма към кой АБ е чувствителна.

Хормоните са да кажем добре, има една лека хипофункция на щитовидната жлеза, но не е нещо сериозно. Принципно се казва, че е добре ТСХ да е под 2 за забременяване.

Много благодаря за бързия отговор!!! Относно високото TSH предполагам трябва с ендокринолог да се консултирам какво да пия , за да го сваля или може и с гинеколог

# 503
С ендокринолог. Успех с опитите!

# 504
Благодаря!

# 505

МИКPОБИОЛОГИЯ   

Bлагалищен секрет: Изследване на патогенни микроорганизми (аеробни) - Изолира се умерено количество Streptococcus agalactiae      

Моля за вашето мнения, какво означават тези неща. Бих искала да зная преди да отида на преглед. Благодаря предварително
Резултатът от цитонамазката е добре, при наличието на бак. и гъбична инфекция.
Streptococcus agalactiae се причислява към нормалната флора, но може да причинява и инфекции. Добре е да се лекува. Както и Кандидата. Единствено ми прави впечатление, че има данни и за бактериална вагиноза, която не е съвместима с наличието на кандида. Общо взето ще се назначи лечение. Трябва да се нормализира количеството на лактобацилите.

# 506

МИКPОБИОЛОГИЯ   

Резултатът от цитонамазката е добре, при наличието на бак. и гъбична инфекция.
Streptococcus agalactiae се причислява към нормалната флора, но може да причинява и инфекции. Добре е да се лекува. Както и Кандидата. Единствено ми прави впечатление, че има данни и за бактериална вагиноза, която не е съвместима с наличието на кандида. Общо взето ще се назначи лечение. Трябва да се нормализира количеството на лактобацилите.

Благодаря ти за отговора! Simple Smile

# 507
Здравейте! Може ли коментар за изследванията на бебето ми (6 месеца). В понеделник чак ще се консултирам с педиатъра

# 508
Здравейте!
Правих си профилактични изследвания. Може ли помощ в разчитането на резултатите!
Извинявам се за обърнатите снимки, не успях да ги оправя!
Скрит текст:

# 509
Здравейте, момичета! Направих си рутинни изследвания и ми излязоха следните завишени стойности:
ТСХ 8.28
МАТ 287.6

Какви би могло да е? За сега казват хашимото, но чакам и ехографски преглед де.

Общи условия

Активация на акаунт