Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 60

• 31 588
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
Тинти, според мен ако имаше нещо щеше да светне на пет скенета.

# 421
  • София
The Iron Lady, 🤗. Дишай спокойно, момиче!
За бенките...

Скрит текст:
Мъжът ми разчопли една на гърба преди 2 години, цяло лято не спря да секретира тази бенка, но и аз не можах да го накарам да отиде на лекар. Зимата явно изпита някакъв дискомфорт и отиде при доц. Мая Аргирова в Клиниката по изгаряния в Пирогов (съученичка му е).Тя го изпрати на дерматолог и се стигна до операция- тя го оперира с локална анестезия- правило е да се реже 2*2*2 см (предполага се, че това е до здраво). Хистологията показа микроинвазия на ракови клетки. Не последва нищо, само наблюдаваме, ако се разрани, пак ще се реже- това не било опасно.
По- добре е ако има нещо съмнително да се реагира навреме!
Стискам палци всичко да е ОК!

# 422
  • София
Амииии, меланом... Явно съм с гаден късмет. 😭 Ще искаме и второ мнение за хистологията от онкологията, но вероятно ще трябва да ме резнат пак, за да увеличат площта, както е по стандарт. То пак е по стандарт, но е в минимума, а лекарката иска да си вържем гащите. Та така...

# 423
Ееее как беее от каквооо.. Отчайвам се вече Sob
Къв е смисала тогава да се минава през всички мъки...като гадния копелдак кат е решил си намира как и къде... Не мре кат хлебарките...

# 424
Амииии, меланом... Явно съм с гаден късмет. 😭 Ще искаме и второ мнение за хистологията от онкологията, но вероятно ще трябва да ме резнат пак, за да увеличат площта, както е по стандарт. То пак е по стандарт, но е в минимума, а лекарката иска да си вържем гащите. Та така...

Каквооо? Възможно ли е това? Последната дума имат онколозите. Каква беше тая проклета бенка, изменена ли беше? Ако не ти се говори, не казвай, мила!  Не мога да си представя какво ти е...но все пак аз все си мисля, че има някакво не толкова страшно обяснение.

# 425
  • София
Бенката я имам, т.е. имах, от 30 и повече години. Появи се, щото разчоплих една пъпка (детска му работа). Не е мръднала през всичките тия години, никаква промяна, откакто се появи. Обла форма, плоска, дето знам, че уж не е опасно. Да, ама не. Малигнен меланом суперфициално напредващ. Има и някакви други неща, ама аз с рака на кожата още не съм навътре 😆

Лекарката ми определено няма много вяра на патоложката, дето е правила хистологията. Каза, че и тя е погледнала стъклата и според нея има неточности. Иска в понеделник да ги нося в онкологията за второ мнение. Ама аз се чудя дали пък да не ги занеса в Сити... Някакви препоръки?

# 426
Svetlili съгласна съм с мнението ти отнисно феминизма и мъжете, както и народопсихологията. А знаеш ли, че сърбите са били българи? Забравих кой цар беше поел тази българска провинция (днешна Сърбия), а брат му (дали не беше самият хан Аспарух) България. И са били до едно време едно, а после Сърбия е станала автономна. Вече подробностите съм ги забравила като имена и години за съжаление.

Аз съм на Херцептин. Свърши точно сега. Мразя го. Тъкмо се бях очовечила и сега пак ще ме тръшне да ходя като 80 годишна.

Тинти, гуш🤗 Не бой се, ще те оправят сигурно. Откакто ходя на работа и споделям с пациентите си моите теглила открих, че много хора (сега на преклонна възраст) са имали по няколко квартиранта даже. Нещо съм се поуспокоила. Явно се лекува наистина това чудо. Предполагам важно е да се хване на време само. Жизнено важно. А ние тук в групата със сигурност ще хванем всичко на време от тук натам мисля🤗

# 427
Бенката я имам, т.е. имах, от 30 и повече години. Появи се, щото разчоплих една пъпка (детска му работа). Не е мръднала през всичките тия години, никаква промяна, откакто се появи. Обла форма, плоска, дето знам, че уж не е опасно. Да, ама не. Малигнен меланом суперфициално напредващ. Има и някакви други неща, ама аз с рака на кожата още не съм навътре 😆

Лекарката ми определено няма много вяра на патоложката, дето е правила хистологията. Каза, че и тя е погледнала стъклата и според нея има неточности. Иска в понеделник да ги нося в онкологията за второ мнение. Ама аз се чудя дали пък да не ги занеса в Сити... Някакви препоръки?

Оооох, дай Боже да е грешка! Ама от сто места съм чувала, че има промени в бенките като са кофти, а тази казваш си е същата...Неточности ще има ами. Но докато се изяснят на теб ще ти се пръсне сърчицето.Не знам какъв акъл да ти дам аз за хистологията, знаеш, че аз с Поповска само си имах работа.  То аз го прочетох това преди два, три часа и не знаех какво да пиша просто.

# 428
  • София
Тинтири- Минтири, Hug
Разбира се, че трябва да потърсиш второ мнение!
И повече от наложително е да засилиш имунитета си. Напитката от алое вера прави чудеса (3-4 обелени месести листа се пасират и се смесват с 0.5 кг мед и бутилка червено вино- ако е домашно още по- добре. Държи се в хладилника и се пие няколко пъти на ден по супена лъжица), не е особено вкусно, но се свиква.
И на мен не ми харесва една бенка на кръста, наблюдавам я от месец и ми се струва, че потъмнява и расте бавно- иначе е плоска, гладка, с правилна форма.
Иска ми се да си направя „елексира”, но дадох алоето си на съседа за сестра му (откриха и мета в бял дроб, без да знаят къде е причината).
Алоето трябва да е поне 3 годишно.
И няма да се спичаш, просто хвани бика за рогата (т.е. гадината за гушата).

# 429
Доцент Христова в съдебната медицина, всички онколизи й вярват на преценката. В онкологията доц Милев. Тези имена знам за патолози на които им се вярва. И все пак обсъди нещатата и с Ганчева нали си при нея?

# 430
Тинтири, Hug
То е ясно, че докато излезе второто мнение, ще си адски спечена, но аз идвам да те успокоя!
При последната вливка бях с две жени с меланом, и двете над 60, яко живи и свежи! След операцията имат само имунотерапия, едната беше на 32, другата на 24 вливка. Не знам какво точно им вливаха, но нито им прилошава, нито нищо, едната каза, че като допинг й действа! Така, че това което писа Ани за имунитета е право в 10-ката! Засилване на имунитета е много важно, ти нали свърши химио и лъче?
Стискам палци да е грешка, но за всеки случай почвай имунитета! Heart

# 431
  • София
Лекарката ми опита да се свърже с доц. Милев в онкологията, но не успя. Ще видим дали се е чула с него в понеделник. Той се бил пенсионирал, но още ходел там. Тя явно му има голямо доверие. Иначе ще обсъдя с Ганчева, естествено. Но Георгиева каза, че нямало нужда от терапии, само следене. Е, и ако се наложи да ме ореже още, ама тва не го броя

# 432
Оххх аз се стреснах, че сега пак химиии и т.н Дадоха ми номер на мн добър имунолог ако те интересува пиши на лично да ти го дам.

# 433
Тинти, кураж! И това ще мине......дано да е по-леко ибързо, пожелавам.
И аз имам една бенка, точно на закопчалката на сутиена, дето освен, че доста порасна и от време на време ме боли....та, май ще е добре да я покажа на някой доктор, скоро( макар, че откак минах на спортни бюстиета, определено не ми е напомняла за себе си).
За утре следобед, още някой да има път към Пловдив, за кафе/ бира/ нещо по-силно?!?

# 434
  • София
Тинтиии гуш и от мен! Аз съм за доц. Христова и Поповска в Плевен за второ мнение. А ти как реши да я оперираш? Забравила съм ако си писала. В тази връзка, забравяте ли, аз много забрвям напоследък, ужас, чак се плаша...

Общи условия

Активация на акаунт