Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 60

• 31 584
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
Да, за инфекцията са прави. На мен ми отложиха химия заради подут зъб. Извадих го, пих антибиотик и чак тогава продължихме. А ти най-вероятно наистина имаш инфекция някаква от порта, щото не е нормално да те боли.

# 496
Еми не знам...нямам темп. Ще видим.. Ама да боли си ме..той не беше и спрял да боли, а минаха 10 дни от поставянето..Ще го видим..

# 497
  • София
Тони, да не съм чула никакви приказки за отказване!!! Че ще станем много желаещи да те ошляпаме на срещата!!! 😄

Благодаря ви, момичета, че ме мислите! ❤️
Аз пък не го мисля. Квото, такова. Повече ме притеснява първия ми рак (как звучи само! 😆) да не се върне.

Днес заведох майка ми за биопсия и я мисля. Сигурно утре ще я взимат. Ама така се ядосах сутринта! Жената, дето приема в болницата, не я знам дали изобщо е лекар или медицинско лице, я наплашила. Как така за биопсия само! То трябвало операция като мен направо! Ама сигурно щяло да се прави предоперативна химия, затова! Побеснях!!! Василев каза, че не знае какво е, затова иска биопсия, тая мърла вече диагноза постави, че освен на хирург и на онколог се прави! Баси!!!!

# 498
  • София
Дано не са сгафили нещо с този порт, а може и заради спецификата на твоите вени да е проблема . Гуш от мен!
Мен ме боли зъб и чакам да ми вземат кръв за херцептина. Ооо само от миризмата на болницата ми се гади.
Кача, чак толкова коса нямам, тя започна да расте март като ми започнаха паклитаксела.
Тото ще издържиш като стой та гледай. И аз имам бенки 3 по големи и релефни да ходим дружно на дерматолог 😄

# 499
  • София
Отивайте на дерматолог! Не го отлагайте! По-добре да сте спокойни

# 500
  • София
Тони, интересно, че пишеш, че 4 часа са ти го поставяли порта. Моят ирански хирург, който ми направи операцията, ми постави и порта. Направи го с местна упойка, стана за около час и нещо. Проследяваше с ехограф дали е на правилното място, а през цялото време една сестра натискаше главата ми силно наляво, не трябвало аз да напрягам мускулите на шията си. После ме болеше шията, както и теб. Мина за около седмица, после не съм имала и грам затруднения с порта.
Тони, мила, мрънкай колкото искаш тук, разполагаш с толкова много чифтове уши да го правиш. Ще те разтоварва от напрежението. Но не си мисли да се отказваш от химиото. Отнеси се сериозно към здравето и живота си. Имам усещането, че ти просто си много наплашена, а като почнеш, ще видиш, че не е и наполовина толкова страшно, колкото си го представяш. И аз като теб се бях запасила с ел. книжки на телефона си, да имам с какво да се занимавам, но не се стигна до там. Просто заспивах по време на химиото.
Искам да ти кажа и това, че ако се възприемаш като карък, ти подсъзнателно влияеш на съдбата си по този начин. Всеки би могъл да има проблеми (както е казал екзистенциалният философ Мърфи, когато нещо може да се обърка, то СЕ обърква), но това не означава, че е карък. Гледай по-оптимистично на живота, нали знаеш - по-добре наполовина ПЪЛНА чаша, отколкото наполовина празна. И, наистина, иди да те набият профилактично. Я виж колко любезно и загрижено ти предлагат😂

# 501
Детелинке, много време търсиха въпросната вена..като я намериха стана  за 30 мин. Никой не ми държа главата, даже не ме караха да я държа на страни..Минаха 10 дни от тогава и още ме боли шията.
Ще видим какъв е проблема с него, може да е по на дълбоко и просто да трябва по дълга игла.
Да наплашена съм, ама аз за всяка стъпка бях изплашена, пък мина ( така си говоря да се убеждавам) Просто ми писна да ме боли...да не мога да спя, да има все нещо..

# 502
  • София /Абсурдистан
Тото, в Сити има единични стаи, но настаняването там не е по желание. Аз няколко пъти съм била в такава, но случайно. Те са предвидени за хора в тежко състояние, за да не се травмират другите. Често няма дистатъчно места и настаняват на случаен принцип, но ако докарат някой, който е много зле, преместват настанения и освобождават стаята за него. Повечето стаи в тази болница са двойни.

# 503
  • София
Взел е Василев биопсията на майка ми. Много я е боляло и всичко било подгизнало от кръв под нея. Не знам дали е нормално, не са ми взимали биопсия. Но е минало. В 4 ще я пуснат и в сряда трябва да отиде за изписване.

Моят скенер още не е разчетен 😒 Дерматоложката още не ми се е обадила да ходя за стъклата. Все бавно и с мъки е всичко при мен

# 504
  • София
Забравих да се похваля, че сутринта минат през Макриополски и си заверих телковото решение. След херцептина ще ходя в социалните. Ако някой знае да каже дали  трябва да нося актоветв за раждане на децата и какви документи изобщо ще ми искат?

# 505
Тинти и при мен..

# 506
Тинтири-Минтири биопсията си е операция и то сериозна, аз почти припаднах на нея, бях с местна упойка и умрях от страх и притеснение докато ги слушах какво си приказват.... После много ме болеше. Да не те плаша, но точно Василев не би поискал биопсия току-така. Стискам палци.

# 507
  • София
Тинти, писали сме заедно, много съжалявам за майчето! Аз затова поисках да ме приспат за биопсията. Милата, дано да е това последното, на мен Младенов още след като се събудих след биопсията ми каза че е злокачествено .

# 508
Забравих да се похваля, че сутринта минат през Макриополски и си заверих телковото решение. След херцептина ще ходя в социалните. Ако някой знае да каже дали  трябва да нося актоветв за раждане на децата и какви документи изобщо ще ми искат?
Аз подавах документи в ной и социалните лятото носех акта за раждане, но мисля че никъде те ми го искаха( не съм подавала за надбавки за дете) . За ной мисля че може да го искат ако си била безработна по време на майчинството,защото този период се зачита за трудов стаж. Ако си била работеща  по това време не го искат.

Тинтири дано има късмет жената и да си остане само с това неприятно изживяване. Как е възможно толкова пъти да те връщат без разчетка.

# 509
Момичета-кокичета, идвам да се похваля, че гаджето ми си намери хубав апартамент. Хем чисто нов, хем общински. Пак удари джакпота той. Голям е късметлия! На 1.декември се изнася от нас и аз и детето си оставаме господари тук😁 С гаджето не късаме засега. Ще му дам шанс да видя как се държи, след като поживеем на известна дистанция, а и докато на мен така ми е кеф. Общо взето както ми е кеф така ще правя. Като бяхме на диско оная вечер беше доста като в доброто време, та се замислих и за собствения си принос в провала на връзката ни, а той очевидно не иска да късаме, така че оставаме заедно, но на малко повече дистанция и автономност. Радвам се! 😊

Тото, има живот след това, но трябва сила, устременост и упоритост. Върви на психолог. Аз ходя. Вече по-рядко от преди, защото съм добре, но ходя. Един път в месеца. Още съм и на антидепресанти. Действат страхотно! Абе правят те така като на 20-30 години. Някак проблемите изглеждат по друг начин и не те товарят толкова вътрешно. Също връщат и способността да се чувстваш щастлив от нищо.

Имам още да пиша по въпросите дето сте обсъждали, но ще се оправям да ходя до болницата.

Тони🤗 Не се отказвай! И аз съм на мнение, че е трябвало да дадеш вена, та да тръгне един път химията, но е минало. От една вливка няма да ти изгорят вените.

Биопсията ми грам не ме боля, а и аз бях на ръба на припадъка. 4 проби ми взеха. Едва го проби брррр....върнах се в едно кошмарно време току-що. Добре, че е минало и дано не стане настояще. Даже ме е страх да го напиша😑

Общи условия

Активация на акаунт