Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 60

• 31 574
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
  • София
А по какъв повод отиде при дерматолог? Имам бенка под окото аз, хич не ми харесва и съм се навила да я махам.

Сестра ми си дойде лятото от чужбина и искаше да отиде на дерматолог. Записах и за двете, защото отдавна искам да я види някой тая бенка. Та така, покрай сестра ми взех, че отидох и аз. Можеше да си остана само с мисленето да отида кой знае колко време още

# 541
Тинтири,  защо точно нея? Цветът ли е бил различен, описа   я като правилна, без ръбове,  по- малка от 6 см. Аз съм със светла кожа, атопична, чувствителна. В момента съм на рани по дланите, до преди дни всяко миене на ръцете беше болезнено до сълзи. Имам и бенки и брадавици май, които са с тъмен  цвят. Та се замислих как си живеят хората, без да си дават сметка какво вирее по тялото ни....
При мен всяка вливка още -3 бр. ще са на кантар, заради много странични ефекти, но
 д-р Ганчева се впечатли от раните по ръцете и екземите. Щото имам два вида някакъв дерматит и като излизам си крия ръцете. Срам ме е как изглеждат.

# 542
  • София
Тото, защото е единствената такава, която имах. По принцип нямам много бенки, тези, които имам са като лунички. Имам една тъмна, с която съм се родила. И тази, която се появи след като разчоплих една пъпка. И въпреки че толкова години не се промени по никакъв начин, все съм си казвала, че все пак трябва да я види лекар някой ден.

# 543
Ужаст и аз имам бенка на гърба от раждането и чат пат ме сърби и боли... Май ще трябва да я види лекар.
Тото извинявай за въпроса, ама колко химии имаш до сега и нужно ли е наистина да правиш тези 3 след като има толкова странични ефекти? Аз направо се плаша вече..то на всеки различно нали..успокоявате ме тука, ама никак не е шега тая работа..

# 544
  • София
Божеее, Тинти, звучи ми като където и да ровнат, да откриват рак. Ами то аз имам само 3-4 изпъкнали бенки като брадавици и още много кафевички гладки сляти с кожата и децата ми имат. Може ли пък всичко да се оперира.

Тони спокойно, явно Тото е много специфичен случай.

# 545
  • София /Абсурдистан
То като при мен - аз отидох при алерголог, а то какво излезе...
Тинти, пиши после какво лечение са ти назначили. Мисля те, да знаеш.

# 546
  • София
Разбира се, че ще пиша! Hug

# 547
Мисля, че всеки случай е специфичен. И това не ми харесва в леченията, че са общи и еднакви за всички, а случаите са специфични. И на мен ми се случват неща дет според всеки, рядко св случват..на вас също. И случая с Тинти.. Как за 6 месеца меланом..при положение че е била на лвчение уж..скенери не знам си кво и на края пак случайно откриват. То това все едно на какъвто и лекяр да идеш, все ще ти открият нещо.. Това не е ли специфично.. Не знам..плаша се от лекари, които реално не са богове да предвидят всичко, ама грешките им струват животи от лечения, които не са ок за всеки..от недоглеждания..Страшно ми е. Не за мен само, а за всеки около мен и за вас. Редовно ви гледат уж всичко е под контрол..и пак е божа работа. Знам че правим квот можем, ама някак не ми се вижда честно, тук млади жени се борят за дни без болка и за коса, а другаде мрънкат за по големи цици.. Някъв гняв ме обзема и агресия към здравите... Sad много е долно от моя страна знам..ама ко да направя.. Sad

# 548
Гняв и мен ме обзема. Но не към здравите. 
Не съм специфичен случай. 100 процента хормонозависим, хер негативен. Имам обаче 16 заразени лимфни възела. Ако не бях се насочила към професора в Сити, щях да съм на класиката 4 бели или 12 седмични бели + 4 червени. Той обаче обърна схемата и сложи първо белите, пита ме дали искам да са седмични и да се използва времето преди грипните епидемии максимално. Назначи 16, защото каза че съм много висок риск. За мен си беше нещо като и индивидуален подход. Сега например ще помоля утре за по-
"широка"  консултация, оставам с впечатлението, че ако аз кажа да спрем, ще спрем на 13 вливка, така ми намекна докторката. Пък все си мисля, че не аз трябва да задавам тон кога да се спре.
Тинтири, от сърце ти пожелавам да се развие всичко по- най добрия начин!
Зори, сетих се и за теб, какво се случи? Моят лекар гинеколог е в Шейново, хирург и се занимава с ендоскопска хирургия. Мога да пратя координати.

# 549
  • София /Абсурдистан
Някъв гняв ме обзема и агресия към здравите... Sad много е долно от моя страна знам..ама ко да направя.. Sad
Недей така, злобата не е нещо градивно. Една съфорумка тук публично обяви, че всички болни хора сме злобни и че може да е добър само и единствено здравият човек. Нещо да кажеш? Simple Smile Та недей да и потвърждаваш твърдението, моля ти се.
Всичко може да се случи. Ти си нова, но аз преди съм споделяла тук - преди да се разболея, юни месец ходих на профилактика - мамограф, ехограф, маркер /по мое желание/, всичко беше перфектно. Лекаря от образната диагностика ми каза да си гледам работата и да се радвам на живота. Същата година в началото на декември вече имах възпалителен рак определен като трети стадии с метастази и всички екстри.  А аз отидох първо при алерголог, че мислех за алергия от някакви дантели на сутиена, друг път. Алерголожката го погледна и каза, че това не е алергия, а мастит и да отивам при мамолог. Мастита излезе възпалителен рак и като се почна една... не ми се мисли просто ... край няма. Онколозите ми казаха, че в медицината всичко е възможно и всичко може да се случи. Така  че, след това, което стана с мен, вярвам, че всичко е възможно. Както и да те гледат, ако е писано глава да пати ...
Мен гняв ме хваща към скапания ми късмет, не към другите. Известен Марко Тотев съм.

# 550
Не се изразих правилно.. Към здравите дет не го ценят а си правят експерименти със себе си. Може да съм афектирана от една позната дет отиде да си слага цици и й разказаха играта и сега мрънка не че я боли или нещо а че трябвало по големи да сложи... Та не към здравите хора като цяло, а тея дет го приемат все едно са безсмъртни. До скоро и аз бях такава..и на мен ме е яд. Никога не бих казала, че болните са злобни. Напротив, мисля, че точно такива като нас стават добри и толерантни хора. Аз и здрава като бях, бях такава, но не ценях какво имам.. Е сега го ценя, ама късно.. Даже може да не е точно злоба, а яд..не мога да го определя. Абе чувсвата ми като цяло са пълен хаос и това ме изтощава.
Дано понеделник всичко да ми е наред с порта да почва тая химия и квот има да става да става. Иска ми се просто да съм по спокойна и по непукист...Най малкото нещо ме разстройва..та за това така се изразих..

# 551
Много точно казано, Лейди. Гневът ми е насочен към мен, към тъпотията си две години да стоя с измененията на гърдата и да отлагам преглед, щото все по- важни неща си намирах. А съм известна хипохондричка сред близките си. И гледам я аз тази гърда и съм си мислела, че няма как да е нещо лошо. И бучката напипвах, ама си мислех че бучката трябва да е някак обла... И като никога да не  седна да прочета, да се посъветвам. С баща лекар и баба с РМЖ. Не гняв ами не знам как да го опиша изпитвам към себе си. Да подложа близките си на всичко това...

# 552
Да, всички случаи и организми са индивидуални.
По време на химията и аз започнахда изпитвам гняв и агресия. Гневът е към случилото се, към живота, към това, че няма справедливост, към безсилието си, към чувствата в мен...... А агресията - да хвърлям и блъскам каквото ми попадне в ръцете. И някака нечовешка, амбиция, непримиримост...станах безкомпромисна към нещата и хората, които ми пречат, сриват,  нараняват.  Гняв към хората - не. Но се чувствам някак по-здраво стъпила на земята, без грам наивност, илюзия, истината в очите. Честно ви казвам - така се чувствам по-добре, щастлива съм с това. Създавам само искрени приятелства, обграждам се само с хора, на които вярвам.
Исках да мина магнитен резонанс колкото може по-скоро през декември. Но се оказа, че има часове едва на 10ти при доктора, който искам аз. А тогава не мога да отсъствам от работа точно. Другата дата е на 13.12 - петък - не посмях и се записах за 20.12 чак. Обаче се чудя дали да не го преместя за 13.12 - нямам проблеми с това число...Вие бихте ли отишли на изследване на петък 13-ти?
И от половин час съм с червена коса. Хахха, тъмночервена. Не патладжанено, но хубаво. Взех си моя цвят и към него добавих половин хубаво червена боя. Май стана. Доволна съм май. Може да снимам, но утре на светло.
Не се филмирайте заради бенките, моля ви. Това е единичен случай!
Тинти Blue Heart Мисля за теб. Аз продължавам да упорствам, че ще изскочи от някъде някакъв по-успокоителен отговор.

Антония, колкото повече предстои и не си почнала химията, толкова повече мислиш и се филмираш и накрая ще полудееш...не го отлагай, момиче! Вземи  предстоящото в ръце, опълчи  се и мини през него! Само така ще остане зад гърба ти! И си вярвай!

Последна редакция: вт, 26 ное 2019, 19:51 от unabella

# 553
  • София
Тинтири, 🤗 "Звучиш" ми спокойно, разумно, уравновесено, без паника- само ти си знаеш как се чувстваш...
Много четох за меланом преди 5-6 години

Скрит текст:
За снахичката ми имаха сънмение, че е с меланом и съм ѝ безкрайно благодарна, че ме послуша и отиде в Онкологията в Дървеница, а не на "частен" преглед. Оперира я проф. Киров в Онкологията (и той беше убеден, че е меланом). Слава Богу, хистологията показа, че няма проблем.

Та това, което разбрах е, че нещата приключват с операцията и следва наблюдение и евентуално имунотерапия (няма лъче- няма химиотерапия).
Настоявай да ти назначат такава, да не е само наблюдение. И дано Господ е с теб!
Не съм набожна (нито съм "вярваща", нито съм атеистка... нещо като нищо с една дума...), но винаги препоръчвам едно вълшебно и много силно място- Обрадовския манастир (манастира на Св. Мина в кв. Бенковски). Отиди някоя събота или неделя, когато има служба и "се харизай" на светеца (така се казва- за 1 година се плаща някаква символична сума)... ако не помага не вреди (на мен много ми помага, винаги се чувствам спасена на това място).
И на Кръстова гора ходих преди 19- 20 години...
И винаги казвай "нЕма начина да нЕма начин" и всичко ще е ОК.

# 554
  • София /Абсурдистан
Тони, не се психирай. Химията е много гадно нещо, но помага. Виж при мен как изчисти всичко, а аз се бях приготвила вече да си тръгвам. При мен не се наложи даже след операцията да ми правят още химия. На мен ми бяха казали лекарите, че колкото по- агресивно е чудовището, толкова повече се поддава на лечение. И май наистина е така. Без странични ефекти не може. Аз след химията, гарнирана с херцептин, вече не мога да спя. Блещя се като бухал по цяла нощ. И не само това де. Колкото щеш странични ефекти. Ама на, жива съм.
Аз пък ходих на Гигинския манастир, близо до Перник. Има чудотворна икона за онкоболни жени. Палих свещ и се помолих да ми мине. Е, мина ми, поне засега съм " чиста". После пак ходих да се помоля за баща ми. И него го стабилизираха уж. После ще видим.
А пък меланома идея си нямам как се лекува.
Какво представлява имунотерапията?

Общи условия

Активация на акаунт