Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 60

• 31 587
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Тинтиии гуш и от мен! Аз съм за доц. Христова и Поповска в Плевен за второ мнение. А ти как реши да я оперираш?

Лятото ходих на преглед и докторката каза, че е за махане, но като минат химиите и лъчето. Та послушно като минаха отидох да я махнем. Аз съм изпълнителна Simple Smile

Оххх аз се стреснах, че сега пак химиии и т.н Дадоха ми номер на мн добър имунолог ако те интересува пиши на лично да ти го дам.

Благодаря, нямам идея дали ще ми трябва имунолог, но прати да го имам

# 436
Тинтиии гуш и от мен! Аз съм за доц. Христова и Поповска в Плевен за второ мнение. А ти как реши да я оперираш? Забравила съм ако си писала. В тази връзка, забравяте ли, аз много забрвям напоследък, ужас, чак се плаша...
И аз имам проблем с паметта. Преди час бях на пазар. В супермаркета влезнах само аз. Малката и мъжът ми останаха в колата. Напазарувах, излизам и оооо чудо,  забравих къде паркирахме. Държа торбите оглеждам се и никъде не виждам колата. Стоях може би две минути докато се сетя къде е.Намерих я, но ми стана едно такова криво.
Тинти, аз съм сигурна , че има някаква грешка. Споко!

# 437
Лагерта, ти на кой етап беше, че забравих? 🤣 Ето даже и това забравих, а ти питаш как сме с акъла🤣 Възвръщам си го, но още ме "бие тока" 🤣 Иначе докато бях на химии бях тотално изкуфяла. Понякога се затруднявах да говоря.

# 438
  • София
Тинтири,дано е грешка ,а ако не е ,да е безобидно и да нямаш проблеми с нея!На моя позната също и откриха меланом,но мина само с премахването,няма други терапии.
 За Милев и аз съм чувала добри отзиви.Поповска е много добра,а Христова е добра ,като патолог,но е ужасна - лятото ходих за второ мнение за лимфните възли и ме изгони.
 Аз съм цялата с бенки.От дете съм така и децата ми имат много също.Ако трябва да ми ги гледа лекар,ще му трябва цял ден .Имах една под гърдата и сутиена постоянно я буташе.Василев ми я махна по време на операцията на гърдите.Обаче сега имам други по гърдата и от лъчето сякаш са повече или си въобразявам.Май трябва да ходя да ги видят,но не знам къде.Преди 7г ходих в Токуда ме гледа една дерматоложка, ма даже не и помня името.

Скрит текст:

# 439
  • София
На мен вече ми липсва Емма да ви тури у ред.

# 440
И аз съм сдухана (лични проблеми) и имам нужда някой да ме тури у ред с един шамар или с нещо по-приятно. Или да ида в Цюрих да пия и пуша с Марита до несвяст...

# 441
За Цюрих пишете и мен хихихи...

# 442
Здравейте. Извинявайте, че се включвам след толкова време, но бях покрай сестра ми и нямах възможност да пиша. Искам много да благодаря на всички за съветите, които дадоха.

Потърсихме още няколко мнения и този уикенд трябва да вземем решение какво ще предприемем.

Видях, че сте писали по темата за лечение в чужбина. За тези, които се интересуват... дори само за диагностициране си заслужава да се отиде. Тези дни сестра ми беше в Турция и изследванията, които й направиха за 3 дни, бяха много по-подробни. И в България има адекватни лекари, но повечето ти обръщат внимание, ако си човек на техен познат...

Преди 3 месеца сестра ми откри, че има проблем с гърдата, защото не вървеше кърменето. След като тръгна по лекари.... 4ма й казаха, че е засъхнала кърма. Да сбъркаш рак с кърма дори не знам как да го коментирам, а единият доктор даже работи в Онкологията! Много сме благодарни на др. Василев, за това че й обърна внимание.

Пожелам на всички в групата целият късмет на света да е с вас и по възможно най-безболезния начин да се разделите с рака!

# 443
Jvb, моля? 🤣 Засъхнала кърма в канала на гърдата? Бега бе! Не съм лекар, ама някак ми се струва, че вътре в тялото ни няма как да засъхне каквото и да било🤣 Почина ми коня направо.

Айдее наканете се де. Тъкмо лятото мина и нощният живот по Цюрих да ви кажа кипи. Ухаа как си нямам свястна компания да правя глупости. Да направим една форумска среща в нас тук? 🤣

Тинти, мислих те днеска. Представям си какво ти е. Но ето казваш само наблюдение е нужно и никакви терапии. Значи не е толкова зле. Уф дано ти се разминат патилата.

# 444
Ммда, на майка местния топ онколог, специалист по РМЖ беше казал, че "нещото" е съсирек от стара травма и изобщо да не му обръща внимание. Дори нямало нужда от проследяване. Тъй като на този преглед я придружавах го чух с ушите си и понеже тя е възрастна и предпочита да чуе това, а не диагнозата РМЖ беше склонна да го послуша. Добре, че я помъкнах с мен в София на ежегодното ЯМР на детето и за да оползотворим на макс ходенето до София записах и за двете час за ехо на млечна жлеза в същата болница. После се наложи да я понатисна и за биопсията, която поискаха след ехографията в София, защото предпочиташе да вярва на лекаря който й каза, че няма проблем.

# 445
  • София
Марита, аз съм на етап херцептин и хормотерапия. Минах химиите и лъчето... Да ти кажа размечтах се да ти дойда на гости хехе, но тази година няма да е. Учебна имам предвид.
Ох  сега пък това с бенките ново 20 никога не съм мислела че са проблем и аз имам не много, но си иамам.
Рори как е майка ти сега? И моята майка  имаше, не помня дали ви казвах, и на нея все и казваха че не е страшно и само да го следи, но незнам дали не е дошъл от там проблема с корема после..... Или пък заради мен. Ох извинявайте ако ви досаждам с моите размисли за майка ми, но не ми излиза от ума....

# 446
Минаха 3г и половина от операцията и до момента на контролните прегледи й казват, че няма проблем. Декември има час за сцинтиграфия. Надявам се всичко да е наред и там. Иначе краката й перманентно са отекли и болезнени. Казах й да пита онколога дали не е от хормоналното но не ще да го пита. Ходи при ортопед и той й даде някакво лекарство, което се пие по 3м в годината всяка година.

# 447
Лагерта, значи си на моя етап горе-долу. Ще поумнеем скоро не бой се😊 Ти си пиши за майка ти. Тук сме да си споделяме проблемите нали? Виж аз как ви занимавам с гаджето примерно. Ми то поканата ми важи дългосрочно. Аз обичам гости😊

# 448
  • София /Абсурдистан
Ай какви неща чета тук! Егати гнусното нещо, Тинти, дръж се мила!
В Сити проф. Бошнакова е добра, през нея минават всичките контроли. Щом се лекуваш там, нейното мнение ще го искат задължително. Иначе д-р Терзиев от ИСУЛ също съм чувала само добри неща за него. В Токуда се носят проби за хистология, там всичко е точно също, но се чака, може и две седмици да откара..

# 449
  • София
Лейди, аз точно за Бошнакова си мислех. Да не се занимавам с Онкологията, ами да си отида направо в Сити със стъклата.

Общи условия

Активация на акаунт