Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 60

• 30 320
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, каква е опасността от упойките за зъби? Само по време химиите ли ги забраняват?

# 601
Момичета, каква е опасността от упойките за зъби? Само по време химиите ли ги забраняват?
На мен ми обясниха, че се страхуват от алергична реакция или да не стане нещо от комбинацията..химия, упойка. Ако е много наложително..правим го, ама не е желателно.. Ако има болка зависи какво е, дават антибиотик и така..
Месец като приключи последна химия вече можело..или два, пак зависи от пациента и състоянието му.

# 602
Преди химията преглед при зъболекар и желателен. Няма какво толкова да стане освен нещо кано при Алко. На мен ми се счупи зъб и месец след лечението отидох на зъбар.Откри ми осем млади кариеса. Каза, че са като напръскани, съвсем в началото. Спокойно, не може да стане кой знае какво.

# 603
Влизам да се похваля, че нямам тумор в белия дроб, а гранулом от некадърността на алчните човечета в Токуда. Вече 2 пъти заради нещо светнало на скенер ми бърникат безсмислено в дроба. Не знам вече колко помага и колко вреди. Гуш на всички!

# 604
  • София
Арми, супер новини! Чаках те със свито сърце да пишеш какво става. Хич не я харесвам и аз тая болница.
Сега какво следва с този гранулом?

Тинти, а как си пазиш ноктите? Нещо мажеш ли какво?

Изрязани до дъно ги държах през цялата химия. И гледах да не ги мокря. Мажех със заздравител, какъвто имах, не нещо специално

# 605
Арми! Браво, браво и честито!Само добри новини пожелавам на всички!!!

# 606
Браво, Арми! Браво! И аз те мислех, колко е хубаво с добри новини.
Връщам се от Онкото, както и мислех съм с васкуларен дерматит, нищо общо с това, което ми обяснява дерматологът в Сити. За сега съм под наблюдение само и с бани калиев перманганат.
Бенките погледна, както и преди потвърди едното за некроза. Другата, която е неправилно и голяма, отрече категорично като опасна. Ще го мисля след лечението да се махат.
Тинтири и на теб ти бяха казали май, че не са бенки или бъркам?

# 607
  • В царството на игрите:)
Влизам да се похваля, че нямам тумор в белия дроб, а гранулом от некадърността на алчните човечета в Токуда. Вече 2 пъти заради нещо светнало на скенер ми бърникат безсмислено в дроба. Не знам вече колко помага и колко вреди. Гуш на всички!
Слава Богу! Чаках я тази хубава новина и много се радвам!!! 👍💜🧡

# 608
Тинти е как не мокриш ноктите? Как се къпеш, ръце как миеш? Или имаш предвид да не се мокрят излишно като киснене във вани и дълго време мокри..?
Арми много добри новини..тея лекари от тва да вържат гащи предобрят понякога.
Тото и са тоя дерматит от химиите ли е или? Като свършат може па да мине ?

# 609
Арми, радвам се, но нали ти искаше да се направи биопсия?
Важното е, че всичко е наред.

# 610
Арми супер новина, много се радвам.
Тото дано това да облекчи положението ти. И аз имам добра новина моята киста на яйчника е изчезнала (а иначе отидох да питам къде ми изчезна цикъла 😕и какво да правя не се и надявах при това положение да има резултат).  Тинтири какво стана с биопсията на майка ти ? Моя зъболекар беше казал че нямало проблем за кореново лечение по време на химио, но на жената не и беше до това и не си е правила нищо. И на мен доста ми кървяха венците ходих в началото на месеца на почистване и сега са добре.., но зъболекаря каза са почвам да пия В витамити и Д също.  каза че не е от зъбния камък това а имунната ми система не може да се справи с инфекциите. Ето за това забравих да питам онколожката, а го отлагах докато отида.
Питах обаче за диспансерния преглед и мога да отида през който ден на декември искам. Ейнджъл ако искаш може да се уговорим.

# 611
Тони, само като чуят, че съм на химия и спират да търсят други обяснения. Предлагам, че е така, но малко се дразня. Аз покрай себе си и дъщеря ми съм виждали много екземи, лишеи, уртикарии, атопия, обаче това, което получих съвсем не беше такова въпреки пъпчиците. Имам сърбеж, но имам и болка  - нещо типично за друго, различно от обикновен обрив. Което и ме провокира да търся още едно мнение. Да не говорим, че стана месец вече. Иначе прогнозират, че след спиране на Паклитаксела ще отшуми. Обаче аз след него съм на ЦЕФ90 още 4 пъти и трябва да питам дали да очаквам същото.
Рени, браво за добрите новини!

# 612
Хмм..може и химията да е, тя удря на слабо място съм чувала. Една жена, тя не чете и пише тук, но е на химия с рак на езика и всеки път след вливка пък се подува.. Отичат й крака ръце.. А няма операции..
Дано с химията свърши тоя обрив , а това дет са ти дали да облекчи до тогава..
Са кой знае и на мен кво ще ми се прояви..зъбите най вероятно и синозита..имам хроничен и мигрена и проблем с вестибуларния апарат..инфектира се често и сиг главата ще ме пръсне..от болки и световъртеж.. Мамка му много ще е тегаво.. Sad

# 613
Антония, нищо не се знае. Какво и да ти стане, то отминава, когато организма ти е млад и здрав.
Имах проблем с кожата на стъпалата и дланите, но въпреки всичко вървях много и ми ставаха мехури, инатесто продължавах да вървя. Болеше ме счупения зъб, болеше ме цялата дясна страна от рамото до таза долу. Коремът ми сякаш беше пълен с камъни, аз бях хапчета 14 дни - това беше едното лекарство - рез устата и реално при мен почивка имаше съвсем кратка, почти през всички 21 дни между курсовете ми беше лошо. Имаше сутрини, в които като станех и не можех да стъпя от болки в тазобедрената става, пак отдясно, куцах. Прилошаваше ми, гадеше ми се почти перманентно, макар, че ядях и дебелеех. Ядях без апетит, но го правех, заради кръвните показатели и те си бяха добре...
Но запомни моля те, че най-големия ти проблем е в главата! Защото в твоя случай, при отсъствие на тумор, при адюватно лечение, при здрав, млад организъм - химиотерапията ще разбута временно някои неща, които още преди следващо вливане ще се наместват. Но страховете, параноите, филмирането - от тях може всичко да ти стане - и кръвно можеш да вдигаш и паник атаки с чуство, че умираш може да имаш, и безсъние и умора, безсилие ....и всичко. 

# 614
  • София
Тониии, Тони. Така, както се самонавиваш, наистина ще си докараш проблеми. Спри да очакваш каквото и да е, и карай на каквото дойде. Самонавивките действат на принципа на плацебото, и нищо добро няма да ти донесат. Ей, умно момиче си, а пък такива глупави неща си причиняваш.

Радвам се да чуя добрите новини от другите момичета. Все така продължавайте, герои сте всичките!

Общи условия

Активация на акаунт