Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 60

• 30 312
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Тинтири и на теб ти бяха казали май, че не са бенки или бъркам?

Въпросното, от което излезе меланома, Дерматоложката каза, че не е бенка, а некротирала тъкан.

Тинти е как не мокриш ноктите? Как се къпеш, ръце как миеш? Или имаш предвид да не се мокрят излишно като киснене във вани и дълго време мокри..?

Разбира се, че за излишно миене говоря. Без излишно киснене, миене на чинии и чистене с ръкавици и т.н.

# 616
Екстра, точно такова май имам и аз. Супер. Няма да го махнат, докато съм на лечение или да си търся някой, който ще се съгласи да го изреже. Айде пак съм във филма и аз. А дали при теб някой дава обяснение има ли връзка с РМЖ, едното следствие ли е на другото или няма как да се каже. В болницата след операцията се запознах с една жена, оперира другата гърда, след 10 години ракът се беше върнал в нея. Тя ми сподели, че от хистологията се виждало, дали  е първичен тумор или следствие на друг. Обаче аз така и не питах някой да ми обясни вярно ли е. Епикризата ми е много подробна, хистологията и тя. Но не пише нищо по въпроса.
Твоето с какъв цвят беше и лющеше ли се. Моето е с груба повърхност, има някакви черни точци и някак сухо.
Скрит текст:
Сега прочетох, че точно меланомът е сух и с груба повърхност. Диагностицирах се, сега и аз не знам на къде да хвана. Днес в Онкото професорката ми каза, че това никога няма да се изроди. И взех, че излязох спокойна с едно на ум. Ще търся трето мнение.

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 15:50 от Анонимен

# 617
  • София
Armyhouse, Hug, толкова се радвам! Дай, Боже, повече добри новини в темата!

Е, не! Чак не ми се вярва, че сами си причинявате това!
Какво е това самодиагностициране!? На базата на какво го правите?! Четете в интернет и по разни теми... (а там, колкото пишещи, толкова мнения...).
Я се спрете малко! Хайде стига лигавщини и паранои вече! Ако така продължавате ще превърнете живота си (пък и живота на тези около вас) в ад. И за к'во ви е такъв живот?!
Просто стиснете зъби, минете през това и продължете напред!

Знам, че ви е страх, но не оставяйте да ви победи страхът! Hug

# 618
Това, което искам да знам в момента е дали това образувание е рак или не. Наясно съм, че не може да стане от днес за утре, но няма как човек да е спокоен, особено, ако има реален риск да си отглежда още някого. Не става въпрос за страх или липсата на желание за борба. Онагледи ми се много ясно какви са последствията от отлагането. Не искам да се обвинявам повторно, че не съм свършила нещо навреме. Преди бях обвинявана от близките си в хипохондрия. И аз някак приех, че съм такава и все си казвах - нищо ти няма, от главата ти е всичко, няма причина да тичаш по доктори за всяко нещо. Е, не тичах... сега си преглъщам сълзите и си казвам - заслужаваш си го.

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 16:45 от Анонимен

# 619
Благодаря, мацки!
Арми, радвам се, но нали ти искаше да се направи биопсия?
Важното е, че всичко е наред.
Да, защото като прочетох, че имам нещо с висока активност в дроба и откачих. Сега поне съм спокойна.
Обясниха ми, че е реакция на организма към чуждите частици, които са ми вкарали тези в Токуда, за да ми залепят плеврата, което не е било необходимо.

# 620
  • assenovgrad
Heart
Това, което искам да знам в момента е дали това образувание е рак или не. Наясно съм, че не може да стане от днес за утре, но няма как човек да е спокоен, особено, ако има реален риск да си отглежда още някого. Не става въпрос за страх или липсата на желание за борба. Онагледи ми се много ясно какви са последствията от отлагането. Не искам да се обвинявам повторно, че не съм свършила нещо навреме. Преди бях обвинявана от близките си в хипохондрия. И аз някак приех, че съм такава и все си казвах - нищо ти няма, от главата ти е всичко, няма причина да тичаш по доктори за всяко нещо. Е, не тичах... сега си преглъщам сълзите и си казвам - заслужаваш си го.
Недей така! Никой не заслужава да се разболее!
И е нормално да се параноираш. И аз, така като теб си бях поставила диагноза. Имах бенка на главата, около сантиметър. Тъй като е трудно да си разгледам си я снимах от двайсет ъгъла и край - с много цветове, голяма, не е кръгла. Реших, че е меланом - не спах 5 нощи. В крайна сметка, при обстоен преглед с микроскоп и лампа се оказа нещо безобидно. Затова  най-добре си намери още едно мнение да ти е мирна главата!
Много се радвам за хубавата новина при Арми!
Прегръдки за всички момичета!
HeartHeartHeart

# 621
  • София
Абсолютно не се психясвайте излишно! Даже моята лекарка беше изненадана, че излезе това. Че даже още не може да повярва.

# 622
Чакай, Тинтии, чакай да видим крайния отговор. 🍀❤ Голям оптимизъм нали,  по-точто е чувство...
Тото, като разберат, че си на химия и не знаят какво да ти кажат, но не защото положението е умиращо, а защото не знаят и не смеят и може да е реакция...не е същото като да не си на химия.  Това дето си показала по кожата - мъжа ми е пълен с такива. Не се страхувай, мисли ден за ден и ще видиш, че така е по-лесно до тогава, докато си готова да правиш и планове, само ще си дойде.

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 18:22 от unabella

# 623
Здравейте!

Майка започна да кашля по-рзлично от постоянната й кашлица. Днес направи рентгенова снимка. ЛЛ казал, че няма нищо, но тъй като написаното разчитане не ми говори нищо бихте ли споделили според вас има ли основание за притеснение

Извинявам се че е наопаци снимката, но документа вече не е при мен, за да го снимам отново.

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 19:30 от Рори72

# 624
Арми гуш и от мен🤗 Ох сега можеш вече да разпуснеш нали? 😊💋

Тотоооо, стига! И аз имах такава бемка. С нея се бях родила и преди 9 години я отрязах. Нямам даже идея правена ли и е хистология. Козметично я отрязах (но в лекарски кабинет. Просто без медицински показатели. От суетност) и ми няма нищо. РМЖ ми със сигурност няма връзка с нея. Ще поровя из снимките си да видя ще я намеря ли някъде и ще ти покажа. И моята беше голяма, груба и неравна, а и един косъм изничаше даже от нея🤣 Аз и за Тинти се надявам да има грешка, та ти се буташ.

Гаджето отиде да вземе ключовете от новия си апартамент. Даже взе 6 стола на отиване. Ох ще имам спокойствие най-после😊

# 625
  • Варна
И аз да се включа с добра новина-говорих с Ганчева за зъбите и тя каза,че при добри кръвни показатели могат да се правят интервенции.И основната новина е ,че след компютърния томограф вчера,резултата е,че няма нищо лошо,бил прекрасен!Дано наистина е така и дано ни заливат само хубави вести!Гуш на всички от мен!

# 626
Йей това звучи обнадеждаващо.
Много е хубаво като има добри новини Blush

# 627
  • София
Арми,много се радвам, че всичко е наред!Дано повече нямаш поводи за подобни притеснения!

Тото,кой лекар и къде те гледа?Аз съм пълна с бенки, една до друга са по цялото ми тяло,има някои,които не ми харесват,трябва да ходя да ги видят,а хич не ми се занимава.

Аз днес получих писмо от ТЕЛК - дали са ми дата на 18.02.20 🙄,не съм очаквала,че ще е 4 месеца след подаване на документите.

# 628
Арми, Рени,Тото, Аалко, много се радвам за добрите новини! Hug
И аз да кажа на Тони, че параноята и  притесненията не само, че не помагат ами направо си пречат. Просто се успокой, намери доктор на който да имаш пълно доверие и действай по плана за лечение, който двамата сте направили. Спокойно и методично и всичко ще си иде на мястото.
Аз, днес бях на херцептин. Показателите ми са добри и  понеже питах- може да ходя на зъболекар. Аз, дори и когато не бяха добри, смея да твърдя, че не съм лепнала вирус, не съм се разкашляла, не съм подсмръкнала......а болни наоколо ми е имало бол. Пазела съм се, доколкото е могло от директен контакт и съм се опитвала да мисля позитивно и разумно и да правя каквото ми е казал доктора. Той, обаче днес рече, другата седмица да отивам на хормонална комисия- въпреки, че съм хистеректомирана, ще трябва да ида и да ми изпишат хапчета.
И, да кажа, че и мен вкъщи не ме третират като болна- даже напротив- седят и чакат всичката да я свърша. И понеже цял ден тичам по задачи в момента оправям едни имотни проблеми, обикалям по инстанции като луда, разправям се с учителите на малкия, на баткото пубертетните изблици се опитвам да укротявам......и одеве, като ми направиха забележка, че съм закъсняла леко с вечерята, направо избухнах.....и как не убих някой, не знам. Но, си пуснах гласа.....овиках мощно мързелите от мъжки пол, раздадох задачите, сипах си вино и  легнах на дивана. Амаха.....и аз съм човек!

# 629
Рори не знам дали някой разбира от разчитане снимка на бял дроб тук, но изглежда, че няма нещо страшно. 🍀
Алко, браво за хубавите новини.
Люба, пфф, прекрасно те разбирам, с трима мъже около мен.😤
Абе мъжете като че ли имат друг мозък, някаква част им липсва. Щото виждам, че не го правят нарочно, а на различни езици си говорим 😨 В другия живот съм решила  професия, с която да обикалям света и мъжете да са ми само екстра 😂за закуска или за десерт. Като ми писне от тях съм много на това мнение.

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 20:42 от unabella

Общи условия

Активация на акаунт