Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 60

• 30 309
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
  • София /Абсурдистан
Арми, много се радвам за теб! А в Токуда ще ти взенат пари и за въздуха, който дишаш, ужасни са.
И на мен не ми дадоха стикер за паркиране, а съм с двигателен проблем. Обаче за него са ми дали 50%, трябвало да е 90. Следващата година ще се явявам за подновяване и ще го мисля, че имам силно влошаване. Сега съм с 80%. Аз даже и не знам на какъв телк да ходя, на общия, или на онкологичния, чудя се. Ама все в един момент трябва да получа писмо, там трябва да пише.

# 631
  • София
Арми супер новина, много се радвам.
Тото дано това да облекчи положението ти. И аз имам добра новина моята киста на яйчника е изчезнала (а иначе отидох да питам къде ми изчезна цикъла 😕и какво да правя не се и надявах при това положение да има резултат).  Тинтири какво стана с биопсията на майка ти ? Моя зъболекар беше казал че нямало проблем за кореново лечение по време на химио, но на жената не и беше до това и не си е правила нищо. И на мен доста ми кървяха венците ходих в началото на месеца на почистване и сега са добре.., но зъболекаря каза са почвам да пия В витамити и Д също.  каза че не е от зъбния камък това а имунната ми система не може да се справи с инфекциите. Ето за това забравих да питам онколожката, а го отлагах докато отида.
Питах обаче за диспансерния преглед и мога да отида през който ден на декември искам. Ейнджъл ако искаш може да се уговорим.

Муц, радвам се, че се сети за мен. Аз на 10 съм на сцинтиграфия, а на 18 - диспансерен преглед.

# 632
Хора, кистите и хемангиомите са безопасни, не ги мислете, споко.

# 633
  • Варна
Абе мъжете като че ли имат друг мозък, някаква част им липсва.
Хахаххаха!!! 😂🤣😂 Ето това е истината за живота, света и всичко останало!
🤣😂🤣

# 634
Зори, вчера бях при проф. Пейчева в Онкологията. Другата седмица ще ходя при лекарката на Тинтири в Света София. Не съм спала снощи, само я мисля тая некроза ли е, друго ли е. Отделно тоя васкулит по ръцете се влоши, боли ме кожата, опъва. Ми няма да се дам, две вливки ми остават, ако кръвната картина е ок, ще си ги направя. 
Иначе гледам вкъщи да се щадя и колкото да не ми е привично, оставям мъжа и детето да се оправят. Трудно ми е, щото обичам всичко аз да си го свърша, обаче все си повтарям, че сега ми се е паднало и си имам извинение.

# 635
  • София
Ей, много се радвам за добрите новини на всички ви! И аз да кажа, че вчера бях на гинеколог, каза ми че всичко е наред за сега с матката. Взеха ми влагалишен секрет дргата седмица резултата.
Любе , много хубаво си ги подредила мъжете. Браво!
Тото , то в твоето положение само остава и да се напрягаш за домакинската работа.
Лейди на теб пък изобщо не очакавах да са ти отказали карта за паркиране. Хм.
Маритка поздравления за първата стъпка към самостоятелността. Да се изнася и да се успокоиш съвсем. Simple Smile
Зори странно е 4 мсеца, при мен беше по- бързо ,май, не съм засичала.
 За зъбите и на мен ми казаха че няма проблем да правя зъби по време на химия, но май има.  Един месец след като ми направиха еднна пломба, започнаха някакви адски болки. Правих снимки нищо , замерваха с ток да видят дали е жив зъба пак не разбраха , и понеже мията зъболекара беше болна реших да изчакам. Болката отмина и аз викам от хумията ще е било. Преди 1 седмица, обаче се върна със същата сила, но аз я търпя понеже намалява като не дъвча на него зъб, все няма кога да отдида на зъболекар . Да видим до кога. И все се чудя дали не стана този проблем заради химията. В зъболекарката не се съмнявам.

# 636
  • София
Взех хистологията от проф. Бошнакова. Всичко се потвърди, само някакъв параметър Clark е 2, а не 3, както е писала първата патоложка. И дерматоложката беше убедена, че е 2. При 2 няма нужда да режем повече, но ние ще го направим другата седмица, за да си вържем гащите. Иначе Ki67 е 12%, което е добре, не е агресивно това чудо. Та така...

# 637
Тинтири, с локална анестезия ли е изрязването? Това чудо при теб беше ли гладко и едноцветно?
От сърце ти пожелавам да е възможно най-малкото зло и вероятно ще е така, щом и не е хванато при скенера.

# 638
  • София /Абсурдистан
Тинти, стискам палци лошото да отмине! А в какво, освен изрязване, ще се състои лечението?
Проблемите със зъбите при нас са от химиите. И аз ходя също на зъболечение. Хем си плащаш, хем боли! Моята зъболекарка каза да съм благодарна, че са само пломби и дребни неща. Защото има пациентки, при които направо зъбите изпадат след химия.
А аз закъсах и с шията. Отвориха се дисови хернии и там, сякаш малко ми беше гръбнака. Идея си нямам какво да правя и с това, то целия гръбнак замина при мен.

# 639
Чувала съм за падането на зъби, скоро и сънувах, че са ми паднали два.
Лейди, не знам какво облекчава в твоя случай. Баща ми е опериран от дискова херния, в последно време се влошава, бие си инжекции, взема противовъзпалителни. Крепи положението, не иска да ходи на лекар, а виждам, че се влошава.
Аз съм  си докарала рана в устата от новата електрическа четка, дето си мислех, че ще ми помогне със зъбния камък. Сега и камък си имам и ме боли.
Скрит текст:
Моята приятелка от детинство, дето на 36 години почина от РМЖ, беше с изкуствени зъби последната година. В последно време ми е само пред очите споменът за нея и защо не отидох да я видя. До последно не ми издаде, че е много зле, а аз покрай детето тогава 4-годишно и все болно, бях като зомбирана от грижи

# 640
  • София
Тинтири, с локална анестезия ли е изрязването? Това чудо при теб беше ли гладко и едноцветно?

С локална упойка, да. Нищо страшно, излезнах от операционната, качих се в колата и си тръгнах.
Беше едноцветно и гладко, да.

Тинти, стискам палци лошото да отмине! А в какво, освен изрязване, ще се състои лечението?

Дерматоложката каза, че няма никакво друго лечение да има. Но ще видим в Сити какво ще кажат. Ще ходя специално за това, като си взема епикризата.

# 641
Взех хистологията от проф. Бошнакова. Всичко се потвърди, само някакъв параметър Clark е 2, а не 3, както е писала първата патоложка. И дерматоложката беше убедена, че е 2. При 2 няма нужда да режем повече, но ние ще го направим другата седмица, за да си вържем гащите. Иначе Ki67 е 12%, което е добре, не е агресивно това чудо. Та така...

Тинти, това е добра новина, на фона на първоначалната. И особено като не е агресивно...прегръщам те. Видя лиииии, все пак е по-малкия дявол.
Ах, Тото..❤ Животът е пълен с тежки развръзки и загуби. И аз изживях последните мигове на специален за мен човек, което отвори нелечима рана в душата ми...И предишни загуби на любими хора без никаква милост. Но въпреки това - моля те, не си поддавай на тези мисли, защото сега трябва да се бориш със случващото си с теб 🍀🍀🍀
Лейди, не знам какво да кажа 🍀🌹

# 642
Моя милост подпретна всички вкъщи и сега дружно тримата другата седмица сме при д-р Георгиева. Тъкмо да ми види и ръцете какъв ужаст са, дано има съвет за някакво облекчение. Между двете химии ще имам 21 дни почивка, може пък и да е подходящо за рязане.
Надул ми се е един лимфен възел подмишницата, голям е и видим. Занемарих упражненията, а в началото какъв ентусиаст бях.
Бела, Heart
Тинтири, дано е само рязането и край. Или и да има лечение, да е леката артилерия. Ганчева знае ли, помня, че не беше говорила с нея първоначално. В сряда съм на линия там, ако някой има ходене тогава, ще се радвам да се запознаем.

# 643
Душици чета ви и съм с вас🤗🤗🤗🤗🤗🤗
Не пиша, че и аз съм се "омотала", но поне активното размотаване започна днес. Стресово ми е, но в същото време усещам наближилата наслада🤣
От днес съм на антибиотик. Не чува нищо в гърдите ми, но кашлям зловещо от две седмици и въпреки АЦЦ (което ми помага безотказно винаги) кашлицата се влошава. Та за всеки случай тежката артилерия. Започнах "изриването" от спалнята. Изривам на гаджето партакешите, пера, чистя и подреждам моите както си бяха.
Устните ми са почти като преди. Явно много хиалурон ще поемат. Другия път ще сложа 3 мл пък да видим. Ето:

Ето така бяха преди:

Брат ми си е взел първия изпит и сертификат съответно по ембриология. ❤️ Като мине лицевата анатомия ще може да ми боцка той устните🤣😜

# 644
  • София /Абсурдистан
Тото, по- късно ще снимам и ще покажа едно нещо, от което всичко по кожата на ръцете минава. Аз се мазах докато бях на химия.
Марита, много ти е добре така и не слагай повече.

Общи условия

Активация на акаунт