Частни училища - информативна тема 30

• 39 354
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Пипи, аз статистиката и цифрите ги анализирам от всеки ъгъл и като тенденция. А и в абсолютна стойност понякога разликите са пренебрежими. Независимо кое място е написано над името на всяко училище. Wink

# 631
Фанси, само след три години НВО-то......чука на вратата;  само за темата ли се филмирате така или и в реала😀

# 632
Хич не се филмирам. Не съм от тези. Wink Друго казах.

# 633
Таксата е 9500 лв без транспорт и допълнителни, не 7500лв (това за БШ)
Втори език може да бъде избран в рамките на таксата в тези 4 часа, които са по избор.
В никакъв случай не бих твърдяла, че Образователни технологии е с по-добра подготовка от БШ.
Директорката е чудесна и просто малко е разчупила казармените порядки, заради които аз дори не го поглеждах преди.
Имах забележки с комуникацията и аз, но май се пооправиха нещата.

И накрая, когато сравняваме доволни, недоволни и прочее следва да отчитаме, че и децата са различни.

# 634
Хич не се филмирам. Не съм от тези. Wink Друго казах.
А, усетих напрежение някакво, сори, ако не съм разбрал. Пък има и АК😀

# 635
Напрежение има. МОН-ско безумие му се вика.

И хайде хайде, понятието по-добра подготовка е много относително понятие, особено както казваш за различни деца. Wink

БШ - старт 2002 г.
ОТ - старт 2010 г., школа с незнамколкогодишна история за подготовка за изпити, гимназия преди началното училище, реално само последните две или три години випуските са обучавани изцяло при тях.

Като разгледате резултатите на двете училища сравнено, или на ОТ с някое друго от 2012 г. до сега ще се забележи интересна тенденция. Разликата в сборния резултат между двете училища например за последната година е супер пренебрежителна. На практика Азбуки, ОТ и БШ са изравнени. Wink И накрая тенденцията за едното и тенденцията за другото каква е през годините?

Между другото, точно същата тенденция на развитие се случи и с Питагор през годините от старта му и след като изкласиха випуски, които са започнали от ПУК при тях.

Последна редакция: пт, 06 дек 2019, 23:38 от Fancy

# 636
Света София вдигат таксата на 6400€ за ПУК за следващата учебна година. Въпреки че преди две -три седмици съобщиха , че очакваната цена ще е 5700€. Причината е вдигането на учителските заплати от догодина.
Реших да пусна малко полезна информация , че пак започна темата с класациите за след 7 клас, а в темата има и много родители на бъдещи Пукчета.

# 637
  • София
Само за ПУК ли се вдига цената? Т.е. старите клиенти са на старите пари? (аз само от любопитство кое как е )

# 638
  • в страната на чудесата
Предполагам всички училища - към 18% увеличение на учителските заплати ще има

# 639
  • Пловдив/София
А каква е логиката с вдигането на заплатите? Те все пак само държавните се вдигат. Например ако ги правят от 700 на 900 лв, в ЧУ ако са 2000, все пак ще е по-добре. Не знам какви са точните цифри, но не вярвам един учител в ЧУ да се върне в ДУ само заради държавното увеличение, ако иначе е доволен. Малко измислица ми се вижда този аргумент. Да, ще се стесни малко разликата, и? Таксите на ЧУ не могат да се вдигат до безкрай, ако очакват истинско търсене от средната класа.
Междудругото за КО също не е актуална таксата на първа страница-  9000 е вече с включен юни. За Дойче шуле също са по-различни с няколко стотин евро на сайта им.
А Изи се коментираше колко било скъпо- всъщност не е. Такса 1000 на месец си е 9000 годишна, което направо е към евтините като гледам. Или някой е чул за увеличение?

# 640
  • София
На КО си е  такава таксата  9000лв.с включен юни месец (8300+ 700 юни).

# 641
На Иззи таксата от 1000 не включва една камара пожелателни/задължителни неща.

Последна редакция: пн, 09 дек 2019, 22:27 от Аmélie

# 642
  • София
С корекцията, че при еднократно плащане таксата в Иззи в 8100, а не 9000 лв съм съгласна, че не е най-евтиното училище, особено за ново училище. 9*200 лв допълнителни =1800 = 9900 лв с всички допълнителни неща, без транспорт. Разбира се пиано и китара са отделно. А ако включим и транспорт 9*200=1800 лв отива на 11700 лв. В СС е 5700е с всичко, което е по-малко...
Но пък можеш и за 8100 лв да се впишеш. Изобщо няма задължително или пожелателно.

# 643
Rainy предполагам , че вдигането ще е за всички класове в СС. Аз получих писмо  понеже съм записала детето да пробва и там  и затова пишат конкретно за ПУК. Но няма логика да е само за тях. Тези с деца в СС ще кажат при тях как е .
Пипи не знам как стои въпросът със заплатите на учителите в частните училища спрямо държавните, но според мен, когато на едните ги вдигат, другите ще очакват същото. В крайна сметка всички работят и за пари. Няма какво да се лъжем. Това са нормални работи.
Предполагам и други частни училища ще направят същото. Въпрос на време е.
Аз лично се чудех на СС къде им излиза сметката с тези 5700€ с вкл всичко (дори и транспорт). Според мен изкуствено държаха тази такса , за да може да има повече наплив и съответно да имат по-голям избор при подбора.

# 644
  • София
От 4 паралеки на випуск с по 18-20 деца им излиза сметката. Няма нищо общо с наплива. По-скоро на други училища са им изкуствено завишени таксите, без някаква обективна обосновка.

Общи условия

Активация на акаунт