Любители на Котки - Тема 139

• 29 131
  • 758
  •   1
Отговори
# 150
Ветеринаря какво казва?

Тука ли някой искаше да пазарува от Зооплюс. Ще поръчвам тия дни.
Аз поръчах, питах за колко време пристига. Нещо уцелих период, в който имат много поръчки и чак вчера я пратиха от склада им,да видим кога ще дойде.

# 151
Малко странен въпрос, но как отмервате количеството храна, която давате? Аз нямам везна вкъщи и даже се чудя дали да не меря с чашка за прах за пране. Grinning В момента карам на око.

# 152
Ветеринарят чака да я види.

За храната - аз пълня купичката и като я изяде - пак. Дозира си сама количествата.

# 153
  • София
Пълня купичката и не дозирам. Когато е гладна, изяжда всичко. Сама си определя нещата. Само лятото внимавам с мократа храна, за да не се развали, ако престоява дълго

# 154
  • Шумен
Малко странен въпрос, но как отмервате количеството храна, която давате? Аз нямам везна вкъщи и даже се чудя дали да не меря с чашка за прах за пране. Grinning В момента карам на око.
Аз имам мерителна чашка, обаче е от Роял, за всички разновидности на тяхната храна е. Карам по нея приблизително, но котаракът сам си дозира обикновено. Виж, ако е от пристрастяващите, тогава положението става сложно и дозировката му отива на кино.

# 155
  • Русе
Здравейте, изправена съм пред двоен огън и имам нужда от компетентни мнение/я.
Малката щерка (11г.) сериозно се е затръшкала, че иска котка. Някак успяваме с баща ѝ да приемем това. Проблемът е в майка ми. Тя изпитва панически страх от всичко, което е по-голямо от муха и се движи. Напълно невъзможно е да оставим нея и котката в една къща. Тя идва вкъщи много често. Пенсионерка е и това буквално осмисля живота ѝ - да помогне с каквото може покрай внучките. Стои по няколко часа. И сега стигаме до същината на проблема:
Дребосъчка се прибра от училище и каза, че знае какво иска за Коледа. Каква изненада - котка. Котката щяла да стои затворена в спалнята и щяла да спи (?) докато баба е тук. Това са нейните представи за нещата. Казах, че е абсурд, котката да стои 3-4 пъти седмично затворена за по няколко часа в една стая и да няма нищо против. Казах, че това ще я озлоби и настрои против нас. Беше ми отговорено с фонтан от сълзи. В края на краищата се разбрахме да се допитам до знаещите - до вас.
Та - моля за мнения.

# 156
  • Шумен
Аз в тази ситуация бих се съобразила с желанието на детето си. Извинявай, ама какво значи панически страх от нещо по-голямо от муха, което се движи?! Майка ти е възрастен, зрял човек и като има такива фобии е трябвало досега да вземе адекватни мерки за тях.  Фобиите са към определено нещо, няма как да е към всичко, което се движи.  За мен това си е чиста манипулация от нейна страна.  Дъщеря ти ще бъде щастлива, ще има задължение да се грижи за котето, което ще я направи по-отговорен човек изобщо. Обясняваш й при какви условия ще се вземе котето вкъщи. Естествено, че не може да стои затворено някъде с часове. Освен това котето не е играчка, то е живо същество с характер при това. То ще прави бели, ще върши забавни неща, ще мърка и ще ви дава безусловна любов. Последното се очаква  и от вас спрямо него. То просто става част от семейството.

Последна редакция: чт, 14 ное 2019, 16:08 от elhitza

# 157
  • София
1. Аз самата преди да вземем Барни не се погаждах с животни. Особено с кучета.

2. Когато свекърва ми идва у нас и е сама през деня, докато ние сме на работа, Барни ѝ е дружинка - говори му, гали го, търси го из къщата (той бяга от нея да се скрие  да спи на спокойно). Тя е имала котка само за няколко месеца преди 20на години, реално няма никакъв опит.

Взимайте котката, бабата ще се влюби в нея.

# 158
  • София
Скромното ми мнение е, че зависи от котката. Ако е по-кротка и флегматична, може и да няма нищо против да си спи на спокойствие.

Желанието на детето е хубаво, помислете как да го осъществите. Може и за бабата да се окаже благотворно. Simple Smile

# 159
Хм, изобщо не е задължително, Шарки. Моята свекърва също има фобия от животни и изобщо не се влюби в котката, даже напротив.

Нашето коте го затваряме в една стая, напоследък по-често, през деня, когато синът е на училище, защото много се карат с кучето. Т.е. кучето гони котето и го лае и го плаши. Всеки ден по няколко часа си стои сама в стая, за всеки случаи. Вече започнаха да се посближават с песа. Но и синът ми е много страхлив и дори и да му кажа да не я затваря, той пак ще я затвори, сигурна съм.

Аз лично също стоя по няколко часа в някоя стая, като се наложи. Wink

Нашето коте спи в такива случаи.

Бих угодила на детето. Но в тази тема други съвети не вярвам да получиш, де.

# 160
  • София
Може би трябва да вземете котка, но ако и вие сте готови за това, защото си е ангажимент. По принцип котките спят много и е възможно коте и баба да не се засекат изобщо, но... няма никаква гаранция за това. Ако вземете коте, бабата няма да спре да идва. Ще преодолее страховете си.
Иначе ми се струва доста кофти да се затвори животинчето в една стая за 4, още повече че няма да има достъп до тоалетната си и това може да създаде сериозни проблеми.

# 161
В случай на нужда тоалетната местя в стаята, в която е котката. Това пък съвсем никаква причина не е.

# 162
  • София
В случай на нужда тоалетната местя в стаята, в която е котката. Това пък съвсем никаква причина не е.

В случай на нужда - да, но ако е 4 пъти в седмицата за по 4 часа, лично на мен ще ми дойде малко в повече да разнасям тоалетната и да чистя непрекъснато.
Бабата ще свикне с котето. Или поне така си мисля

# 163
Аз лично не бих затворила моята котка някъде, заради когото и да било!
А и животните усещат много добре кой ги харесва и кой не.
При нас е точно така-някой приятел ни посещава и Тарзана си седи при нас (когато е на кеф естествено), свекървата идва и тя веднага е завряна под леглото(свекървата не обича котки).
Ако аз бях в ситуацията на Колди веднага щях да угодя на детето.

# 164
  • на брега на морето
Абсолютно е възможно котето да прекара няколко часа само, нищо няма да му стане.
Обаче е извънредно сериозен ангажимент - храни, ветеринари, отпуски. Колди, много внимателно обмисли всички страни.

Общи условия

Активация на акаунт