Образователен Говорилник v.1.0.1. хотфикс 2

• 16 802
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Мецане, излъга! Скоро четохме твое творение, прясно написано, помним.
Вземи спрени нещо за жената, 'ей така за всеки случай Joy

# 496
Трия, щото

Мецане, ти си невероятно наивен, ще ме прощаваш.

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 00:11 от Татко Мецан

# 497
Мецане, върна ме 1985-та, “голямата” любов така ме заряза и много страдах, щот млад и тъп съм бил; мисля, че много се прецака, милата ....

За Ежко той да си каже, може да е прихванал от мен. Пък и Фанси е права - с възрастта на децата си идва, време става, вие като сте в 3 клас и ви е непривично.

А моя милост започнах темата по много причини. И първата не е “за забавление” (Русалка, не си права пък).
   Потокът на мисълта си ми беше съвсем по темата - къде ще учи момата, какво ще учи, после какво ще работи ........ и така, и така, и си мисля по едно време, че каквото и да прави, винаги може да се залюби с някой неподходящ и да й започне накриво живота. Неподходящ включва и беден, и безперспективен, и прост, и женкар, абе ясно е на всички, тези неща не се нуждаят от обяснение. Плюс това имам и кака, поради което съм с опит.

И обявих - За една жена е по-важно за кого ще се омъжи, не какво ще завърши. Надявам се, че не звучи обидно. И в никакъв, ама в никакъв случай не бива да се приема така опростено, както е казано. От тези думи започна дискусията, и лафа, и забавлението. Не откривам топлата вода, всеки родител на момиче има такива страхове.
После добавих “евреина” (кажете му “бай, бай”, той си отива), защото парите са важно нещо в живота. И пак готин лаф стана. А всъщност цялата ми работа е “Бай бабо, да не ме среща мечка”.😀

# 498
Русалка, това е живият живот и нито ти, нито който и да било друг може да го промени. Не ги намесвам аз, те са си намесени в действителността. И да се криете зад евфемизми, все тая, искат се определени неща, за да е постигнат други неща. Който ги има, постига, който ги няма, "духа супата". Разбира се, че е на шега, то всичко тук е на шега Simple Smile Но бас държа, че зад всяка такава шега се крие и "мъъничко" (ама съвсем мъничко...) истина Wink
Аз така и не разбрах защо "бракуването" на чадата е такъв "топик" за Ежко и Нотарис, че непрекъснато се шегуват с това.
Не мисля, че двамата се шегуват по една и съща причина Wink Ежко пари в брака не е намесил.
Русалка, човекът си е достатъчно сериозен. Ти с трите девойки му мислИ, моята е лесна с едно момче Simple Smile
Нотарис, хубаво резюме Simple Smile Ти си имаш достатъчно много фенки тук, така че една по-малко не е от значение и  няма да ти липсва. Един въпрос в тази връзка:  казваш "За една жена е по-важно за кого ще се омъжи, не какво ще завърши". Каква е разликата между един мъж и една жена в това отношение, според теб, и има ли разлика?
Мецане, ти си невероятно наивен, ще ме прощаваш.

Последна редакция: нд, 17 ное 2019, 23:26 от Анонимен

# 499
Нот, мисля, че на всеки му е ясно това, което написа в последния си пост и без да го беше обяснил, аудиторията тук е интелигентна...по всичко си ти личи, че си пич от класа и това за омъжването за евреина никой не го е разбрал по неправилния начин, освен може би един човек, но и той се шегува според мен, макар и наистина да мина мярката.

# 500
Нот, мисля, че на всеки му е ясно това, което написа в последния си пост и без да го беше обяснил, аудиторията тук е интелигентна...по всичко си ти личи, че си пич от класа и това за омъжването за евреина никой не го е разбрал по неправилния начин, освен може би един човек, но и той се шегува според мен, макар и наистина да мина мярката.
Аз пък, ей така, както съм толкова цинична, че ви скандализирах с думи, смятам, че парите не са фактор в брака, фактор е любовта. Пари се печелят, любов - не.
Всъщност, Дъждец имаше  право, донякъде  Simple Smile

Последна редакция: нд, 17 ное 2019, 23:47 от Анонимен

# 501
  • София
Мецане, последното стихотворение плаче да стане песен.

Разбира се, че е важно за кого ще се ожениш - за истински човек, с когото се обичате еднакво силно, или ще направиш компромис със себе си (защото си забременяла, примерно...личен опит). В подкрепа на Попеа обаче ще цитирам една еврейска поговорка:”Всичко, което се оправя с пари, не е проблем, а разход.”

# 502
Попеа,

Разликата мъж-жена в това отношение е огромна, по мое мнение. Може да съм прекален в това си мнение, обясних защо. Това първо.
Второ, ако ми намериш някъде да съм дори намекнал нещо за брак/връзка без любов, ще ти изпратя каса шампанско. Златотърсаческият уклон в моите скромни мисли си е твоя теза.
Трето, парите наистина са важно нещо в живота. Цените дори на кимизарниците, където живееш, се изстреляха в Космоса. Моето дете в Люлин по любов ли го пращаш?😀
Или в някое предградие на 40 км. от Мюнхен?

Четвърто, най-важно. Темата е за образование, развитие, кариера, възпитание, реализация. Опитвам се да се придържам в малко разширен вариант. Тук съм, защото се възхищавам на нещата, които всички вие правите или искате да направите за децата си. Не всяка майка има визията (сигурен съм, че тази дума не е на място, ама така са я възприели, че пасва), познанията, енергията и жертвоготовността относно време и сили да прави максималното за децата си.

Малей, как се подмазвам. Но е истина.

ПП Песен, нали. Същата асоциация ми дойде. А за проблемите и разходите ми е любим.

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 00:01 от Notaris

# 503
Попеа,

Разликата мъж-жена в това отношение е огромна, по мое мнение. Може да съм прекален в това си мнение, обясних защо. Това първо.
Скрит текст:
Второ, ако ми намериш някъде да съм дори намекнал нещо за брак/връзка без любов, ще ти изпратя каса шампанско. Златотърсаческият уклон в моите скромни мисли си е твоя теза.
Трето, парите наистина са важно нещо в живота. Цените дори на кимизарниците, където живееш, се изстреляха в Космоса. Моето дете в Люлин по любов ли го пращаш?😀
Или в някое предградие на 40 км. от Мюнхен?

Четвърто, най-важно. Темата е за образование, развитие, кариера, възпитание, реализация. Опитвам се да се придържам в малко разширен вариант. Тук съм, защото се възхищавам на нещата, които всички вие правите или искате да направите за децата си. Не всяка майка има визията (сигурен съм, че тази дума не е на място, ама така са я възприели, че пасва), познанията, енергията и жертвоготовността относно време и сили да прави максималното за децата си.

Малей, как се подмазвам. Но е истина.

ПП Песен, нали. Същата асоциация ми дойде. А за проблемите и разходите ми е любим.
Ей тука е заровено кучето Simple Smile  Каква е разликата, според теб? Къде си я обяснил? 
Мецане, последното стихотворение плаче да стане песен.

Разбира се, че е важно за кого ще се ожениш - за истински човек, с когото се обичате еднакво силно, или ще направиш компромис със себе си (защото си забременяла, примерно...личен опит). В подкрепа на Попеа обаче ще цитирам една еврейска поговорка:”Всичко, което се оправя с пари, не е проблем, а разход.”
Разбира се, че е така, но това е еднакво важно и за една жена, и за един мъж. И това не отменя важността на това какво ще завършиш и какво ще работиш след това.

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 00:12 от Анонимен

# 504
  • София
В подкрепа на Попеа обаче ще цитирам една еврейска поговорка:”Всичко, което се оправя с пари, не е проблем, а разход.”
Така е. Но пък належащ разход, който не можеш да покриеш, се превръща в проблем. Smirk

Popрea, обяснил е защо е "прекален", а не защо има разлика между мъж и жена в това отношение. Наистина ли се нуждаеш от обяснение за последното?

# 505
Да обяснявам във форум, където пишат 99% жени, на кого му е по-лесно след един развод с деца ми се струва недобра идея.

# 506
В подкрепа на Попеа обаче ще цитирам една еврейска поговорка:”Всичко, което се оправя с пари, не е проблем, а разход.”
Така е. Но пък належащ разход, който не можеш да покриеш, се превръща в проблем. Smirk

Popрea, обяснил е защо е "прекален", а не защо има разлика между мъж и жена в това отношение. Наистина ли се нуждаеш от обяснение за последното?
Да. Защото аз смятам, че няма разлика, все пак не сме в ислямския свят.
Да обяснявам във форум, където пишат 99% жени, на кого му е по-лесно след един развод с деца ми се струва недобра идея.
Не  мисля, че е така. Не зависи от пола, а от конкретния човек и неговите персонални качества. И жената, и мъжът могат да бъдат еднакво гадни след развод, всеки по свой начин. И не мисля, че една жена не може да изкарва достатъчно пари да издържа себе си и децата си, ако се наложи.

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 00:18 от Анонимен

# 507
Е, добре. Значи сме на различни мнения. И да, може и пет деца да гледа, но не ме кефи идеята да са моите внуци. Просто не си го пожелавам на децата, не че не знам статистиката, дааа, математиката над всичко. Не се връзвай, по широко ги гледам нещата, не Попеа и Нотарис какво могат или не могат.

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 00:24 от Notaris

# 508
Да, на различни мнения сме и за други неща Simple Smile Аз мисля, че една жена спокойно може да е  независима финансово и за целта не й трябва мъж (мъжът е необходим, разбира се, но не заради парите му, а заради съвсем други неща). Но това се постига с труд и знания, с мързел няма да стане (визирам твоето "мързелът върти света" и още  "номерът е да не работи, ако ме разбираш"). И смятам, че всеки трябва да научи децата си на труд, независимо дали са момчета или момичета, и независимо колко материални активи ще им даде. И бизнесът със съученик изисква труд, и дори повече от този в някой офис на заплата.

# 509
  • София
Ох, Poppea, разбира се, че една жена може да изкарва достатъчно пари, че и повече, за да издържа и себе си, и децата си. И аз уча дъщерите си точно на това - да се развиват, да изградят живота си така, че да имат лична реализация и да са независими. Но при равни други условия, един разведен мъж с деца има далеч по-добри перспективи да изгради нова връзка, ново семейство, от разведена жена с деца. Наистина ли не е ясно това?

Общи условия

Активация на акаунт