Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Ноемврийска вещерска и спортна

• 55 190
  • 1 567
  •   1
Отговори

Октомврийска вещерска тема

Готварската книга на Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай!

Старите рецепти на темата, преди готварската книга

Добре дошли в нашето уютно местенце, където добрият тон е задължителен, а ние нямаме какво да делим помежду си.
Споделяме както радости, така и болки. Вие сте!

Бъдете здрави и щастливи, повече смях и закачки в темата, по-малко тревоги за утрешния ден!
Анимирани емотикони

Готварския индекс на Dorchester
Скрит текст:
Карамел, прилагам по-долу една специална таблица. Това е моят готварски индекс, сортиран по "постни" и начин на приготовление. Бая се вихрих (и всичко приготвено си записах в тоя индекс), когато моето чедо и половинката му постиха преди Коледа. Всичко е тествано и имам чудни рецепти. Ако нещо ти хване окото и мога да помогна, пиши.

Слагам в скрит текст, че дълго.

https://cdn.bg-mamma.com/70Ih/NaJrF.png
https://cdn.bg-mamma.com/70Ih/WmHyO.png
https://cdn.bg-mamma.com/70Ih/k9jJ1.png
https://cdn.bg-mamma.com/70Ih/FK2N2.png

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 07:13 от Clo - Camille

# 1
Аз ли съм първа?
 Цоп! Да напълним темата с хубави вести!
Кло, благодаря за уюта,който ни създаваш!
  Ени, малко на патерица, но от сърце, честита рожденичка!Да е здрава, успешна и с добри хора около себе си!
  Ре, и за кръщелницата и баща й същите пожелания!
    Бърди, имаш стиснати палци и добра енергия от мен!
   Оставих снощи лакомства за съседчетата, мъх каза, че не са минавали.Но аз днес ще си им ги дам, те са си наречени за тях.А и може да не е чул, ние звънец нямаме, а той гледал волейбол.
   Представянето на стихосбирката беше ....много емоционално.Всяко стихотворение има история. Беше емоционално!
   Днес съм на бач, на гробища чак следобед.

# 2

Добро утро!
Кло Heart
Синеочка да расте здрава и щастлива!
На Ре рождениците също само хубавини да им се случват!
Бърдче, всичко ще е наред, прегръдки!
Благодаря за палците, вчера си пуснах половината ден и след това духнахме с Вятъра към моя роден град. Отлично се справи детето с шофирането, но и като цяло малко идиоти срещнахме по пътя. Имаше доста полиция, много камери.
Предната нощ спах само три часа, но снощи си наваксах. Гривната обаче показва, че дълбокият ми сън е бил само 50 минути.

# 3
Добрютру!

Кло, благодаря за темата Kissing Heart

Ени, честита да е Синеочка,жива и здрава да е!

И другите рожденици от вчера също.

# 4
Кло, благодарим за темата!
Честит да ни е ноември, слънце и здраве да ни носи!
Бърд,пиши тук да ти олеква и сваляш напрежението!А ако не,разбирам те.Още не ми идва музата и желанието да си излея всичко 🙄.Най-депресиращо е докато си в болницата,сам с мислите си.Но като се прибереш,лека полека нещата идват на мястото си(с психиката де).

# 5
  • Somewhere in the World
Добро утро и честит празник.
Дано имаме повече Будители, че времето ни е страшно!
Кло , благодаря 🌹
Ени, да е здрава, щастлива и любопитна Синеочка❤
Бърде, всичко ще е наред🍀 Ние сме тук и  ще пращаме добра енергия.
Аз отново се събудих в 4 и като заспах… та до сега.
Вчера бях на зъболекар и ми сложи упойка да ми чисти з.камък! Маалее, не разбирам как някои си слагат джуки! Целият ден се чувствах подута, неможех да пия вода щото се уливах, но съм доволна, че зъбите ми са ок и ходих на пилатес, на разходка в парка… абе луда работа.
Днес Задушница, Бог да прости нашите отминали близки, но аз нямам сили да ходя на гробища. Ще раздам тук на съседи, които помнят тате, и отивам при мама. Там също ще занеса неща , дано ми просгят.
А денят е толкова хубав, ще разходя мама, там има къде да седнем на въздух…
После спорт и това ще е… обещала съм си да не досаждам на детето, пък и тази седмица не мога да се оплача от внимание.
Хубав ден да имате и нека ноември ни донесе  здраве и слънце поне в Душите 🤗

# 6
Благодаря, Кло 🤗!
Ени, здрава и щастлива да е малката синеока красавица 🎂🎉🥳

Започва любимият ми месец 🍁🍂.
Не ме питайте защо го обичам толкова много.

Втора пералня въртя, после ОИ-то продължава с пълна програма. ММ тича да обслужва колата (вече сме със софийски номера) ще сменя гуми , масла…. Аз имам бойната задача освен всичко друго да избера и хладилник, че този в квартирата сигурно е от преди Първата Световна война.
Слънчев и спокоен ден, дами ❤!

# 7
  • София
Здравейте!

Кло, благодаря за темата!

Ени, честита да е Синеочка! Здрава, щастлива, безгрижна!

Ре, и твоите рожденици да са честити! От здраве да не се отърват!

Бърди, мисля те и пращам прегръдка!

Едва мърдам от умора, сякаш не съм спала цяла нощ. Пих кафе досега , но ще се надигам да подхвана малко ОИ, а после пак ще уважа дивана.

# 8
Кло, благодаря за новата тема! Спокоен ноември на всички.

Уинд, браво на младия шофьор.

Успях да разлея кафе върху новия диван. Тъкмо миналия ден говорихме да метнем нещо отгоре, но изпреварих събитията.

И аз ще пропусна гробищата, дано не ми се сърдят много моите хора там.

Благодаря ви, момичета.

# 9
# 10
  • София
Добро утро.
Благодаря Кло.
Ренко❤️
Прегръдки за всички.

# 11
  • тук и там
Добро утро.
Благодаря за новата тема,Кло!
И при нас не са минавали деца,те само по украсените къщи минават,но взех вчера два пакета бонбони,за всеки случай.
Оказа се че днес си е почивен ден и даже супермаркетите не работят.Ще идват на гости на ММ брат му и етървата,имам патешко магре,но дано турските магазини да работят,че няма нищо зелено в къщи.Една тиква мисля да изпека,и без това нямам продукти за друго ,а и за задушница-покойните ми близки обичаха тиква.
Казах ли ви,че малкото вече счупи брекетите?Мда,едно парченце падна,а ги е носил само 10 дни..Rolling Eyes
Да ни е топъл,пъстър,спокоен и уютен ноември!Имам скорпионче в къщи и аз,това със счупените  брекети...

# 12
Ноември и декември са ни пълни с рожденици и именици, отваряме сезона на партитата.
Ще изпека хляб и ще раздам за Задушница. Да почиват в мир покойните ни близки.

# 13
  • София
Ени, честита да ти е порасналата вещичка красива!

Вчера довтасахме в Пловдив да видим щерката, на мач, после да хапнем. Гледах я, гледах я, на мама гарджето е най-красиво. После тя замина с приятелки на бар ли, там на каквото ходят, ние като пенсионери си легнахме. Днес тя малко по задачи, после пак ще се видим, Гаджо ще идва, ние ще си ходим, утре пътува в чужбина...

Пловдивчанки, тук е друг климатичен пояс, бря...

Марул, какви зеленчуци печеш за кремсупа?

# 14
Вятърчето ни закара с мама до гробищата, отдавна не съм ходила тук, а тук има много близки, които не са вече с нас - два комплекта баби и дядовци, първата ми братовчедка, с която бяхме много близки и която завинаги остана на 36 години..., 2 броя вуйчовци, леля ми, чинка и чичо... Прекалено много хора, мама остана сама - двама братя и сестра, няма ги вече...  да почиват в мир всичките ни близки.
После ходихме до  рител парк, който са открили тук наскоро. То не, че е кой знае какво - Пепко, Синсей, ССС, Била, Лили, Кик и още някакъв за дрехи(уж по-маркови). Вятъра отстреля едно долнище, два суитчера, едно яке и едни домашни чехли 46 номер, че баба му няма чехли като за неговите плавници.
Навън е слънчево и много приятно, жалко, че утре трябва да си тръгваме.

Общи условия

Активация на акаунт