Образователен Говорилник v.1.0.1. хотфикс 2

• 16 720
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Кученца, клакьорки, подмазвачки, дрън-дрън. 
Скрит текст:
Леле, колко падна нивото, не е истина.

# 586
  • София
Глутница, клика, дружина... Joy

# 587
  • в страната на чудесата
Логореята не замества липсата на интелект. Затова е така.
Да не се разпознае някой, аз само така, нали си пишем без срам и посока Simple Smile Simple Smile

# 588
Бях чела , че и български банки отпускат заеми за обучение. Доколко е вярно идея си нямам.
В САЩ има данъчни облекчения, и децата от малки ( ако родителите имат фин възможност) имат фондове за обучение. В др държави има подобни фондове, като държавата дава някакъв процент ( мачва) внесената сума - Канада например.
Банките също отпускат заеми, проблемът е, че със завършване на училището заема ти виси на шията като воденичен камък.

Наистина нивото на темата е паднало, какъвто и спор да се разрази, има няколко потребителя, които са специалисти ...по всичко.

# 589
  • София
Ooo, Titina, не ме карай да мечтая. Нищо от таксите за училища или университет от доходите на родителите не се смята за "deductible".

То е още по-смешно, ако фирмата ми плати да уча нещо аз, това се третира като скрито разпределение на печалба и се облага с още 15% отгоре.

# 590
То е още по-смешно, ако фирмата ми плати да уча нещо аз, това се третира като скрито разпределение на печалба и се облага с още 15% отгоре.

грешно го представяш
не се облага с още 15% отгоре, а точно с 15%, което е само с 0,5 пункта повече от обичайния корпоративен данък и 5% данък върху дивидента от нетната печалба, които са дължими, след като финансовата година изтече, за да стигне до теб фирмената печалба под формата на личен доход, с който да си плащаш обучения, или да си купиш хляб -  няма значение... този 0,5 пункт увеличение е защото дефакто това плащане за лични твои цели е авансово разпределение на текущата печалба на фирмата, преди да е изтекла финансовата година

# 591
  • София
Нивото в тази тема  ( и в предшественичката й) е нещо като крива в електрокардиограма на човек със сърдечни аритмии. Ту нивото е прилично, ту е доста ниско (понякога слиза до критични стойности) и да се  приписват причините за  последното само на няколко дежурни  потребителИ (по дифолт следва вероятно да разбираме тези, които са с деца в ДУ), които уж  всичко знаели, е доста неуместно. Ако беше така, предишната тема нямаше да изчезне. Много хора имат/имаха принос.

# 592
Много мразя да се преиначават думите на някого. Това говори , че четенето с разбиране куца.Русалка, ще помоля да посочиш къде съм споменала ДУ. Благодаря. Иначе дифолта си остава само за теб.

До сега не съм си посзволила да поставям оценки на твои постове, нещо , което ти си позволяваш за втори път. Ще те помоля да не го правиш отново, за да запазим наистина добрият тон в темата.

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 18:12 от Titina

# 593
Щом си/сме тук, нивото не е толкова ниско. Последното, от снощи до преди малко, си беше спец-операция срещу мен персонално. За което се извинявам и приключвам.

# 594
  • София
Първо съм написала вероятно,Титина.Тоест можеш спокойно да ме обориш като цитираш с конкретика имената на тези няколко потребители, които се грижат за дежурния спад на нивото на темата. Стига с тия обобщения от всеки - няколко потребители, една група потребители, клакьорките, послушните кученца, глутницата  на Нотарис.. Второ, явно четенето с неразбиране не е само моя слабост. Ако беше, щеше да си разбрала не особено добре прикрития ми намек в предходния пост, че и ти беше преди само седмица сред виновниците за нагнетяване на обстановката. Ама ти, не, не си в тази група потребители-разбирачи по всяка тема... Идеята ми беше, че някак не върви човек, който в даден момент СЪЩО е предизивикал тук спорове и е прекрачил допустимия тон, да обобщава какво правят другите и как свалят нивото. Чиста вода ненапита... Аз поне си казвам, че  волно или неволно съм имала принос. И не отдавам рязкото спадане на нивото на комуникация винаги на едни и същи хора (незнайно кои). И съответно повторно ще помоля, щом не са само привържениците на ДУ тези потребители , демек аз, Андариел, Попея и още един-двама спорадично включващи се, да кажеш просто кои са. Предполагам, че не е трудна задачата Simple Smile Всеки знае каква е разликата между казаното от Аш, че нивото е паднало (и то наистина е),  и между това, че то е паднало в резултат на джурното включване на няколко всезнайковци. Кажи ги кои са просто.

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 18:27 от пенсионирана русалка

# 595
  • София
Хех, Русалка, ти пък какво каза Grinning За мен най-големият „виновник” в подобни ситуации е Ежко, който е всичко друго, но не и ДУ родител.
Просто тия дни го няма Wink

# 596
  • София
Да, как забравих Ежко... Simple Smile Но сега го няма и не може да бъде винен, нали?

# 597
  • в страната на чудесата
Ау аз съм пропуснала деленето. Честно казано не мисля, че типа училище има чак такова значение глобално. Има супер деца в двата типа училища и ужасни родители в двата и съответно. То и сравнението е безумно. Всеки е намерил себе си в някой тип и според мен с нокти и зъби защитава избора си. Докато в следващия етап на образование не го смени. И пак отначало. После споровете се пренасят тук или навън, Германия или Холандия и така докрай..

# 598
  • София
Хех, Русалка, ти пък какво каза Grinning За мен най-големият „виновник” в подобни ситуации е Ежко, който е всичко друго, но не и ДУ родител.
Просто тия дни го няма Wink
Да, високомерно си тръгна от темата за ЧУ, защото като се съберял с останалите, ставал като тях. Разбирай - смъквали сме му нивото. А нивото беше плачевно заради развихрилия се спор за и против традиционните методи на учене на чужд език, който спор за мен BTW беше полезен предвид оценките на госпожицата по английски. Та, нашият се разсърди, като му отворихме очите, че не е съвсем прав за резултатите на любимото му КО. Този път, в името на истината, която трябва да съществува в информативната тема, аз не му мълчах и така накрая той обвини всички в спам и подтикване към лошо поведение, от което той с възмущение се разграничава. ОМГ, би възкликнал поетът ...

# 599
  • София
И аз това исках да кажа, че деленето изобщо не е по принцип ДУ/ЧУ. Нотарис и Попеа съвсем откровено не знам в какви училища са им (били) децата. Примерно.

Общи условия

Активация на акаунт