Образователен Говорилник v.1.0.1. хотфикс 2

• 16 719
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Ами, Лейка, не е баш така.. Никой не захапва нещо като кокал, понеже нещата все пак се менят. Някъде назад из темата на Фран, не ми се рови, бях написала в прав текст, че АКО сега имах малки деца (просто нямам), щях да заложа на друг модел - поне в  5-7 клас частно с борба за ДГ после (поне според сегашната обстановка). За 1-4ти зависи.

# 601
верно, че Ежко отсъства, сигурно върти оферта, този път за 60 млн, че нещо световните новини за тримесечието му не са оптимистични Simple Smile

а толкова по-приятно и информативно би било хората да се научат да споделят избора си, без да го натрапват и представят за ултимативната истина..... знам, че е утопия, но си помечтах

# 602
  • в страната на чудесата
Така е, но е със задна дата. Исках да кажа, че докато детето е в съответната реалност, обикновено родителят защитава този избор. А, че има хора, които могат да се замислят дали биха постъпили различно публично, е така. Но не е често срещано.

# 603
  • София
верно, че Ежко отсъства, сигурно върти оферта, този път за 60 млн, че нещо световните новини за тримесечието му не са оптимистични Simple Smile

Хаха, право в шестицата Simple Smile

# 604
  • София
Да, аз също бих постъпила различно със сина ми ,но го оценявам сега. За щерката, кой знае...

# 605
  • София
Така е, но е със задна дата. Исках да кажа, че докато детето е в съответната реалност, обикновено родителят защитава този избор. А, че има хора, които могат да се замислят дали биха постъпили различно публично, е така. Но не е често срещано.

Няма как да е при мен без задна дата, Лейка, все пак последно дете в 5 клас съм имала преди 8 години. А предишното - преди повече от 10-11. Но ето, децата ми са вън и от гимназията (ДГ), ама  това не е променило (засега поне) убеждението ми, че там е по-добре отколкото в някое измислено частно.

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 18:46 от пенсионирана русалка

# 606
  • в страната на чудесата
Русалка, аз нямам баш теб предвид. Вярно доста различни са нещата сега и преди за вашите 5-7 класове...
и себе си имам предвид и въобще.
Simple Smile
От друга страна зависи кой какво търси. Аз скоро сто пъти благодарих на Бога и съдбата, че не ме сблъска с държавна детска градина (макар нова и с басейн Simple Smile), но има хора доволни или не, но твърди защитници...
Същото и за 1-4 клас.
Аз минах през сто и едно училища, като т.нар. Тук по-академични въобще не влязоха в листата. Никакви състезания, също. Това не пречи сега да е именно в подобно училище. До 4 кл с нула домашни, сега всеки ден. Твърдо съм защитавала тезата без домашни при целодневно обучение. Ми сега съм ок. Дали защото е пораснал или следвам новата политика, все едно.
Естествено е да има bias.

# 607
И аз това исках да кажа, че деленето изобщо не е по принцип ДУ/ЧУ. Нотарис и Попеа съвсем откровено не знам в какви училища са им (били) децата. Примерно.
В частно до 7 клас, после в ДГ. Ама съм го писала назад.
Щом си/сме тук, нивото не е толкова ниско. Последното, от снощи до преди малко, си беше спец-операция срещу мен персонално. За което се извинявам и приключвам.
Не, аз трябва да се извиня - на теб Simple Smile Всъщност, ти си прав, парите имат значение. Колкото и да ми е криво да го призная, защото все пак вярвам в любовта. Та, извинявай. И не искам да пратя детето ти в Люлин, пожелавам му да иде, където си пожелае. Надявам се, че извинението ще бъде прието, но ако не е, ще те разбера

Ежко ми липсва.

А, и извинения на амазонките, които те защитаваха Simple Smile Всъщност, това е хубаво, че има кой да те защити. А и винаги съм харесвала жените-войни Simple Smile

Хубава вечер на всички.

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 19:16 от Анонимен

# 608
  • София
Русалка, в която и да е възраст е по-добре в читаво ДУ отколкото в някое измислено ЧУ. Според мен. И мен точно тези измислените ме притесняват. Имам едно усещане, че доста се овълчиха нещата и се притеснявам лошите практики да не станат заразни.

И на мен пък Ежко ми липсва. Дивотии е писал, но някак увлекателно Joy

# 609
  • София
Ако сега трябваше да изпращам първокласник, със сигурност щях да пробвам в някое от читавите ДУ или в някое от зубраческите ЧУ. А след седми клас някоя от държавните, а ако не стане - АК или някоя от частните зубрачески.

# 610
  • София
Кои са частните зубрачески след 7 клас?

# 611
  • София
Навремето проучвах и ми беше първа резерва ПЧМГ. Май само то ми е на ума.

# 612
  • София
Ох, вярно, ПЧМГ. Пропуснах ги, без да искам.

# 613
Русалка, ако трябва да говорим с имена- ти се един от тези потребители.
Неадекватни коментари ( връзка между образование и майчини притеснения), разделение на половете ( не знам колко трябва да си ограничен , че да изтипосваш коментар, че притесненията на майките на момичета, са по-големи от същите на момчета).
И в тази връзка, обожавам потребители с изказвания "аз заради еди кого си няма да пиша тук" ( синът ми на 5 нямаше такова поведение) и след седмица цъфват отново.
И си седнала да обясняваш за нивото на хората, да поставяш епитети. Ами погледни себе си.
Има ли случай, в който някой да е изказал различно от твоето мнение и да не си започнала да обиждаш. Няма.
Бъркаш отношението към децата си с отношението към други потребители в публичен форум

# 614
  • София
Титина, най-малко притесненията на момичешките майки са по-големи заради чистата биология - момичетата забременяват, което вече ги поставя в по-уязвима позиция. Момчетата съвсем спокойно могат да кажат "сори, оправяй се, аз не искам деца точно сега" и момичетата и техните майки са принудени да решават - или аборт, който е рискован, или раждане по никое време и млада самотна майка, чието учене и кариера са спряли поне за три години, ако реши да гледа детето.

Общи условия

Активация на акаунт