Образователен Говорилник v.1.0.1. хотфикс 2

• 16 708
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Sadlady, аз конкретизирах гимназиалния етап, защото в него повечето частни са компромис
 за неуспелите да влязат в добро ДУ(според мен) или са следствия от инерция с продължаване в досегашното училище. Изключенията не могат да се преброят и на пръстите на една ръка (пак според моите виждания). Иначе за надолу, тоест за периода 1-7 клас,  съм напълно съгласна с позицията ти, че по-добре  добро ДУ пред измислено частно, но в този период  изборът  на частни училища е много по-голям и доста са се доказали малко или повече във времето - нещо, което някак с гимназиите не се получава, макар че една част от тях не са сега прохождащи, та човек да им дава шансове - примерно Дорис Тенеди функционира в гимнзиален етап още от миналия век май..Оттогава някъде работи и Меридиан 22.

Хаха, Титина, щом казваш. Аз поне нямам спомен да съм изполвала някога в този форум обиден епитет към когото и да било. А ти отново ме квалифицира като ограничена. Ти нали си широко скроена, какво те бърка? Но ако някой все пак е срещнал такъв епитет за себе си, използван от мен, моля да ме извини. Едно е човек да изразява несъгласие, друго е да го прави с обиди и квалификации. Второто винаги съм се старала да избягвам и  мисля, че не съм минавала границите. И да, върнах се да пиша, какво има. Явно ти преча.. И ако не си забелязала, върнах се по повод  несъгласие с човек от "моя лагер". Но дори и несъгласна с Попея не си позволих да я окачествявам с каквито и да е епитети.

Андариел много ясно е описала каква е връзката между цитираните от теб неща, няма да я повтарям.

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 20:22 от пенсионирана русалка

# 616
  • в страната на чудесата
Трябва да се съглася с Титина. Моля ви, та забременяването от десетилетия не е отговорност на предимно на момчетата. Що за глупости?!
Престъпления има срещу младежи от двата пола. Но се притесняват повече момичешките майки Simple Smile

# 617
  • София
И как точно ще накараш един младеж да проеме отговорността, ако той не иска? Най-много да го осъдиш да плаща издръжка, но насила не можеш да го накараш да стане баща. Ще плаща Х лева на месец и толкова, ще откупи свободата си, може цял живот да не си спомни за детето, освен в момента на банковия превод. Той си измива ръцете и тя да му мисли, че е забременяла. От векове нищо не се е променило, а за десетилетията е мижай да те лъжем. Винаги относно забременяването отговорността, вината и всичко се хвърля върху момичето/жената - защо тя не се е пазила, защо тя е легнала (точно сега, какво прави тя в кревата с него като е толкова умна...)... Всичко, което се сетиш като последици и негативно отношение. Хората са само външно и само на думи широкоскроени, иначе са си същите консерви като преди хиляди години.
Жените са по-уязвими по отношение на всякакво насилие, повечето жертви на насилие са жени, включително на убийства от партньорите им. Социумът също е доста жесток към жените, а жените са крайно жестоки към други жени, особено що се касае до морала. Ще рече човек, че повечето жени са заченали непорочно, та да сочат с пръст всяка друга жена.

# 618
  • София
Лейка, не е само забременяването. Там си права донякъде. Опциите за превенция са налице, който не  иска, пази се. Писва му обаче  на мъжа с избраната жена, станала междувременно и майка на детето му, нахлупва си просто шапката и си тръгва. За кого последствията са по-големи? И за кого е по-голяма вероятността да се адаптира бързо към промяната  - за духналия татко, абдикиращ често и от отговорности, или за младата майка с мъника и с времевата  дупката от година - две заради майчинство, което и професионално я е забавило..А вчера попитах и Попея, в коя посока тормозът (всякакъв) е по-голям и коя страна (била тя образована и независима) в името на децата прави повече компромиси?

# 619
Да бе, и изнасилени от новите имигранти в Европа са все мъже.
И в Бг убити от съпругите си са все мъже.
Достатъчно е да се отвори Семейни отношения и да се види какъв процент жени, имащи проблеми със съпрузите си, са пуснали теми.
За който не е достатъчно ето цифри https://ncadv.org/statistics

Иначе всеки родител се притеснява за детето си, независимо дали е момче или момиче.

# 620
Айде сега, втора серия. Стига толкова, това си беше за снощи. Среднощни страсти в кабарето, да сте дошли тогава.

Хубаво си говорехте за училищата.

Попеа, приемам, разбира се. До следващия път.

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 20:27 от Notaris

# 621
  • в страната на чудесата
Ами ей затова Нотарис търси мъж на щерка си. Щото човек не става да духне като му се роди дете. Той си е такъв и някоя девойка е била привлечена и е решила да го промени. Или не го е разпознала.. Още една стара колкото света история. Ето затова момичетата и майките им харесват различни момчета от компанията. Та казваш той крив? Може, може. Аз пък мисля, че всеки има онова, което заслужава. Досега не съм видяла изключения около мен.
А казвате да отворя темите семейни отношения? Да прочета някоя анонимна истинска история, която да ме обори? Отивам Simple Smile

Дъждец, искаш ли да отвориш да погледнеш колко момчета са насилвани всеки ден? В протестантска Европа включително. Що за глупости.

# 622
  • София
Ще си дойдем на думата, че всеки ще иска детето му най-вече да се събере с правилния партньор и че семейното щастие и спокойствието са най-важни, ама нейсе. И при момчетата, и при момичетата.

# 623
А за изнасилени момчета данни няма, защото не са се оплакали.
Идва ли ви поне малко на ум, че изнасиленият няма пол, че травмата е една и съща.
Щях за кажа, че е смешно, всъщност е трагично. Още повече, написано от майки.

# 624
Лейка, пуснах статистика.
Смятам, че е абсурдно да казвате на черното бяло.
Не става въпрос за изнасилвания само, а изобщо за домашно насилие.
Титина, по същия начин има момичета, които не са се оплакали.
Естествено, че травмата е една и съща за двата пола и никой не е твърдял обратното.
Щях за кажа, че е смешно, всъщност е трагично. Още повече, написано от майки.
Какво сме написали майките?
Не съм я измислила аз тази статистика, че броят на жените, жертва на насилие, е по-голям. Някъде да съм омаловажила мъжете, станали жертва на насилие?

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 20:40 от Дъждец

# 625
  • София
Наистина ли, Лейка, смяташ, че в живота става така и всеки получава, каквото заслужава? Rolling Eyes Какво ли ще си помислят майките на непредизивикателно облечени, кротки момичета, изнасилени и зверски убити по светло?

Много неща на хората им идват наум, Титина, и никой не е оспорвал факта, че травмата за другия пол като жертва е същата. Говореше се в цифри. Това оправдание, че не са подали оплакване мъжете, е несъстоятелно, понеже веднага след него следва допълнението, че и множество момичета над официално осмелилите се да кажат по една или друга причина мълчат. Та статистиката винаги ще е  с преднина като брой за женския пол като жертва на различни форми на тормоз.

Дъждец, благодаря за статистиката, аз като силно ограничена  вярвам на прочетеното.

# 626
  • в страната на чудесата
Не, Русалка. Репликирах забележката ти за изоставената с новородено от някой младеж. В отношенията всеки получава това, което заслужава. Доста хора не приемат справеливостта.
Не разбирам защо изкриви или пък не разбра думите ми? Говориш за престъпления, а аз за отношения. Не намираш ли разлика? Или вече това е дрескода в тази тема?

Дъждец, благодаря.
Може ли освен за домашното насилие и за мигрантите. Ще ми е от полза и ще ме успокои. Интересна тема. Значи щом 1 от 4 жертви на домашно насилие са жени, а САМО 1 от 9 мъже, няма място за притеснение от страна на майките на момчета в контекста на горния разговор. Моля ме поправете ако греша. Някой от четящите ограничено разграничени Simple Smile

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 20:44 от Leika_moja

# 627
  • София
Защо, Лейка, в отношенията по-различно ли е? Не може ли, не е като да не знае всеки за такива случаи, човекът до теб да се окаже във времето доста различен ( в негативно отношение, разбира се) от това, за което си го имал. Но когато го разбереш, когато се опариш, вече е късно. Не е неспасяемо, да, но все пак е утежняващо много ситуацията ти. И какво, когато станеш жертва в собствения си дом, когато отношенията ти с партньора закуцат сериозно, значи просто си си го заслужил заради това, че си направил в даден момент грешна преценка от емоционална незрялост примерно? Питам и за двата пола, не за момичета. Никой не е затрахован от грешки все пак, колкото и да е учен, можещ, финансово стабилен, та после да носи товара на виновен и заслужил си несгодите.

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 20:51 от пенсионирана русалка

# 628
  • София
Хак да й е, нали! Да се е пазила! Ето,това е пример за жестокост от страна на жежите съм други жени на тема морал.

# 629
  • в страната на чудесата
Да бе, и за двамата партньори става дума. Които за да стигнат до там заедно са допускали грешки, недоверие, имали са други интереси и вс останало. Значи същото е за него нали? Докато той ходел на работа тя играла хазарт и никой не разбрал как останали на улицата и тя го зарязала с двете им дъщери. Е да, той също заслужава това. Или не. Той душата е една жертва, една работеща овчичка?
Известно ми е, че най-много дразни сптаведливостта и отговорността. Тях всеки ги приема само ако са в негова полза, нали. Всички сме правили грешки, лоши избори в отношенията си с хората, с партньотите, с приятели. Хайде честно да си кажем не сме ли ги заслужили?
Да потретя, че нямам предвид престъпления. Освен ако вече да спреш да обичаш някой или да не искаш да си с него не е станало престъпление.
Анди, ако репликата ти беше към мен, въздръж се ако натурата ти позволява. Ставаш смешна.

Общи условия

Активация на акаунт