Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 26

• 28 765
  • 764
  •   1
Отговори
# 525
Маркелиада

# 526
Огнемир- от заглавие на статия в 24 часа.

# 527
Гълъб отдавна съм го споменавала, а Велико имам такъв ученик. По-странни са ми Игнасио и Енрике, няма нищо испанско в тях.

# 528
Не ги познавам лично, а чрез познати на познатите. Предполагам, че оттам идва. Затова може и да не съм прецизна в писането, а да е Вальоел
Дали ВалЮел и ВалЬоел - все същия абсурд...

# 529
Простете за невежеството, но Валюел от Валентин и Елена ли идва?
Да, родителите се казват Валентин и Ели (или Елена, не съм сигурна).

# 530
  • София
Смятам, че е готино Simple Smile Аз не бих си кръстила детето така, но щом им харесва! И щом те са авторите, както си го запишат, така ще е правилно, дори да противоречи на правилата за правопис.

# 531
Като стана дума за правопис... Познавам хора, които се казват Олек и Ивилина, като дамите с това име са даже две Rolling Eyes

# 532
Какви правила, какъв правопис...То звучи абсурдно, както и да го напишеш Close

# 533
  • Бургас
Аз познавам една Кримена.

# 534
  • София
А аз Петар

# 535
Ристю- човек на около 60 год.
Обяснявам си го с факта, че са искали да е Христо, ама нали едно време така са викали на Христо, та и така са казали при записването.
Моя дядо, Бог да го прости, се казваше Георги, а всички му викаха Йорги. Аз чак към седми клас разбрах как е истинското му име.

Но тези, горните, освен да са попаднали при некомпетентна служителка, по друг начин не си го обяснявам.

# 536
Като стана дума за правопис... Познавам хора, които се казват Олек и Ивилина, като дамите с това име са даже две Rolling Eyes

А аз  една ИвАлина която редовно бъде бъркана с ИвЕлина.

За ВАЛЬОЕЛ или ВАЛЮЕЛ. Абсолютно съм несъгласна с такива измишльотини. Харесвало им. То има и наркомани които им харесва да се боцкат и клептомани дето харесват да крадат но ние не им казваме - хайде нали ви харесва.. . Можеха да изберат едно стандартно име от сорта на ВаЛентина, или ВаЛена които също е съчетание на двете имена.  Дори съм чувала името Ваела в бившите съветски републики, което е също измишльотина но поне не дразни толкова ухото и окото.

# 537
За мен основен критерий в за име е как ще му се подиграват децата в детската градина. На Валюел ще го подминат подигравките в детската, ама в училище като почнат да учат времената и ще има плюел, плюел.

# 538
  • София
За подигравките, не сте прави. Както и да се казва детето, могат да му се подиграват, ето няколко примера от училище: Иван-тиган, Асен-бесен, Мартин-дебелин, и любимото ми Пешо е т..п като дъб!
За момичетата са още по-ужасни! И понеже госпожата в класа на моето дете, е забранила на момчетата  да се подиграват на момиченце с име Мила (Мила-Камила), сега и викат Мила-Лама. Няма рима, но тях не ги интересува.

# 539
ЦЦЦ днешната младеж. Как ще имаме поети ако не могат да измислят свястни думи за рима. За Иван се сетих поне още няколко: Диван, Буркан, Гологан, Пишман. На Мила - Била, въпреки, че камила е много добро попадение. Нали новата английска кралица ще се казва така.

Общи условия

Активация на акаунт