Когато си купих нова сушилня отначало дрехите излизаха с много неприятна миризма, не мога да я опиша, но я определях някакси на машинна Simple Smile Тогава си купих от ароматизиращите кърпички на ДМ, но поне за моя вкус бяха прекалено силни. Изтърпях няколко пъти, докато се разработи уреда, след което “машинната” миризма изчезна и не съм ползвала кърпички. Иначе факт е, че и при мен миризмата на препарата за пране се губи при сушене в сушилнята. Имам такава от 10 години и съм пробвала много видове препарати, но на никой не остава някаква особено доловима миризма. В момента редувам Сано бебешки прах и течен и само с течният остава един едва доловим мирис след сушене в сушилнята.
Между другото, за мен Ариел на капсули също беше най-ужасният препарат, който съм пробвала, след него и пералнята и прането миришеха отвратително.
На моята пералня има програма 95 градуса и гледам всеки месец да я пускам за дезинфекция с едни прахчета, които си купувам от моя техник на перални, за професионално почистване, стават и за миялна. Много съм доволна от тях, но за съжаление не съм ги виждала никъде да се продават, тъй че с това не мога да съм много полезна, но пък като ми свършат, ползвам един друг вариант. На същата програма наливам оцет в отделението за прах, също така обилно поливам и в барабана, предварително минавам и гумените уплатнения. Ефектът е сходен с този на прахчетата, просто докато завърти цялата програма мирише Sad Същото правя и с миялната и след прочистване направо блести.
И никога не затварям пералнята, винаги, когато не работи е на-малкото леко открехната.