Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 57

• 75 557
  • 756
  •   1
Отговори
# 360
https://apteka.framar.bg/30046479/%D0%B1%D0%B8%D0%BE-%D0%BE%D0%B … 8-60-%D0%BC%D0%BB
Има го тоя вит .А,ех да му се не знае,ама пък пише за бременни.Ще използвам значи  другото мазило,което взех от Лили.

# 361
Божке, хем чета състав, а не съм съобразила. Ще го хвърля това олио накрая. Точно така е, както казва Джаста, много благодаря. ❤ Всеки дерматолог ми го е казвал, а най-консервативните изобщо не одобряват за жени в детеродна възраст тази съставка, не само за бременни. Само за жени, които са 100% сигурни, че няма да раждат повече. И ето защо съм реагирала, аз съм с необичайно тънка кожа, не понася агресори, а от олиото правех мехури и възпаления.

Бобчита, не се тревожи въобще за твоя случай, то не става толкова бързо увреждане. Но го спри.

# 362
  • Димитровград
Само докато сте на темата за Био ойл, да вметна, че премахна на моя позната големи червени стрии по цялото тяло, да, иска упоритост, но помага много, аз го ползвам като мазнина за след удар и детето няма белези и синини.
А в Ирландия, където живее сестра ми, го използват предимно бременните жени.
Също съм виждала ефекта му при премахване на белег по лицето.

# 363
За мен е въпрос на приоритети, белегът не ми е приоритет спрямо подозираните рискове. Навсякъде изобилства от субстанции, които са узаконени, но подозирани за вреди. Това, че нещо се прави в Ирландия, Англия, САЩ и т.н., не го прави правилно, аз също имам наблюдения какво се случва там.

# 364
На мен също ми понася добре, от белези не съм се отървала, но на сухата ми кожа се държи добре. Обаче го ползвам само зимата.

# 365
Точно в Ирландия се раждат много деца с увреждания Sad.
Американската козметика в голямата си част е много вредна, редица съставки забранени в Европа са включени в кремове, део, пасти за зъби, шауъргелове и пр.

# 366
По принцип, колкото по-малко козметика, толкова по-добре. То и сапун за тяло не е добре да се ползва прекалено, но ни насаждат от малки, че трябва да се мажем с какво ли не по всяко време, иначе ще смърдим, ще се сбръчкаме и т.н. За декоративна козметика също се отнася.

# 367
Прави ми впечатление, че европейските насоки за все по-природни съставки и опростени продукти за хигиена се развиват буйно и това е много хубаво, както и забраната на някои фирми да се тестват върху животни.
Но хигиена само с вода не звучи сериозно. Всичко в разумни граници, с информиран избор, за да сме грижовни към себе си и към природата.

И за да не е спам - очарована съм от геловете за къпане Бочко, купих за себе си, че имам неприятен невродермит по торса и много капризна кожа. Сапуните им съм купувала преди и са ми ок, както и кърпите за дупе. Много хубава серия, пък и нашенска Simple Smile.

# 368
https://www.palmers.bg/producti/Cocoa-Butter-Formula-Palmer' … ch-Marks-5-48.htm
Това ми е другото мазило.Ок ли е според вас?

# 369
Не се отваря линкът. Дай състава да видим.

# 370
Лосион против стрии Palmer’s 250мл.
Лосион за масаж против стрии е предназчен за подобряване еластичността на кожата и превенция против стрии с чисто какаово масло, масло от арган ,масло от шеа,колаген, еластин и лутеин поддържащи хидратацията на кожата за 48 часа .
Нова подобрена формула лосион за тяло против стрии по време и след бременност или колебания на теглото.
Стриите са повлияни от различни фактори най-често се причиняват при промяна в теглото ,тип кожа и генетика.
Какаовото масло прониква в дълбочина хидратира кожата , колагена и еластина повишават нейната еластичност и предпазват кожата от образуване на стрии, витамин Е обогатява епидермалния слой на кожата , действа,като естествен антиоксидант. Попива мигновенно, без да оставя мазен ефект . Предназначен,както за рисковите зони бюст ,корем, ханш,бедра така и за цяло тяло.При редовна употреба еластичността на кожата се подобрява с 98%.
Хипоалергичен и дерматологично тестван!
Подходящ за чувствителна кожа.
Формула без минерално масло, парабени, фталати, феноксиетанол.
Начин на употреба:Нанесете върху кожата два пъти дневно в рисковите зоните, които са предразположени към разтягане ,като бюст, корем,ханш,бедра и др.

# 371
Състав няма ли?

Хубаво е, че няма парабени и феноскиетанол. Парабените вече ги избягват, но феноксиетанолът все още е масово използван.

# 372
Дидичка,това намерих в нета,не съм при крема,ама по-натурално звучи от био ойла.

# 373
Докато бях бременна всяка вечер се мажех с масажния лосион против стрии за бременни. В началото забелязах, че едни стари стрии по дупето избледняха. Около 2 седмици преди да родя (родих 3 дни преди термин, секцио) получих стрии на корема, които мазах и с био ойл. След като родих, имах малко останал от лосиона на палмерс и се мажа от време на време. Стриите на корема са избледнели също. Според мен си заслужава.

# 374
Аз не съм била бременна, но да кажа един бабешки изпитан метод за стрии - МАС! Домашна българска мас 😆 на три приятелки го казах и нямат нито една стрия. Аз го знам от мама, тя от баба и тн 😉😆😊

Общи условия

Активация на акаунт