Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 57

• 75 513
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
Всякакви балсами съм ползвала. И евтини, и скъпи, и био с еднакъв резултат. От дете ме мъчеха с безцветните.
Спрях да купувам. А може и да съм алергична към някоя от съставките. Когато не ме мързи, слагам червило. Харесвам червени и тъмни тонове, а те са по-плътни и мазни като цяло.

# 586
Вечер нанасям кокосово масло, а когато усетя , че устните ми се “късат” на парченца кожа от сухота, смесвам захар, мед и малко разтопено кокосово/каково масло и си правя домашен пилинг. Балсамите ме дразнят, че нищо не правят.

# 587
Между другото, има конспиративни теории, че балсамите за устни са направени така, че да изсушават устните, докато дават илюзия за хидратиране, по-често да ги ползваме и оттам по-често да ги купуваме. Даже в някои слагали малко количество стъклен памук, за да сме винаги с напукани устни и да купуваме балсами. В интерес на истината, аз досега не съм попадала на балсам, от който да съм супер доволна и впечатлена. Ползвам билков вазелин с пчелен восък и много го обичам.

Dr.Dray наскоро беше качила клип точно за балсамите за устни, не е като да има стъклен памук в тях, но някои съставки(като аромати и овкусители) водят до раздразнение, сухота и белене на кожата.
Балсамчетата, които са с вкус на нещо сладко и миришат вкусно ни карат да си ближем устните, което ги изсушава още повече + раздразнителни съставки попиват по-надълбоко, водейки до хейлит на устните. Но сега, понеже устните ни са сухи трябва да нанесем балсам повторно, което отново ни изкушава да ги оближем и тн.
Тя го обеснява по-добре от мен в първите минути на видеото Simple Smile  https://www.youtube.com/watch?v=7CQ9ZhWXt9w&t=1074s

# 588
Чела съм, че самото усещане да са мазни и меки е леко като пристрасяващо, защото е много приятно. Дори не толкова самите съставки.
А с червило и гланц..направо ми се обелват.
Правех домашни балсами, от чист пчелен восък, какаово и кокосово масло. Ми, пак ми се пукат много. Оправям се с витамин Б и желязо, макар уж да нямам дефицит.

# 589
Докато сте на тема балсами за устни, да споделя и аз от кой съм доволна. Целогодишно съм с напукани устни и единствените два продукта, които ми помогнаха да овладея положението са тези.

# 590
Имам само два продукта за устни, които наистина ми помагат. Единият е европейски, другият корейски:

При мен няма опция да не съм с напукани устни, защото нося много матови червила, освен това имам навика да ги облизвам, когато се концентрирам,  от нерви и т.н.

# 591
А аз си мислих,че си внушавам,че от балсама повече ми се цепят устните...
Ще пробвам скраба за устни с мед,захар и кокосово масло.

# 592
Чак да ми се изсушават повече от балсама не съм забелязала. Ама и да чакам от много сухи и напукани балсамчето на Нивеа да ги оправи... няма как. Не ми пречи да се мажа по няколко пъти през деня на работа, така че тези оцветените са ми нелош вариант. Ако съм с червило, са ми по-сухи устните, особено зимата с климатици и прочие. Така поне хем малко цвят имам, хем не изсъхват толкова.
Ако са ми наистина много изсушени устните, вкъщи ги намазвам с мед да постоят и така ги оправям, балсам не може да го направи това. Не се случва често де,  поне мен сладките аромати на балсама не ме карат да си облизвам устните, то основно това ги прецаква. И матовите и сухи червила, каквито не ползвам.

# 593
Докато сте на тема балсами за устни, да споделя и аз от кой съм доволна. Целогодишно съм с напукани устни и единствените два продукта, които ми помогнаха да овладея положението са тези.

И аз съм доволна от Юсеринчето! Едното ми е от мин.год, но ползвам предимно вечер като лягам и по-рядко през деня. Имам ужасен навик да си дърпам кожичките на устните и Юсеринчо ме спасява. Заредих се и с втора опаковка!

# 594
най-доволна съм бебешкия б-м за устни на себа мед, но не е за тази тема

# 595
Топли топли палитри двойници на Худа бюти. Аура, 19 лв.

# 596
Красота са, май ще се изкуша...Препоръчайте ми хубави четки за очи от дрогериите, засега съм с една на Лумс, но май се скубе...

# 597
  • Бургас
Аз на скоро си взех един комплект от 5 четки на Екотулс от Лили за 25 лв , никак не са лоши, май съм чувала хвалби и за четките на импала.

# 598
Real techniques и Ecotools са ми любимите марки четки, ползвам основно тях и ги предпочитам пред четки от висок клас.

# 599
Балсамът с какаово масло на Хималая е много добър – подхранва, омекотява... Тези теории са смехотворни.
+ 1 от мен.
Доволна съм много от действието на този балсам, понякога го ползвам в малко количество преди нанасянето на матиращо червило.

Общи условия

Активация на акаунт