Фермата сезон 5 тема 7

• 40 709
  • 1 016
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Хората взимат решения и след време разбират дали са били правилни....

# 241
Дори и да се разделят с Митко, Красимира просто не е щастлива със сегашния си мъж. Така че, с Митко или без, това щеше да се случи рано или късно. Просто той си я хареса много и й повлия.

# 242
  • при късмета
И аз мисля, че съдите Красимира прекалено строго. Да, не е най-доброто това което прави в момента, но според мен е по-важното какви са причините назад, за да го направи. И без да си психолог се вижда ясно, че тя има нужда от промяна. И според мен гледа емоционалното, а не материалното. Каза на Митко в друг разговор, че ако е в ситуация техните ще помогнат на първо време, а после щяла да работи, работила е и преди, това не е проблем. Не е там проблема на Краси, другаде е. Както и някой назад писа, мисля, че е в тази връзка заради детето. Не е било заради чувства още от начало, мъжа ѝ е бил много влюбен обещал ѝ е света, наличие на дете/бременност и ето ти най-вероятната причина за тази връзка. Като прибавиш и рожден ден, т.е. ден за равносметка, в следа, която не е обичайната ти и накрая с всички тези фактори ти избиват балансите. Не я оправдавам, можеше още малко да сдържи чувствата си, в което явно е много добра, просто така си обяснявам ситуацията.
На мен ми бяха по-интересни реакциите на останалите. Митко и Бети дума не казаха, но си личеше, че съпреживяват. Плачещите всъщност го направиха заради себе си, особено Красимир, за него ми стана много мъчно. Дана припозна себе си в голяма част и беше искрена, но Велислава малко преигра ми се стори. Веселка изобщо не я разбрах за какво има тя да се събира. А Маргарита за някои може да прозвучи странно, но на мен ми се стори, че имаше моменти направо на злорадство. Само Станислав ми се стори, че наистина няма никаква реакция, нито го разчувства, нито го игнорира.
А Митко си остава инициатор и провокатор на всичко, просто Краси е в психологичен момент в който може да бъде разклатена. Но пък виждам у него като, че истинско желание да помогне, както ми се стори много истински като предложи помощ на Веселка  и двата пъти, когато каза, че ще ѝ плаща част от таксите за психолог и ще ѝ купи кон. Тези му реакции според мен са спонтанни, т.е. истински

# 243
Аз все си мисля, че това решение на Красимира е зреело някъде дълбоко в нея. Самото и влизане във формата е факт че е търсила нещо. Искала е промяна някаква. Може би и е било нужно точно такова откъсване, нещо малко, някой, за да вземе окончателното решение. Не мисля че го е взела от днес за утре.

# 244
Напълно съм  съгласна  Мамамиа с твоето мнение  ,спомняте ли си в  предишните  епизоди  Карасимира  и  Митко  2 лежейки на  тревата водеха  разговор  и  той  я попита, " какви положителни качества намираш в  мъжа  си" -  тя  в продължение на  една  ,две  минути изреждаше  положителните  му страни.След това Велислава повдигна  завесата и много емоционално  ,искаше да каже  какво  е видяла  и  чула  от Митко2 и  Красимира зад кадър ,беше  възмутена  от  чутото но се спря .Красимира  се ядоса и каза ,че има семейство. Велислава наранявала  близките, беше смутена .И идва  снощния  епизод  Красимира  вече изживяла катарзис  благодарение  на  Митко 2 ,който и  открехна  вратата  към  свободата , показа  и  слънцето  и  луната подаде и ръка  .Никаква  смелост не намирам  аз  в  нейните  действия , от  сигурността  на  парньора  си ,се прехвърли  на материално осигурения  Митко , щеше да  бъде  смело  ,сама да си  вземе  решението , да  го заяви на  мъжа  си и  сама  да  си тръгне .Семейните  отношения затова  са лични,  решават се лично ,а не  пред  цяла България с клиширани писма и  взаимствани от  Биг брадър  драми.Там поне  героите бяха  сами за  себе  си, нямаха деца.Този който се  разплака  от  фермерите,  плака за себе си  Веселка ,Дана и останалите  намериха  частица  от  себе  си в  това  писмо .В тази изолация и силно емоционално напрежение всеки си направи някаква  равносметка на живота .
Една съфорумка попита колко дълго ще останат като  двойка  Митко и  Красимира .Според мен от Митко зависи .Чувствата  му искрени и дълбоки ли са, или иска само да  се  порадва на  плячката  която си  извоюва с манипулация . В тази  егоистична  ситуация  много  хора  около  тях  ще  останат  наранени , аз все пак поглеждам  с розовите  си очила  и пожелавам  щастие,  дано са  искрени в чувствата си    " любовта  ще  спаси  света" .

Последна редакция: вт, 12 ное 2019, 10:17 от ivangilin

# 245
Тя и Велислава каза много неща срещу новият мъж на майка си, което определено не й е работа. Това е брак отново с дете. Как ще се почувства сестра й като го види??? Какви са тези хора без никакво съчувствие към собствените си деца и сестри??? Аз съм потресена от снощния епизод..

# 246
Отстрани изглежда безумно всичко,но да си затворен с определен кръг хора 3 месеца и всеки ден да ти се алучва нещо ново и интересно може да накара човек да направи какви ли не глупости. На мен също ми се струва меко казано безумно да зарежеш мъжа си в ефир,но пък не съм убедена че ако бях там в нейното положения нямаше и аз да го направя.

# 247
А за кого говореше Велислава, на кой казвала, напусни го, бъди щастлива и дрън дрън? За майка си ли?
От писмото на Красимира аз лично нищо не разбрах, нищо директно не се казва. Митко2 доста манипулативно я оплете в мрежие си.
Ме разбрах и всички защо се разреваха...

# 248
"Катарзиса на Красимира" ми напомни на един руски филм. "Нелюбов". Гледали ли сте го? Всички искаха да са щастливи и искаха повече от живота и накрая го отнесе детето..и те пак бяха нещастни. Не знам защо, но точно за този филм се сетих. Мнението ми е, че всичко обират децата и то безпощадно. И го носят в себе си докато те самите станат възрастни и ...кръговрат.

# 249
  • София
Каквато и промяна да искаме за себе си, публичните демонстрации на личния свят.. не са добро решение.

# 250
Каквато и промяна да искаме за себе си, публичните демонстрации на личния свят.. не са добро решение.

Абсолютно съм съгласна. Продукцията обаче обича хляб и зрелища.

# 251
От целия епизод най-много ме издразни Велислава.Ей,не спря да се меси в живота на хората . Първо Митко и Красимира,после Сиса и Сами,накрая Дана и съпруг. "Абе коя си ти бе?"Мислела да каже на майка си ,че тя ще я издържа,ама .......ама не го е казала.От 7 години я мисли,ай сиктир.Дана да не е малуомна,преценила си е жената така да живее,така живее.
    Сиса и Сами-видя Велислава,че Митака прави някакви психоанализи и айде и тя.Пеперуди,какавиди.не съм останала с впечатление,че е супер близка със Силвия,че да води този разговор с нея.Ама и Силвия пък кво се обяснява?!
   Относно Красимира съм на мнението на Джоли.Аз ББ не гледам,не знам за коя Елена става въпрос и какво писмо,но мисля,че у Красимира отдавна тлее нещо скрито.Да,тя говори за партньора си само хубави неща,и вероятно е така.Това не пречи тя да не е щастлива във връзката им.Призна си,че си е замитала проблемите,защото  се е чувствала в зона на комфорт.Тя не го обвини него ,че не я е направил щастлива.Няма как някой да го направи,може да спомогне за това.Но преди всичко ние самите дължим на себе си щастие.Абсолютно подкрепям Сами,че човек трябва да е преди всичко егоист,не да изпразва своята чаша,а да постигне състояние,в което чашата да прелива и да дава на другите.И тук няма никакво значение нови любови,деца,родители.Може всеки ден да е преминавал еднотипно-вкъщи,готви,чисти,прибира дете,слага масата,посреща с мъжът си,лягат си.И това да е спокойно и щастливо за едни,а на нея да не й е достатъчно.не смятам,че е глупава или наивна,напротив.Да,показа по-близко отношение към Митко,но не си позволи повече/като Краси и Поли или Сами/.Мъжът й честити РД докато кара кола-егати,толкова не можеш да с вкъщи с детето,заедно да й кажете ,че я обичате?!Едни такива мънички камъчета обръщат колата.
  Станислав фермер-аз нямам мнение и отношение към него.Не ми е фаворит за победител,размива ми се като образ.

# 252
Аз пък съм изумена как може да помнят някои писмата на Елена от ББ  от преди толкова години? Настина ли си нямате други  грижи или пък то толкова ви е развълнувано? Не упреквам Краси , тя си знае дереджето, решила- направила го. Дано са щастливи всички страни. При раздяла винаги единия, изоставеният е прецакан, обиден, съжаляван, както и да се е случило. Е, сега разбра цяла Б-я вярно, аз лично като свърши сезона и приключвам с мислите за тях

# 253
  • SF
Е, как още като видях , че ще има писмо можех да се обзаложа , че ще свърши с Простете ми!
Не, не , думите които бяха като от писмото на Елена" може да падна. , Но то ще в защото съм скочила" бяха ама едно към едно. Айде, мола ви се, не са изпукали още тия, които гледаха Биг Брадър а...

Аз направих връзката с писмото на Елена от ББ. Дори се забавлявах да предричам следващите й думи. Никаква изненада! Тези писма са чалгата на писането. Познати клишета из профилите във ФБ на манекенките и в по-модерния сега Инстаграм. Доста от тях са и татуирани по ръце и гърбове.
Митко Калайджиев, който има доста по-добър и точен изказ, се трогна от писмото. А за мене това беше просто несполучливо редене на силни думи.
Можеше по-откровеничко да го съобщи (сподели) на съфермерите си. Тя обаче реши да е по-драматично.
Нито Краси, нито Елена са авторките на тези цитатчета от песни, мисли, сентенции, заглавия...

Но Митко беше истинският двигател това да се случи. Направи го майсторски. Индиректно. Но пък много, много точно я уцели в десетката.
Харесам такива хора и събитията, които са способни да предизвикат.

Последна редакция: вт, 12 ное 2019, 15:45 от Esmee

# 254
Тука във форума всички жени са лудо влюбени в мъжете си, верни до гроб деви марии, които могат да вземат отношение за чуждо щастие и живот. Каквото е пожелала Красимира, това е направила. Тя ще си носи и позитивите и негативите от това си решение. Няма какво да я мислите, ако не е с Митко, ще си намери друг мъж, защото хубавица. Simple Smile

мъж ясно, ама майстора да си не намери. Горките и жертви - ама така е като се връзваш на едната Убост - излиза ти през носа накрая

Общи условия

Активация на акаунт