Фермата сезон 5 тема 7

• 40 624
  • 1 016
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Относно Веселка и двете чертички...

Имам приятелки, които имат сходен на нейния живот на село. Женят се още преди да са завършили средно образование, раждат първото си дете на 16-17 и цял живот си буксуват на едно място.
Теоретично искат по-добър живот за себе си, съжаляват, че не са учили достатъчно, но реално си харесват живота и битието.
Децата им обикновено следват същия път..

Животът на Веселка и този на Бети например, изобщо не биха имали пресечна точка в реалността...
Това са две различни вселени.
Веселка си е простовато, селско работарче, което си мечтае за електрическа резачка и къща на село.
Не трябва да спечели, но пък в класацията на фермерите съвсем не е на опашката.

# 586
На 22 години с три деца от двама мъже  и необразована  ,какъв  пример  е  това за децата които гледат.

А представи си, ако спечели какъв пример дава.. С рев и сополи да вървим напред! Вечно да го играем жертвата.. И без това масово българина все се чувства жертва или така го играе, дай да го поущрим още повече...
Честно, от всички там Веселка ми е на края на опашката за победител... Коравосърдечно животно съм, не може да  ме трогне. Поне не ме дават по телевизията и не е нужно да се правя на състрадателна Grinning

# 587
  • London
Mind the gap, напълно подкрепям мнението ти. В България, майките са орлици, и след появата на детето, то става центъра на живота им и се забравят отношенията между мъжа и жената. На запад е различно, там детето е допълнение към любовта и връзката на двамата. Аз имам много преки наблюдения и наистина виждам и знам как е. Но това е друга тема на разговор.

Нормално е да става център до една определена възраст когато вече са по-самостоятелни и не си целият им свят..... ми то първо суче, буди се редовно и тн и тн…. грижите са толкова много по детето, че реално просто нямаш време да се обърнеш, а не че някой минавал на заден план. Е, сигурно кралското семейство с 20 бавачки може а си позволи да не се повлиява това на отношенията мъж-жена. Това обаче не е причина някой да полита или друг да се държи егоистично..... едни нормални отношения не страдат от тези промени, само егоисти и неискрени хора могат да се цупят и прочие.

# 588
  • София
И аз не искам Веселка за победител. От жените харесвам Бети още от началото. Нямам против Марги или Красимира да вземат наградата.
Фаворит за наградата ми е Красимир, обаче има време до финала, да видим как ще се представят. Подлежи на промяна, има още немалко време до финала и за издигане в очите и за излагане.

# 589
Аз пък идвам с една странна молба, след промото за довечера. От доста време търся мелодийката от въпросното видео (след отговора на Силвия, на въпроса на Красимир) и ще съм много благодарна, ако някой има идея как да я намеря.
https://fermata.btv.bg/video/videos/tazi-vecher-vav-fermata-splo … la-na-vinoto.html

# 590
При мен ММ и детето са на едно ниво, не мога да кажа кого обичам повече, и двамата са ми еднакво важни.
Коравосърдечна съм и аз, малко тип Маргото и не знам дали и как бих изтърпяла Веселка и как бих замълчала. Отвънка щяха да ме целят с камъни Grinning

# 591
Elimelihubaveli да точно. в  чисто социален план тя  е най-бедна ,живяла е трудно ,но тя  ли е най-достойна,с това поведение да е на  финал.Затова не  мога да  я съжаля  и  аз ,и не искам  да е на финал.

# 592
Аз пък идвам с една странна молба, след промото за довечера. От доста време търся мелодийката от въпросното видео (след отговора на Силвия, на въпроса на Красимир) и ще съм много благодарна, ако някой има идея как да я намеря.
https://fermata.btv.bg/video/videos/tazi-vecher-vav-fermata-splo … la-na-vinoto.html

Имам съмнения, че цялата музика към предаването е дело на Георги Андреев-главен диригент на ансамбъл Филип Кутев.

# 593
Реално най-беден може да е и бай Хасан от маалата, дето има 20 кражби зад гърба си, 2 изнасилвания и едно убийство, ама дали заслужава някаква награда... Не, че Веселка носи такива грехове, но просто не винаги най-бедния е най-заслужил... Аз от личен опит мога да го кажа, защото собствения ми баща, ако го слушаш как няма пари за хляб и ще се просълзиш, докато не го видиш как отива и с двата лева си купува няколко цигари или едно шотче ракийка..

# 594
  • London
И аз като вас съм основно за Красимир, допада ми и Станислав. Други фаворити нямам.

Догодина май ще ги разделят на град-село.

# 595
В никакъв случай не искам Веселка за победител. Да, тя има най- голяма нужда от парите, но не ми е достойна за победител. Имайки предвид живота и на нея повечето дейности трябваше да са и най- близки, уви, не забелязах да е много оправна, особено като беше ратай. Майка на 3 деца да не може да готви....

# 596

Догодина май ще ги разделят на град-село.

Ма, те всичките граждАни, кой ще бъде в селската ферма Grinning

# 597
В никакъв случай не искам Веселка за победител. Да, тя има най- голяма нужда от парите, но не ми е достойна за победител. Имайки предвид живота и на нея повечето дейности трябваше да са и най- близки, уви, не забелязах да е много оправна, особено като беше ратай. Майка на 3 деца да не може да готви....
Да, може и да има най голяма нужда от пари Веселка, но това не е благотворително предаване и парите не дават на този с най голяма нужда.
И да ги вземе тя няма да подобри живота си. Е може да си купи къща, но е пи вероятно да купи коне и да ги изпушат тези пари. Веселка нито готви, нито може да поддържа къща. На нея и дай гората, конете. Ще роди още деца и ще си я кара така. Сегашният и мъж е около 50 г. Ако вземе парите най много някой по млад  селски убавец да се завърти около нея, тя да види пак двете чертички и така...

# 598
Всеки има нужда от пари, на един не стигат за едно, на друг-за друго. Ами Станислав и Краси да не би да са ги насъбрали? Млади мъже са, тепърва имат жени и деца да издържат.

# 599
Абсолютно не е изключено, ако Весето вземе парите, наистина рязко да и се лепнат множество кандидати... а тя, милата, каквато е наивничка.. (или може би само се прави?!??!) 
От толкова чертички, да почне на човек да му се виждат звездички Grinning

Общи условия

Активация на акаунт