С какво ви дразнят свекървите? – 116

• 30 961
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Алекс, не е редно да ти прави изречения  за това, че говориш с майка си по телефона при положение,че той постоянно обгрижва своята майка.
Аз точно на това бих наблегнала. При следваща забележка излез от стаята и си довърши разговора (и в бъдеще се старай да говориш с тях в негово отсъствие). Като се върнеш, го насмети как той може да припка при мама за пакет ориз, а ти един разговор не може да проведеш.
И следващия път директно откажи да те прибира с колата, кажи че тази грижа ти излиза през носа.
Може би все още и те, и той не са свикнали да живеят отделно и да не си контактуват всеки ден

# 331
Защо да отказва грижите му и прекъсва добрите му навици. А после, когато й потрябва помощ!?
По-скоро трябва постепенно да изкорени тези, които не я устройват и харесват.

# 332
Алекс, не е редно да ти прави изречения  за това, че говориш с майка си по телефона при положение,че той постоянно обгрижва своята майка.
Аз точно на това бих наблегнала. При следваща забележка излез от стаята и си довърши разговора (и в бъдеще се старай да говориш с тях в негово отсъствие). Като се върнеш, го насмети как той може да припка при мама за пакет ориз, а ти един разговор не може да проведеш.
И следващия път директно откажи да те прибира с колата, кажи че тази грижа ти излиза през носа.
Може би все още и те, и той не са свикнали да живеят отделно и да не си контактуват всеки ден

Може би все още и те, и той не са свикнали да живеят отделно и да не си контактуват всеки ден - точно това е Simple Smile
Връзката ни е по-малко от година и бързо се сгодихме, все още свикват с идеята. Това ме спира да прекратя нещата.

# 333
  • при късмета
Не знам защо ми изникна, че втората година се смята за критична в една връзка. Заедно с петата и седмата, не знам причините. Но това, в което съм сигурна е, че до втората година е най-голямата еуфория в отношенията и чувствата, нивото им е най-високо. Тогава се нагаждат партньорите и ако някой може да направи компромис с нещо, го прави в този период. И в този ред на мисли, това, че той не иска да обсъжда ми се вижда още по-голям проблем. Това не е свързано с майка му и сестра му, лично негова черта си е. Ще се задълбочава. И другото което се сетих, че през периода на еуфория, все ти си правила компромисите и си се борила за връзката. И това ще продължава, ако не го прекъснеш много спешно

# 334
  • София
Връзката ни е по-малко от година и бързо се сгодихме, все още свикват с идеята. Това ме спира да прекратя нещата.
Тогава лека-полека започни да го отбиваш или измисляй повече поводи да не сте вкъщи.
Мен повече ме притеснява това, че няма приятели, съответно или ти трябва да му създадеш среда, или главни ще останат мама и сестричка.

Птица, ако някой се грижи, но в спорове го ползва като аргумвент как не съм го оценявала - мерси. Жената не е чак толкова крехко създание, та да бъде обгрижвана за елементарни неща. Мъжът също, де.

# 335
Не е нужно да прекратяваш каквото и да било! Не разбрах за връзката ви ли става въпрос или за роднинското обсебване?
Родителите и сестра му са и винаги ще бъдат неговото семейство. Опитът да ги разделиш и отстраниш ще рикушира върху теб и то не в положителен смисъл. Просто трябва малко да го поотделиш от тях. Вижданията им да са не всеки ден или поне не по 2-3 пъти на ден, а помощта му - само когато е наистина необходима.
Питаха те баща няма ли и ти май не отговори? Ако няма и са сами две жени, няма как да не търсят често внимание и помощ от него.

# 336
  • София
Alex.palex, може да са те подразнили големите пазари на зарзават през есента, но няма да е все така. Тогава се консервира и т.н. и се купуват големи количества.
Но чак за 1 ориз да го викат... Предполагам, че само той е шофьор и съответно се очаква да обслужва всички.
Но и преди, и след работа да се ходи там...това трябва да спре, и то по-бързичко

# 337
Може да е неуместно  сравнение, но  се говори по народному когато изневеряваш ,трябва жена ти да не може да седне,  чак тогава ти е простено навън.По цинично е  но...спестих малко цинизма.
Та когато помагаш ,трябва  у вас, в твоето семейство да е наред и доволни всички, тогава навън.Да ,ще бъдат винаги  близки майка и сестра. На всеки му се иска  да е обект на внимание. Малкия син ме издържа и  отделя много от всичко, но и аз се подхлъзнах и ми се каза, аз не съм ти мъж ,син съм ти. Засрамих се ,че съм прекалила , като искам  не обеци и пръстени, а нещо  практично ,дето и те ползват като идват тук. Ясно че нямам доходи да го постигна, мога да си кютам и така, но за тях е  под нивото .Но ми го каза на момента като прекалих и не се сърдя.Пак не ме е оставдил и преди малко писа  въпрос имам ли пари, че въглища купувах.
Не е въпрос да ги зареже,  а да имат мярка с натиска, и да го оставят  извън обсега на това тяхно семейство като ще прави ново. Да минат на втора писта, защото от опит говоря ,не става ,  не са виновни децата ако си сам, помагат ,но ...Но...Техният живот  не трябва да е залог за добруване на родител.

# 338
Все тая колко често ходи да пазарува на майка си, след като си позволява да тропа с краче и да гони момичето за най-малката забележка, все едно тя е улично кученце, прибрано при него по милост. Той ще ѝ казва "изнасяй се", ние ще коментираме как да нагодим пазаруването му за мама. Ай сиктир от такова мъжленце!

# 339
И, то не знаем и тя какво и как точно му казва Simple Smile
Да съдим по разказите само на едната засегната страна е малко като стрелба със затворени очи.

# 340
  • Най-красивата страна
Това,че той все се сърди за  нещо и се ядосва е вид манипулация.
Иска Алекс да се чувства виновна и да му угажда.
Обаче тя явно се усеща и осъзнава,че вината не е нейна.

# 341
Свекървата на Вени  викаше сина си да и откъсне грозде.Сякаш никой не минава оттам или не може да чака като отиде на сутринта,защото ходят.
Този кой знае  какво  помага, но и вика да си ходи  като не е съгласна  и  тя да обслужва ,четох че и предлага  и тя да помага.Освен да се на легло     и да не мърдат ,не виждам оправдание.И мъжа ми ме е пращал да си ходя , но по късно ,с две деца вече и дълго време, като не ми изнася - на палатка ,докато  си отидох  за две седмици и  не се извини ,но престана ,  и имах  едни    добри години без   тормоз.И съм сигурна ,че сами щяхме да живеем различно,  далеч от средата , рода , навиците, закрилата над него.
Май проблемът е ,че жените не искат да търпят какъв да е брак и живот, заради това държат отделно.А мъжете не искат да се напъват  и работят за семейството,   и това не е заплатата, а   емоционалното  добруване и комфорт.Не щат да се трепят ,по лесно  е като  деца да я карат, с мама и тати отпред ,те  за кеф с жена.

# 342
Може би все още и те, и той не са свикнали да живеят отделно и да не си контактуват всеки ден - точно това е Simple Smile

В грешка си. Ти не си свикнала още с тяхното ежедневно контактуване.
Нищо, ще свикнеш... Така като те гледам, няма да си тръгнеш.

# 343
Е, как ще си тръгне... и да остави го остави в ръцете на майка му вместо да го изтръгне и да започне да го превъзпитава...

# 344
Няма нищо лошо в контакта. Има лошо в отровния контакт. Аз настръхвам от сестри. От свекърви не, а от хора които са манипулирани или го прилагат. Думите могат да са отрова. Иронията, комплиментите също.

Общи условия

Активация на акаунт