С какво ви дразнят свекървите? – 116

• 30 894
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
Като цяло, интелигентните хора, и свекърви, и снахи, са нищожно малко, така че...всеки с изборите си и цената им.

# 466
  • София
Да, ама масовия рев е срещу тези,които единствени предлагат нещо- свекърите в 90 процента от слу4аите.
За мен, тъщите не напират да предлагат съжителство, поради нежеланието да се конфронтират доживот с щерките.

# 467
Нищо не е безплатно, но някои жени се оставят на чувствата и увлечени по мъжа...

А къде са чувствата на мъжа в тази картинка? Той не обича ли жена си, че съвсем умишлено ѝ причинява такова съжителство?

Извод: момичета, не се женете за мъже, които нямат чувства към вас или ако имат, са по-малко силни, отколкото чувствата им към мама.

А да ти е минавало през ума, 4е тези жени просто нямат алтернативно предложение?
Нито тяхно, нито на друг мъж към тях......

И друг път е ставало въпрос – не знам защо някои жени се държат и изживяват като бездомни животни. Все някой ги прибира в дома си или ги гони оттам, често и с няколко дечица за разкош...
Знам, че има жени с нелека съдба – израснали по домове за сираци и т.н., но не са чак такава значителна част от „принудените“ женици, осъдени заради незнайно какви грехове да търпят издевателствата на свекървите си в собствените им (на свекървите) домове. Особено на фона на претенциите им за образование и интелект вече звучат не нагло, ами пародийно.

Последна редакция: нд, 24 ное 2019, 12:46 от Как' Сийка

# 468
  • София

Скрит текст:
А да ти е минавало през ума, 4е тези жени просто нямат алтернативно предложение?
Нито тяхно, нито на друг мъж към тях......

И друг път е ставало въпрос – не знам защо някои жени се държат и изживяват като бездомни животни. Все някой ги прибира в дома си или ги гони оттам, често и с няколко дечица за разкош...
Знам, че има жени с нелека съдба – израснали по домове за сираци и т.н., но не са чак такава значителна част от „принудените“ женици, осъдени заради незнайно какви грехове да търпят издевателствата на свекървите си в собствените им (на свекървите) домове. Особено на фона на претенциите им за образование и интелект вече звучат не нагло, ами пародийно.
Ха, да си дойдем на думата, ама като гледам няма да се полу4и, защото нЕкои въпроси силно не изнасят на нЕкои снахи.

# 469
  • София
Нищо не е безплатно, но някои жени се оставят на чувствата и увлечени по мъжа...

А къде са чувствата на мъжа в тази картинка? Той не обича ли жена си, че съвсем умишлено ѝ причинява такова съжителство?

Извод: момичета, не се женете за мъже, които нямат чувства към вас или ако имат, са по-малко силни, отколкото чувствата им към мама.
Ами може и да я обича, но така е възпитан и програмиран, че той недоумява защо след като мама до сега му е подреждала дрехите в гардероба и всичко му е било ок, жената се мръщи, цупи, че и скандали вдига, защо мама продължава да подрежда дрехите или да ги простира. Това е само един пример, в който мама се опитва леко да финтира снахата, че е мърла и че не може да се оправя с домакинството, а снахата се нервира, че я смятат за неспособна да подреди гардероб/да простре прането и най-вече, че свекърва и й пипа дрехите, вкл. бельото. Обаче за мамин златен това не е проблем, той така е отгледан, за него мама помага и даже не разбира зашо жена му реагира остро на това.

# 470
  • София
Ти твой дом имаш ли?
Ако да, се напъни да си представиш друга персона в кухнята си и дома, която ти задава нов ред и ритъм на вси4ко, и трябва да го приемеш с удоволстие,за да се 4увства тя у дома си.....

# 471
  • София
Ти твой дом имаш ли?
Ако да, се напъни да си представиш друга персона в кухнята си и дома, която ти задава нов ред и ритъм на вси4ко, и трябва да го приемеш с удоволстие,за да се 4увства тя у дома си.....
Ако е временно и са изпаднали в затруднение да не могат да "окрякат" сами навън - бих го изтърпяла в името на детето си. Хората в реалността понякога имат и лоши периоди в живота си, колкото и да е странно за ССФ. А това "дете" все пак е голям мъж, който се предполага да е получил достатъчно възпитание и образование, за да си издържа сам семейството, а не да го натика в детската си стая и да чака мама да ги гледка. Както писах обяче, някои майки искат синчетата вечно до г.за си и после реват от снахи.

# 472
  • София
Даваш политкоректен отговор, а аз призовах да си представиш в детайли- вси4ко, ама от позицията на даващата, не на полу4аващата.
Нещо хи4 не ти се полу4ава.

# 473
  • София
Синчето като е възпитано и програмирано да бъде мързел, жената не създава семейство с него, просто е.

# 474
  • София
Това важи и за мъжете,но особено в тази тема, е табу.

# 475
  • София
Абсолютно съм съгласна, но темата е за свекърви, а при мъжете няма как да се говори за свекърви, освен при определени изключения.
Като не те устройват дадени условия, казваш "не", а не после да обвиняваш другите, че си казал/а "да".

# 476
Съгласна с Абсурт и миленака.
Първо, не може цял живот да си оправдаваш мързела с "Така съм програмиран." МП не е пипвал нищичко вкъщи докато не заживя първо сам, после и с мен. Ама си подхвана нещата от ден 1 с тук таме грешки и бели, естествено, но не с ръцете отзад.
Второ, ако си попаднал на някой програмиран да гледа в една точка, докато около него жената се бори с 12 дини под мишница, мии... защо изобщо създаваш семейство с него? Неинициативните, мързеливи хора са такива не само в домакинските отговорности, а и въобще във всичко. Няма такъв филм - той да е прекрасен човек, интелигентен, интересен, забавен, с богат опит и широко скроени разбирания, ама в личния си живот с две ръце отзад и крайно патриархални разбирания. Не става. Просто... тези ги пускаш по течението и те рано или късно се събуждат на брега на някоя девойка, която счита за чест и гордост да е Кралица на Черпака и да обгрижва порасналото детенце. Има и такива, правят си сносни семейства с принца и всички са щастливи.

# 477
  • София
Изместихме полемиката.
Аз питах, ако жената откаже предложението на свекърите- да живее при тях или в техно жилище, не е ли редно да предложи нещо реципро4но?

# 478
Изместихме полемиката.
Аз питах, ако жената откаже предложението на свекърите- да живее при тях или в техно жилище, не е ли редно да предложи нещо реципро4но?
Знаеш ли, аз мисля, че в днешно време, когато дори в София можеш да живееш под наем за 400-500 лв/месец двама души, които работят нямат никаква причина да се завират в детски стаички и по разни етажи с роднини. Ако единия не работи е по-сложно, но освен по време на майчинството, аз не виждам логика да е така.

# 479
  • София
Изместихме полемиката.
Предложение на свекърите? Предложенията в една двойка не идват от свекъри или тъстове.

Общи условия

Активация на акаунт