С какво ви дразнят свекървите? – 116

• 30 846
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Птица, тази гимнастика се прави с цел закупуване на общо жилище, така че и двамата да имат собственост.

Не вярвам да се прави с цел да се бият по гърдите, обяснявайки как нищо не са взели от никого. Защото фактите са си факти.

И според мен е мега правилен подход, стига да могат да си го позволят.

# 571
Малко се обърках - за стар аристократичен род с герб, верен иконом, калпава прислуга, имения и коне ли говорим, или за регулярни работещи хора с дадена професия?
Започнах да си представям следното родословно дърво: лекар, адвокат, лекар, адвокат... и така до Хипократ и ораторите. И как само се омацва цялата работа с един младеж от същата (средна) класа, ама първо поколение.

Скрит текст:
LondonEye, искрено вярвам, че твоите родители искат най-доброто за теб. Но това е твоя живот, не живота на родителите ти. Вземай сама решенията за него, тъй като ти ще живееш с тях.

Професиите на родителите на твоя партньор имат значение до толкова, до колкото имат значение за теб.
И на мен разни такива мисли ми се завъртяха.....   Smiley    дали и английската кралица би била достойна за сватя на техни Величества?!!!

Имам пред себе си чудесен пример за "неравностоен брак", тя висшистка, от лекарските среди, той със средно образование.Вече гледат внуци...все така щастливи.Сватовете се виждат 1-2 пъти годишно, по повод.....
Имам и друг пример, на равностоен брак, висшисти, псуват се като каруцари и си раздават шамари за Добро утро.
Та, образованието не е "билет за елита".

# 572
Стига, дами. Апартаменти, жилища ...Любов няма ли? Когато двама души се обичат и гледат в една посока нещата се случват. Стига да има здраве  и да не са мързеливи. Който и да се опитва да им подлее вода ще устоят. Нали при бурите дървото пускало по-дълбок корен....

# 573
  • при късмета
Аз не виждам защо при налично жилище на някого от двамата, веднага да се хвърлят на кредити за друго. При създаване на семейство има по-важни разходи, най-малкото покрай деца. Идеята не е за пренебрегване, но по-скоро по-напред във времето, отколкото в началото. А ако собственика, кара партньора да се чувства на гости, то изобщо не заслужава този партньор да гради семейство с него. Много е далеч от моите представи за това

# 574
Точно това. Нали двама се събират и градят дом. Ако нещо те кара да се чувстваш зле , щото не бил на твое име... Има гнило в салатата.
Апартаментът в който живея е дарен на моя мъж. Дарен. Всичко дадено на сестра му от родителите е с покупко -продажба . Панел в края на града. Тя не го пожела, затова е на брат и. Не ми дреме. Мой дом е и толкова. Човек не знае какво го чака утре. Може да си обираме крушите от тук. И пак не ми дреме. Искам здраве. Имам идея да си купим жилище в голям град. Мъжът ми се дърпа. Дано да ме послуша. Мен ако питате, ако някой ми плюе на достойнството мога да хвърля ключовете по всяко време. Все ми е тая.

Последна редакция: вт, 26 ное 2019, 10:03 от lolita1213

# 575
Поради тези разлики вероятностите за конфликти в бъдеще стават значително по-големи.
Огромни направо.
И не, в моя случай не са предразсъдъци, а лично преживяно. И аз съм от тези, които нямат/нямаха предразсъдъци, ама на, животът ме опроверга.
И до ден днешен възгледите ми и тези на бащата на сина ми относно възпитанието, отглеждането и образованието му са коренно различни, съответно дърпаме детето в много различни посоки. Абе, чак не ми се говори.
С резерви съм и си е риск, аз лично втори път не бих рискувала.

# 576
  • при късмета
Дърпането на детето в различни посоки не се дължи на различните възгледи. А на липсата на сериозни разговори, в насока как всеки си представя съжителство, гледане на деца и т.н. важни въпроси и обсъждането им, преди да прецениш дали с този човек можеш да градиш семейство. Ако преди това стане ясно, че различията са непреодолими, не са виновни образование, среда и разбирания. Съответно и ако предварително стане ясно кой с какво може да направи компромис, нещата ще се получат, въпреки образование, среда и разбирания

# 577
Ц, точно на различните възгледи се дължи. Айде аз да знам най-добре какво се случва в моето 'бивше' семейство, позволете ми. Единият е възпитан 'да си дава зор', включително и по посока образование, другият да я кара 'яваш-яваш' /включително и по отношение на образование/ и да живее на чужд гръб. Е по-голяма разлика от това, здраве му кажи. Бившият ми мъж просто няма какво да му предаде на това дете, на този етап вече, нито е кандидатствал в езикова гимназия, нито в математическа, не разбира, даже не знае и не умее да си изрови примерен изпит от нета, нито има интерес и осъзнаване, че това е необходимо. Не го прави от злоба към мен. Камо ли след това да предаде умения за изучаване на евентуален език. Организиране на времето и т.н. умения, просто не ги притежава, никога не са му били нужни.
Което не значи, че образованието и изобщо родата на избраника гарантират каквото и да е. Не знам защо изобщо забихте натам. Няма нищо общо с морал, моралът е само една част от човека. Има едно понятие в математиката 'необходимо, но не достатъчно условие'.

Сериозните разговори 'преди' ще ги подмина с насмешка. То така ако беше, 99% от хората на земята нямаше да ги има. Аз лично, ако проведа сериозния разговор и видя разминаванията, няма изобщо да родя дете. Високи са ми критериите.

Последна редакция: вт, 26 ное 2019, 10:31 от Анонимен

# 578
  • при късмета
А ти защо се събра с човек коренно различен от теб?

# 579
Едва ли има хора на Земята, които не грешат.

# 580
Разбира се, че има значение кой къде е пасъл най-общо казано... Докато се сексят и водят като гаджета е едно, направо нищо общо с живота като семейство с отговорностите за отглеждането на деца...

# 581
А ти защо се събра с човек коренно различен от теб?
Да речем защото трудно харесвам мъж, така да го кажем. Всеки мъж има безброй кусури, които са ми супер дразнещи. Вие явно сте повече по мъжете, аз лично не съм. Приемам ги малко като необходимо зло. Няма да ходя в банка за сперма я, все пак това дете трябва да има и баща. Написах, че имам високи критерии, четете! Много съм знаела на 20 и нам си колко години, че след още 15 години няма да срещна г-н Подходящия. И добре, че не съм знаела, че сега щях да бъда с 10 котки, вместо с две деца.

# 582
  • при късмета
Не е нужно да харесваш всички или "да си по мъжете", каквото и да значи. Въпроса е да прецениш дали можеш да живееш нормално с този човек или не.
Разбира се, че има значение кой къде е пасъл най-общо казано... Докато се сексят и водят като гаджета е едно, направо нищо общо с живота като семейство с отговорностите за отглеждането на деца...
Пак е въпрос на лична преценка, дали от едното да преминеш към другото. А преценката може да я направиш, когато обсъждаш въпросната крачка, с този с който смяташ да я правиш. Пак да кажа, предварително, преди да я направиш. Ако не те устройва си оставате само гаджета или търсите по-подходящ партньор

# 583
Ами понякога въпросът са децата, мъжът е на второ място. В най-добрия случай всъщност.
Ма ко - той избяга, когато бях бременна. Може би отдавна не съм говорила за това и някои потребители не знаят. Изборът не беше мой. Надявам се това да е краят на тази тема и да се върнем към потребителката с различния социален статус на сватята.

# 584
  • при късмета
Явно от тук идва неразбирането ми. Как хем е избягал, хем различните му възгледи са се отразили на отглеждането на децата му. Не говорим изобщо за децата, въпроса е именно в личната нагласа с какво можеш или не, да направиш компромис. Ако смяташ, че образование и среда на партньора са различни и той не мърда ни на йота от тях, няма шанс да стане свястна връзка. Ако видиш, че човека с/у теб, независимо от образование и предишна среда има същите като твоите ценности (продължавам да смятам, че едното не е свързано с другото), то тогава различията са преодолими

Общи условия

Активация на акаунт