С какво ви дразнят свекървите? – 116

• 30 774
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Ами, честно да ти кажа, може и аз да бъркам, ама по спомен нямаше разказ тя да е искала, пък да са й забранили. Само как момата и майка й шетали, пък гостите цъкали на тая наглост.
Не го търси сега де, наистина беше отдавна и признавам, че може и аз да съм в грешка.

# 61
  • при късмета
Вени, ако имотът е прехвърлен срещу издръжка и гледане, това не е безвъзмездна сделка. Не е дарение и ако е станало, когато имат младите официален брак, и гледането и собствеността е поравно между тях.

Не е вярно това. Ако някой в брак получи дарение, то е лично, НЕ Е СИО. Ако има задължения към това дарение, също са лични. Ако и двамата са упоменати в дарението, само тогава е на двамата
Иначе да, договор за издръжка и гледане се разваля

Обаче изобщо не говорим за дарения в нито един казус, а за ползване. Не е едно и също

# 62
Що нямам син, след 20 г. да го изюркам да ми доведе снахичка, да ми слугува докато аз царствам на масата с гостите...
Б.си драмата, че снахата и майка й носили манджите на масата вместо да седнат.

Последна редакция: пн, 11 ное 2019, 11:35 от EmmaT

# 63
  • при късмета
Ето го цитата, но няма да излезе като такъв, защото е в старата тема
Цитат

K.A.G. - Потребител
# 475 7 ноем. 2019, 22:57 ч.

Ооo,има  свекъри, които са  си  отстъпили  етажите,  но  нямат  достъп, дори  и  с  покана, докато мама
 е  добре  дошла  винаги!   Виждала  съм  с очите  си    как такива  тъщи на семейни  тържества  пренасят, отнасят,  къщуват  в етажа  даден от свека и се правят на домакини. На свекитата  желанието  за помощ се отрязва моментално.Тя там  да  се  натиска на  стола. И хич не се усещат как другите гости тайно цъкат с език на  такава наглост ли,  простотия  ли.

Последна редакция: пт, 08 ное 2019, 14:09 от K.A.G.

Цитирай
Обаче е редактиран и то на следващия ден и естествено КАГ пак направи разправия в темата. Предполагам, че е добавено точно това за отрязването, защото в първите коментари го няма и затова имаше и други предположения за подбудите, свекървата да се обслужва

# 64
Войната за черпака е водеща в семейните отношения. Който владее черпака, властва в родата явно.

1/2 от нашия апартамент е закупен от моите родители. Аз свеки не я допускам в кухнята, писах вече защо. По форумен стандарт така трябва - нали, който купил, той шета. Аз пък си имам съвсем други причини да не я допускам там. Кой как цъка, не ми пречи. Аз си сипвам винце, пък ММ и тъща му да шетат.
Обаче има и случаи, когато майка ми още от вратата казва - този път няма да готвя, мързи ме, идвам като гостенка. Тогава поемам аз. Абе за едното ядене чак цяла тема да се извърти...…………..

# 65
  • София
Не гледаш, МаКо. Точно 5 мин след това съм я цитирала (следващият пост е моят с цитата) и се вижда какво е променено – нищо смислово, поправила е няколко технически грешки.

# 66
  • при късмета
През нейните мнения извадих цитата, не през темата. Затова изказах предположение, не съм го казала със сигурност

# 67
  • София
Вени, ако имотът е прехвърлен срещу издръжка и гледане, това не е безвъзмездна сделка. Не е дарение и ако е станало, когато имат младите официален брак, и гледането и собствеността е поравно между тях.

Не е вярно това. Ако някой в брак получи дарение, то е лично, НЕ Е СИО. Ако има задължения към това дарение, също са лични. Ако и двамата са упоменати в дарението, само тогава е на двамата
Иначе да, договор за издръжка и гледане се разваля

Обаче изобщо не говорим за дарения в нито един казус, а за ползване. Не е едно и също
Повтарям, дарението е БЕЗВЪЗМЕЗДНА  сделка. Задължението "издръжка и гледане" срещу прехвърляне на собственост, е ВЪЗМЕЗДНА сделка.

# 68
  • при късмета
Но и твърдиш, че не е дарение когато единия е в брак и, че гледането и собствеността е по равно. Аз затова казвам, че не е вярно, а не кое е безвъзмездно и кое не. Да потретя, ако трябва?

# 69
Замислих се, че казусът, представен от КАГ е отлична илюстрация на положението "Що си с шапка? Що си без шапка?" Значи, ако свекървата седи и я обслужват на фамилната сбирка, ѝ отнемат правото да блесне като домакиня и повелителка на черпака. Ако на свекървата обаче се даде възможност да блести като обслужващ персонал, на бас, че ще последва:"Ауууу! Как експлоатират клетата женица, докато седят крак върху крак!" За някои хора (нямам предвид КАГ, а цъкащите с език от казуса ѝ) угодия няма.

# 70
  • София
Но и твърдиш, че не е дарение когато единия е в брак и, че гледането и собствеността е по равно. Аз затова казвам, че не е вярно, а не кое е безвъзмездно и кое не. Да потретя, ако трябва?
Престани, бе жено! Написала съм ти го черно на бяло. Не си измисляй и тълкувай, а чети и питай чичко ти Гугъл. Той ще подкрепи или опровергае написаното от мен.

ПП. Пак ще повторя, дано вденеш. Няма значение дали си в брак или не- прехвърлянето на имот СРЕЩУ издръжка и гледане, е възмездна сделка. А дарението е безвъзмездна- срещу даряването, дарителят нищо не получава.
Когато си в брак, ако ти прехвърлят на теб срещу гледане, съсобственик става и мъжът ти, защото и той поема, поради факта че сте женени, отговорностите, които са вменени в н.а.

# 71
  • Варна
Замислих се, че казусът, представен от КАГ е отлична илюстрация на положението "Що си с шапка? Що си без шапка?" Значи, ако свекървата седи и я обслужват на фамилната сбирка, ѝ отнемат правото да блесне като домакиня и повелителка на черпака. Ако на свекървата обаче се даде възможност да блести като обслужващ персонал, на бас, че ще последва:"Ауууу! Как експлоатират клетата женица, докато седят крак върху крак!" За някои хора (нямам предвид КАГ, а цъкащите с език от казуса ѝ) угодия няма.
А, баш... Точно същото си мислех.

# 72
Господи какви проблеми имат хората...

# 73
  • ВАРНА
когато е направено дарение срещу гледане се има превдид, че съпругът и съпругата са полагали грижи и затова апатамента се полага на семейството, независимо, че договорът е сключен само с единия.

# 74
  • Пловдив
Скрит текст:

Изобщо не се твърди, че дарението в брак не е дарение. Твърди се, че когато не е дарение, не е дарение. И в брак, и без брак - все не е.
Прехвърляне на собственост на имот срещу задължение за издръжка и гледане НЕ Е дарение. Това е възмездна сделка, подобна на замяната.

"Дарение срещу гледане" не съществува, както не съществува дарение срещу почистване на дома всеки ден или дарение срещу автомобил. Дарение е, когато е срещу нищо.

Общи условия

Активация на акаунт