С какво ви дразнят свекървите? – 116

• 30 789
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
В момента съм и на работа, и у дома следобед  с пълна програма.  Много   съм уморена. Нямам сили да се включвам пак с обяснения. Прави сте! Ужасна провинциална  клюкарка съм и  колко съм назад с мисленето си.  Спете спокойно!   Само си плюйте в пазвите един ден да не сте в подобна ситуация. Колелото на живота бързо  се върти.

# 76
  • France
KAG, не ги приемай толкова навътре нещата. В тази тема има много крайни мнения и гаргара за да става сеир. Виж, наистина има хора, които не държат да бъдат уважавани по този начин, като някой ни връчи царския черпак. Толкоз. Различни мнения и нрави. Нищо лично против теб.

# 77
  • София
Каква ситуация, КАГ? Да се озова във война за парцала и черпака? Не. Да отида на гости и да цъкам възмутена зад гърба на домакинята, докато ям и пия на масата й? Не. Груба селска проява. Или да припкам около нашите гости, докато мъжът ми се почесва? Отново не.

# 78
  • Бургас
А дали може да се допусне, че в нищения казус, тъщата се е впуснала да шета, за да компенсира някак факта, че дъщеря й живее в жилище на свекърите си? Да се отблагодари един вид, да се отсрами или подобно. Аз по-скоро така бих го изтълкувала. Свеки дала етажа, дай пък аз да помогна в шетането. Защо все се търси зла умисъл?
Направи ми впечатление как КАГ е добавила коментар от себе си и е натъртила как видиш ли, снаха и тъща се изживявали на домакини, като изрично се напомня, че това се случва е дарения от свекървата етаж. За повече драматизъм така.... Това си е жива интерпретация и насочване на вниманието към обстоятелство, което явно в нейните очи е от особена важност.

Живеем в жилище на свекърите ми, не ни е подарено или дарено, на тяхно име си е. Живеем тук вече 15 години и сме имали всякакви ситуации като са ни били на гости - аз шетам, тя шета, заедно шетаме, като сме се събирали с нашите пак сме домакинствали във всякакви конфигурации. Мъжът се включва в дейностите абсолютно винаги, отличен домакин е. Досега никой не е бил обиден, че седи или шета. Не би ми хрумнало, че свекърва ми би се обидила, ако й кажа да си седи и почива, вместо да обслужва гостите, сред които е и тя, ако и да е семейно събирането. По-скоро би ми хрумнало обратното, че би се обидила ако я впрегна да слугува, а уж съм я поканила на гости. Макар моята да не е от този тип. За протокола, в отлично отношения сме, но не защото ни е дала жилище, а защото е страхотен човек. И преди да кажете, че не съм за тази тема, ще добавя, че същото не може да се каже за свекър ми. Той е отровен човек и поради тормозът, който упражнява над свекърва ми, преди 3 месеца си я взехме да живее с нас. Да, на практика тя си е у дома, защото имотът е наполовина неин и ако ние не живеехме тук, тя щеше да си се изнесе от семейното им жилище. Но не затова я взехме у нас, а защото сме семейство и си стоим зад гърбовете в нужда. Дори апартаментът да си беше лично наш, пак така щяхме да постъпим. Това го уточнявам, тъй като предполагам ще има коментари в тази посока. Засега се разбираме чудесно, нямаме проблеми, жената много ни помага, чувства се спокойна и полезна /по нейни думи/. Та когато имаш насреща нормален човек, нещата могат да са нормални.

# 79
В момента съм и на работа, и у дома следобед  с пълна програма.  Много   съм уморена. Нямам сили да се включвам пак с обяснения. Прави сте! Ужасна провинциална  клюкарка съм и  колко съм назад с мисленето си.  Спете спокойно!   Само си плюйте в пазвите един ден да не сте в подобна ситуация. Колелото на живота бързо  се върти.

КАГ, не си ужасна провинциална клюкарка. Така се е стекъл животът ти да живееш в малък провинциален град. Само не разбирам защо толкова упорито вярваш, че няма друг живот .....
От 20 години съм свързана професионално с града ви, имам приятели, страхотни хора сте, НО точно този провинциализъм ужасно ме дразни.....
Мъжът е най-важен, жените са втора ръка хора и стават само за помощен персонал....
Гостито е мъжете дигат чаши и седят като беюве, а жените са като невестулки.
Това ли искаш и за внучката си?

# 80
  • София
Sixsens, евала и на вашата конфигурация! А деца имате ли? Защото май това е най-голямото изпитание за отношенията снаха-свекърва, когато имат различни мнения за гледането на първородното.

# 81
И каква е поуката и какъв е изводът?
Ако имаш един излишен имот - да го дариш ли или да го дадеш под наем и младите да се оправят в живота?

# 82
Ако съвпада с желание и местожителство на младите-даваш докато стъпят на крака и  имат свой.И без това ти трябва на стари години, когато пенсията не стига.И  те са готови , бебетата са изцапали вече, та ремонт , под наем и кюташ.С този акъл , ама го нямах навреме.
И съществено условие, добри доходи, че в една бедност   и мечти не стават от това.

# 83
Разни хора, разни идеали. Аз бях в недоумение  щом разбрах за какво се цупи моята свекърва. От къде мога да знам ? Но манталитета на човека е такъв. Няма да ти каже, няма да проведе разговор. Недомлъвки, резки коментари и тънки намеци. Съжалявам, така не мога. Когато си кажа нещата в прав текст ставам лоша. Нека съм. Не мога да играя чужда игра.

# 84
  • Насред хаоса
Ей, пусти ориенталски манталитет умиране няма. Голям зор коя ще е горда домакиня повелителка на черпака в борбата за обслужването на мъжките търтеи. Та и сръдни защо едната била "натикана" да се чувства като гост, докато другите две патки търчат и се въртят на пета. После уважение търсят.

# 85
Бърди, нали историята беше разказана точно заради това- че на свекървата не ѝ е било разрешено да шета!? Аз ли бъркам?
Ще се опитам да намеря поста, ама много не ме бива в търсенето и ще изгубя куп време.
Историята е на КАГ. Баш си е нейно тълкувание на трапезата. А нейните понякога са крайно изопачени.

Нищо лично към теб, КАГ, вярвам, че във вашето семейство се разбирате добре и нямаш дрязги със снаха си, ама примерните ситуации/казуси, които пишеш често са крайно невероятни и все клонят към грубата снаха и добрата свекърва, която рони сълзи в престилката си тихичко, нагрубена от това зло, появило се в дома й. Аз още помня поучителната притча с мъжа, понесъл майка си към залеза на ръце след като изхвърлил лошата снахичка, а не е като да помня много постове. Толкова ми се е сторило абсурдно.

# 86
  • при късмета
Да не забравяме, че КАГ е от тези, които държат сина да живее в къщата/имота определен за него със семейството си. Някак удобно, в темата все се натяква, че снахата едва ли не се е самонанесла и тя е единствената взела решението да живеят в свекървенски имот. Дори в темата има много примери за обратното, именно свекървата да държи на това, след това сина, а снахата е последната която би взела такова решение. Но ей на, четейки темата, човек би си помислил, че все тя е навлека завзел безценните 4 стени

# 87
  • София
Обаче свекървата и на ушите си да застане, ако снахата не е съгласна да става завряна снаха, нищо не може да направи. Крайното решение и отговорността за него е на снахата.

# 88
  • при късмета
Така е. Но пак се връщаме на това дали свекървата е изяснила очакванията си за това. Има ли ги, няма ли ги, какви са и т.н. Т.е. снахата би могла много лесно да бъде подведена, а за това е отговорен единствено даващия, защото той го прави, при това съвсем умишлено. В смисъл съзнателно е искрен или не

# 89
  • София
Така е. Но пак се връщаме на това дали свекървата е изяснила очакванията си за това. Има ли ги, няма ли ги, какви са и т.н. Т.е. снахата би могла много лесно да бъде подведена, а за това е отговорен единствено даващия, защото той го прави, при това съвсем умишлено. В смисъл съзнателно е искрен или не
Свекървата и в последния момент да предяви претенции – снахата казва "не", стига да иска.
Свекървата и 5 години (примерно) по-рано да изяви претенции – снахата отново казва "не", стига да иска.
Снахата не е малоумна. Тя носи отговорност за личните си избори.

Общи условия

Активация на акаунт