С какво ви дразнят свекървите? – 116

• 30 808
  • 753
  •   1
Отговори
# 645

Аз също купувам неща ,които не харесвам,защото мисля ,че ще зарадвам близките си.Слава богу,че са достатъчно интелигентни,за да не се тръшкат и правят скандали за глупости.Тези хора са неговите родители и е редно да проявите разбиране ,и малко човещина.
Е, какво разбиране да прояви, след като тя прасе не е поръчвала, не е искала, а те натякват, че са го купили заради нея? Човещина към кое? Към наглостта им ли?

Благодарих им и толкова. Оттам нататък не знам какво да направя. Купил си, купил си окей. Но не мисля, че е приятно да лъжеш, че си го купил заради снахата. Как така не каза, че го е кулил за сина си, ами заради мен😂

# 646
  • при късмета
С тези аргументи можеше изобщо да не го приемеш и щеше да им затвориш устите и да ги изложиш, че лъжат. Казваш съвсем спокойно "Благодаря, но нямаме нужда и не съм го искала или поръчвала. Задръжте си го щом сте го платили и си го ползвайте". След една две такива засечки, особено в присъствието на други хора, дори само мъжа ти е достатъчен, може да си сигурна, че няма да си помислят да лъжат

# 647
С тези аргументи можеше изобщо да не го приемеш и щеше да им затвориш устите и да ги изложиш, че лъжат. Казваш съвсем спокойно "Благодаря, но нямаме нужда и не съм го искала или поръчвала. Задръжте си го щом сте го платили и си го ползвайте". След една две такива засечки, особено в присъствието на други хора, дори само мъжа ти е достатъчен, може да си сигурна, че няма да си помислят да лъжат

Там е работата, че аз разбрах какво е казал, два дни след като ни го дадоха. Сега обмислям как да постъпя. Честно казано ми стана много кофти от думите на свекъра.

# 648
  • В царството на мечтите
moonlight91 според мен много често се виждате. Може и по рядко. С моите се виждам на 2-3 месеца веднъж и пак ми е много.

За лъжите не ми се вярва пак си го правят. Щом това им е манталитета няма да се променят

Последна редакция: ср, 27 ное 2019, 14:12 от Не се сърди, човече

# 649
Като за начало намали срещите с тях.
Преди години може би щях да спра да вземам каквото и да е от тях, защото наистина такива приказки са дразнещи.
Сега вече нямам скрупули. Дават ли ми вземам. Кажат ли ми, че заради мен са правили цяло лято зимнина - казвам, че не съм искала.

# 650
  • София
Щом са такива хора може да кажеш и д започнеш да говориш на всички "Аууу, много мило постъпиха свекърите ми - дадоха ни цяло парче свинско, без дори с сме искали или търсили"

# 651
Направо да вземе да ги гръмне,че то такава наглост не се търпи hahahaИмам чувството,че голяма част от снахите пият отрова и чакат свекърите да умрат.Молете се да сте здрави вие и близките ви,пък другото са бели кахъри.
Точно така. Не се търпи наглостта някой да вземе решение да ми купи нещо без да ме пита, а после да натяква, че го е купил заради мен. Но няма защо ТЯ да ги гърми, значително по-правилно би било да се гръмнат сами.

# 652
Скрит текст:

Там е работата, че аз разбрах какво е казал, два дни след като ни го дадоха.
Сега обмислям как да постъпя. Честно казано ми стана много кофти от думите на свекъра.
Тоя "мач" вече е свирен...
Аз поне нищо не бих правила.
Обаче, следващата година -или по друг повод, ей така на майтап, бих подхвърлила нещо като "Айде, Коледа наближава, поръчвам си ПАК едно прасе, ама сега го искам цялото само за мен, че миналогодишната 1/8 не ми стигна и на малкото пръстче!Даже вече мислено съм го разфасовала и разпределила кога какво и по колко да го сготвя!"....    Smiley

# 653
  • при късмета
За лъжите не ми се вярва пак си го правят. Щом това им е манталитета няма да се променят
Тези, които много обичат да се изтъкват пред някого, най-мразят да им се провали интригата и "постижението" за което се изтъкват.
Особено, ако ги издънят пред селската клюкарка и знаят, че после тях ще разнасят, направо изпадат в ужас. Нали са наясно, че следващия път като решат да се изтъкнат, че направили нещо за някого пред нея, изобщо няма да им мине номера и тях ще гледат подозрително.

# 654
Поредната свекърва в темата, мислеща си, че ще е много оригинална с клишета. Да намине да натрие носовете на гадните снахи, че да се види, че свекървите все са бели и добри, а онези отровните, изобщо не го оценяват
Не съм свекърва ,но съм снаха с 42г.брак ,преживяла не една битка със свекървата.Доста рано разбрах,че тровя себе си,съсипвам брака си и трябва да приемам хората такива каквито са.Така съм постъпила аз,пък вие си водете войните,щом това ви прави по-щастливи.

# 655
  • София
Не, не трябва. Имаш пълното право да не приемаш някого. Това не означава да водиш война.

# 656
Dochi, не съм снаха или поне никога и през двата ми брака не съм имала свекъри. Но имам син на 26 години. Това обаче няма нищо общо в факта, че е дразнещо и обидно да ти натякват, че заради теб са купили нещо, което ти дори не си пожелал.

# 657
  • при късмета
Изобщо не е за хвалба, цели 42 години да съобразяваш брака си със свекървата. А ако успее да го съсипе, то тогава изобщо не ти е трябвал този брак. С голямо удоволствие връщам муньо на мама и не война, а и една битка не бих провела

# 658
  • Варна
Някой си благоволил да даде нещо и това е проблем? Нима не сте получавали подаръци, които не ви харесват? Свекито не улучваше нито вкуса, нито цвета. Забеляза, че не нося дрехата и. Явно е била обидена. Поговорихме и винаги се съобразяваме взаимно с вкуса. От къде да знае жената, че не понасям затворени деколтета (тип поло). Случвало се е и с бижута. Сега заедно избираме. Все пак е жест на внимание . Нямам намерение да водя семейни войни и скрити интриги. Някои забравят, че сина е дете за цял живот на дадени родители .
Иначе има претенциозни натури, живели в гето на квартира.(с родители алкохолици)  Подариха и хотел, в престижен квартал, бизнес, грижи и т.н. Персоната не благоволи да присъства дори на погребението им . А имаше огромен принос за бързия им летален изход...

# 659
  • София
Черно на бяло, съвсем ясно е написала какъв е проблемът.
Скрит текст:

Аз също купувам неща ,които не харесвам,защото мисля ,че ще зарадвам близките си.Слава богу,че са достатъчно интелигентни,за да не се тръшкат и правят скандали за глупости.Тези хора са неговите родители и е редно да проявите разбиране ,и малко човещина.
Е, какво разбиране да прояви, след като тя прасе не е поръчвала, не е искала, а те натякват, че са го купили заради нея? Човещина към кое? Към наглостта им ли?

Благодарих им и толкова. Оттам нататък не знам какво да направя
. Купил си, купил си окей. Но не мисля, че е приятно да лъжеш, че си го купил заради снахата.
Скрит текст:
Как така не каза, че го е кулил за сина си, ами заради мен😂

Общи условия

Активация на акаунт