С какво ви дразнят свекървите? – 116

• 30 808
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Дразни я казаното, че е заради нея. И вероятно и другото-че една осма са и дали, значи не е за нея, но мисля, че първото я дразни.

# 631
Добре, да споделя и аз нещо... Свекъра казал на баща ми, че заради мен са купили дадено нещо (не искам да споменавам какво - на стойност 400лв). В крайна сметка аз дори не знаех за това нещо, никога не сме говорили за това нещо, а той казал, че заради мен го били купили😂 Накрая получихме 1/8 от това нещо и го взехме преди да зная какво е казал свекър ми. Казвам взехме, защото го получихме двамата с мъжа ми. Та сега чакам удобен момент да кажа всичкл на точното място. Направо не мога да се събера в кожата си от интригите на свекъра. Да подчертая, че нашите и свекърите поддържат дипломатични отношения и не са никак близки.

Аз не можах да разбера - получили сте части от нещото, а то не ви трябва или ви трябва цялото?

Дразни ме факта, че той е казал, че са го купили заради мен, а аз дори не знаех, а и никога не сме говорили за въпросното нещо. Взехме нещото заради мъжа ми. Аз дори не искам нищо от тези хора. Всеки път водим спор с мъжа ми, заради тях. Защото всеки път, щом дадат нещо се говори, че те правели и гледали заради нас. Демек дават уж доброволно, а после излиза, че ние сме ги карали насила.

# 632
Моят мъж е от отлъчените, защото си избра мен (без да се съобразява със тяхното мнение) и защото отидохме да живеем в друг град. Ама какво му пука за наследството му - аз съм с такова от моя дядо, а всичко мое е и негово. Като не ни уважават и си угаждат на ината е само в техен ущърб.

# 633
Въпросното нещо като че ли ми прилича да са купили прасе и да са го разделили между родата. 1/8 от нещо, което струва 400 лв, това ми дойде на акъла. Прибирай месото във фризера и толкова. Те да си говорят каквото искат. Много пъти съм чувала - ей, заради теб сготвих това, като мислех, че ще ядеш, а ти не обичаш. В смисъл идеята е била уж за добро, пък не се е получило точно така. Не виждам драма.

# 634
И аз за прасе или теле си помислих.
Абе, дават ли ти, взимай. Има ли значение каква част от цялото е, щом ти е без пари?  Simple Smile

# 635
Въпросното нещо като че ли ми прилича да са купили прасе и да са го разделили между родата. 1/8 от нещо, което струва 400 лв, това ми дойде на акъла. Прибирай месото във фризера и толкова. Те да си говорят каквото искат. Много пъти съм чувала - ей, заради теб сготвих това, като мислех, че ще ядеш, а ти не обичаш. В смисъл идеята е била уж за добро, пък не се е получило точно така. Не виждам драма.
Точно това е. И те си го прибраха за тях, на нас дадоха, каквото дадоха. Искам да подчертая, че все пак им благодарих, че са ни дали.
Попринцип не разбирам идеята на хората да дадеш нещо уж доброволно, а после да казваш, че си дал, защото другия е искал. Това малко лицемерно ми се струва. А да не говорим, че са ми казвали други хора /например продавачка в магазина, в който ходим редовно/, какво са говорили за мен - неща, които нямат грам истина. Ама да бъдат живи и здрави. Все пак живея със сина им, не с тях. Обичам него, тях просто ги уважавам и толкова.

# 636
Добре, да споделя и аз нещо... Свекъра казал на баща ми, че заради мен са купили дадено нещо (не искам да споменавам какво - на стойност 400лв). В крайна сметка аз дори не знаех за това нещо, никога не сме говорили за това нещо, а той казал, че заради мен го били купили😂 Накрая получихме 1/8 от това нещо и го взехме преди да зная какво е казал свекър ми. Казвам взехме, защото го получихме двамата с мъжа ми. Та сега чакам удобен момент да кажа всичкл на точното място. Направо не мога да се събера в кожата си от интригите на свекъра. Да подчертая, че нашите и свекърите поддържат дипломатични отношения и не са никак близки.

Аз не можах да разбера - получили сте части от нещото, а то не ви трябва или ви трябва цялото?

Дразни ме факта, че той е казал, че са го купили заради мен, а аз дори не знаех, а и никога не сме говорили за въпросното нещо. Взехме нещото заради мъжа ми. Аз дори не искам нищо от тези хора. Всеки път водим спор с мъжа ми, заради тях. Защото всеки път, щом дадат нещо се говори, че те правели и гледали заради нас. Демек дават уж доброволно, а после излиза, че ние сме ги карали насила.
Аз също купувам неща ,които не харесвам,защото мисля ,че ще зарадвам близките си.Слава богу,че са достатъчно интелигентни,за да не се тръшкат и правят скандали за глупости.Тези хора са неговите родители и е редно да проявите разбиране ,и малко човещина.

# 637
  • София
Извинявайте за спама, но съм шокирана, че едно прасе струва 400лв?
Не, наистина не мога да повярвам Dizzy FaceDizzy FaceDizzy Face

Иначе хич да не ти пука, моя комшийка също е говорила някакви небивалици за мен, но много слабо ме вълнува това

# 638

Аз също купувам неща ,които не харесвам,защото мисля ,че ще зарадвам близките си.Слава богу,че са достатъчно интелигентни,за да не се тръшкат и правят скандали за глупости.Тези хора са неговите родители и е редно да проявите разбиране ,и малко човещина.
Е, какво разбиране да прояви, след като тя прасе не е поръчвала, не е искала, а те натякват, че са го купили заради нея? Човещина към кое? Към наглостта им ли?

# 639
  • София

Е, какво разбиране да прояви, след като тя прасе не е поръчвала, не е искала, а те натякват, че са го купили заради нея? Човещина към кое? Към наглостта им ли?
Към прасето, разбира се.

# 640

Направо да вземе да ги гръмне,че то такава наглост не се търпи hahahaИмам чувството,че голяма част от снахите пият отрова и чакат свекърите да умрат.Молете се да сте здрави вие и близките ви,пък другото са бели кахъри.

# 641
  • при късмета
Поредната свекърва в темата, мислеща си, че ще е много оригинална с клишета. Да намине да натрие носовете на гадните снахи, че да се види, че свекървите все са бели и добри, а онези отровните, изобщо не го оценяват

# 642
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Извинявайте за спама, но съм шокирана, че едно прасе струва 400лв?
Не, наистина не мога да повярвам Dizzy FaceDizzy FaceDizzy Face

Иначе хич да не ти пука, моя комшийка също е говорила някакви небивалици за мен, но много слабо ме вълнува това

А колко според теб да струва? В общи линии животните се самоизяждат, и не е рентабилно да ги гледаш за продажба. Говоря за домашно животно, не ферма и индустрия.

# 643
Много е тънка тази работа с непоисканите подаръци.
Ако ви е неприятно, просто спирате да приемате. Напролет- не искаме агне, благодарим, задръжте го или го дайте на други роднини. Следващата Коледа - благодарим, задръжте си прасето.

# 644
Уважавам родителите му и толкова. Виждаме се с тях веднъж седмично, за по 2-3 часа. Като цяло лично на мен никой нищо не ми казва (да ме упреква или да ми казва какво да правя и как да го правя). Те мрънкат на половинката ми за всякакви неща, а той всичко ми казва, не крие нищо от мен. В началото на връзката ни повече се разбирах с тях, но от 2 години насам /откакто заживяхме отделно, в мое жилище/ съм им много черна и гледат да говорят глупости и да правят интриги. Друг е въпроса, че спрях да им обръщам внимание и да им се впрягам, не си заслужават усилието просто. Държа се възпитано с тях, понеже така са ме възпитали родителите ми. Уважавам ги, заради мъжа ми. Точка.

Общи условия

Активация на акаунт