С какво ви дразнят свекървите? – 116

• 30 818
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
В моето семейство не се смята, че твоята кръв задължително е права, дори са по-критични към нея.
Само че в повечето не е така и аз от горчив опит се научих - моето си е мое и си го защитавам почти винаги.

Така е. Докато се сдобиеш с горчив опит при някои минат 30+ години, при други над 50-60 и то животът си минал.

ма ко, не казвам, че е нормално да имаш необходимост от одобрението на родителите си. Казвам, че съм го виждала при хора далече над третата възраст.

Дори родителят да е починал, човекът (детето) пак продължава да се съобразява с родителите си и да носи духа им в себе си.

# 616
Каква практика Таничка? Не може да става дума за чужда практика, в отношенията м/у двама души, различни от този с практиката.
Едно е родителя да е авторитет, съвсем друго да се слуша

Хората си слушат собествената кръв при важни избори, дори и при неважни. Доверяват се на собествените си хора. Отделно стои въпросът с нуждата от одобрение - научаваш се да харесваш каквото старите харесват, за да те одобрят. (Огромна е нуждата и е огромен коз в техните ръце.)
Още по-нататък стои въпросът с наследството - приемам избора на старите, за да не ме отлъчат и обезнаследят.

Просто като фасул.

А заслужава ли си да изпълняваш всичко като пионка и даа се откажеш от живота, който ти искаш, заради едното наследство ?

# 617
Разбира се, че не си заслужава. Какво наследство за бога? Апартамент на центъра на София, вила в Свети Влас? Земи останали в Казанлъшка област? Наследство след като умрат ли? Ми те могат да живеят до 90 и да ги наследиш, като си на 60. И кел файда от цялото наследство.

Семейството се уважава, но не направлява. Толкова. Просто е, като фасул. Мой живот, мой избор. Къщи и коли както се имат така се и губят.

# 618
Скрит текст:
Каква практика Таничка? Не може да става дума за чужда практика, в отношенията м/у двама души, различни от този с практиката.
Едно е родителя да е авторитет, съвсем друго да се слуша

Хората си слушат собествената кръв при важни избори, дори и при неважни. Доверяват се на собествените си хора. Отделно стои въпросът с нуждата от одобрение - научаваш се да харесваш каквото старите харесват, за да те одобрят. (Огромна е нуждата и е огромен коз в техните ръце.)
Още по-нататък стои въпросът с наследството - приемам избора на старите, за да не ме отлъчат и обезнаследят.

Просто като фасул.

А заслужава ли си да изпълняваш всичко като пионка и даа се откажеш от живота, който ти искаш, заради едното наследство ?
[/quote]

Тредно е да се прецени, но ти не си човек, който ще се откаже от радителските заръки.

# 619
С наближаването на празниците започва да става доста натегнато тука.

Скрит текст:
Ма ко - ей така на, избяга и се появи преди 1 година, детето беше на 12. Историята познава и други такива случаи, не е единственият баща, показал някакъв интерес, когато детето е вече голямо и няма нужда от грижи на практика.

# 620
  • при късмета
Вероника, научи се от коя страна се държи точилката, а тоя хубосник го научи, че като види жена си с точилката, изобщо не е задължително да яде баница. Някои така наречени "мъже" ми иде не с точилка, а със сатъра да ги погна

# 621
Не ми е мъж, това е бившият.
Скрит текст:
Хитрец бе. През годините майка му се обаждаше да взима детето. А синко сега го гледа в очите като Бог. Точилка не, ами ... Ама да не разводняваме темата на жената, просто исках да кажа, че при мен не завърши добре тази история с различията.

# 622
  • при късмета
Има голяма разлика. Тя няма различия с приятеля си, а ти 6чси имала

# 623
Хм, не знам, не знам. Аз не знаех, че имам, докато той не фъсна, така че ... Всъщност той е смятал, че различията са големи и непреодолими, без да сметне за нужно да ме уведоми. Как се прави ли - като лъжеш и лицемериш и се правиш на какъвто не си, за да се задържиш във връзката, докато не решиш, че не искаш да се задържаш.

# 624
Добре, да споделя и аз нещо... Свекъра казал на баща ми, че заради мен са купили дадено нещо (не искам да споменавам какво - на стойност 400лв). В крайна сметка аз дори не знаех за това нещо, никога не сме говорили за това нещо, а той казал, че заради мен го били купили😂 Накрая получихме 1/8 от това нещо и го взехме преди да зная какво е казал свекър ми. Казвам взехме, защото го получихме двамата с мъжа ми. Та сега чакам удобен момент да кажа всичкл на точното място. Направо не мога да се събера в кожата си от интригите на свекъра. Да подчертая, че нашите и свекърите поддържат дипломатични отношения и не са никак близки.

# 625
  • при късмета
Хм, не знам, не знам. Аз не знаех, че имам, докато той не фъсна, така че ... Всъщност той е смятал, че различията са големи и непреодолими, без да сметне за нужно да ме уведоми. Как се прави ли - като лъжеш и лицемериш и се правиш на какъвто не си, за да се задържиш във връзката, докато не решиш, че не искаш да се задържаш.
Затова още от начало казах, че проблема е липсата на разговори, а не самите различия. Дали ще лъжеш или разговор изобщо ще липсва е едно и също, от разговора няма полза

# 626
Затова още от начало казах, че проблема е липсата на разговори, а не самите различия. Дали ще лъжеш или разговор изобщо ще липсва е едно и също, от разговора няма полза
Няма как едностранно да 'принудиш', както обичаше да казва Даски, някой да разговаря с теб и да ти сподели.
Изобщо говоренето е силно надценено тук. Много хора просто не са добронамерени, че да говорят.

# 627
  • при късмета
Не мога да се съглася, че говоренето е надценено. Това е най-адекватния начин и за намиране на решение и за разрешение на конфликт. Вярно, че не всички го разбират, но това не го прави надценявано. В пъти е по-добре да се водят разговори, отколкото да си мислиш или предполагаш какво мисли и как смята да действа другия. Като ти излязат криви сметките и предположенията, тогава не може да обвиняваш отсрещния, че той мислел, че ти си мислел, че той мислел и така до безкрай, защото това става

# 628
Косите, не е измислен по-добър начин от говоренето. Ако не ти харесва, имам тел. на добра ясновидка, но взема скъпо.

# 629
  • София
Добре, да споделя и аз нещо... Свекъра казал на баща ми, че заради мен са купили дадено нещо (не искам да споменавам какво - на стойност 400лв). В крайна сметка аз дори не знаех за това нещо, никога не сме говорили за това нещо, а той казал, че заради мен го били купили😂 Накрая получихме 1/8 от това нещо и го взехме преди да зная какво е казал свекър ми. Казвам взехме, защото го получихме двамата с мъжа ми. Та сега чакам удобен момент да кажа всичкл на точното място. Направо не мога да се събера в кожата си от интригите на свекъра. Да подчертая, че нашите и свекърите поддържат дипломатични отношения и не са никак близки.

Аз не можах да разбера - получили сте части от нещото, а то не ви трябва или ви трябва цялото?

Общи условия

Активация на акаунт