С какво ви дразнят свекървите? – 116

• 30 768
  • 753
  •   1
Отговори
# 705

Лично аз ако моя мъж поиска да си продам апартамента, защото да било от неговата рода, ще е последното нещо, което ми казва 😂
Когато неговата рода му е дала нещо лично на него, тогава може да има претенции към моят апартамент 😂

Даже тогава не може да има претенции към нещо нанследствено мое, за което родителите ми са положили усилие и за мен има стойност и извън материалната. Все едно аз да му кажа "продай имотите на майка ти, защото на мен не ми е комфортно, че не е от моята майка".

Да, точно. За мен това са пълни глупости. Нито аз някога ще му кажа така, нито той има право да го прави.
Моите свекъри дори наскоро разбраха, че имам доста земя /наследена от дядо ми/ и реакцията им беше : А, ама така ли. Защо чак сега ни казваш. 😂 Та, както и да е, всякакви хора има на тоя свят. Вече нищо не трябва да ни очудва.

# 706

Лично аз ако моя мъж поиска да си продам апартамента, защото да било от неговата рода, ще е последното нещо, което ми казва 😂
Когато неговата рода му е дала нещо лично на него, тогава може да има претенции към моят апартамент 😂

Даже тогава не може да има претенции към нещо нанследствено мое, за което родителите ми са положили усилие и за мен има стойност и извън материалната. Все едно аз да му кажа "продай имотите на майка ти, защото на мен не ми е комфортно, че не е от моята майка".

Да, точно. За мен това са пълни глупости. Нито аз някога ще му кажа така, нито той има право да го прави.
Моите свекъри дори наскоро разбраха, че имам доста земя /наследена от дядо ми/ и реакцията им беше : А, ама така ли. Защо чак сега ни казваш. 😂 Та, както и да е, всякакви хора има на тоя свят. Вече нищо не трябва да ни очудва.
И моите свекър реагираха точно така в същата ситуация. Свекърва ми. възкликна "ама ти си била богата". Миличката, мислела си, че съм някаква парцалана, дошла да заграби двете селски къщи, които има!

# 707

И моите свекър реагираха точно така в същата ситуация. Свекърва ми. възкликна "ама ти си била богата". Миличката, мислела си, че съм някаква парцалана, дошла да заграби двете селски къщи, които има!
Моята свекърва отиде по-надалече в идеите си - пречела съм й да си умре в нейната си къща.
В интерес на истината съм от голям град, селото само го бях чувала като име в областта, намерих го на картата като се оженихме с мъжа ми. А най-смешното е, че той си е решил че един ден въпросния селски имот ще остане за брат му, защото той ще се откаже от него.

# 708
Успокой жената, че няма да й правиш спънки за умирането.

# 709
  • Варна
Lolita, бориш се с простотия, мила. Интриги с родните деца не са присъщи за нормални хора. Ако имаш добро семейство, подобни клюки няма да те засягат. Някои мъже бягат и от родните си места при подобни "роднини".

# 710
То дори не е смешно, подобен начин на мислене е жалък.
Но разбира се, че  пожелавам и на нея и на всички роднини дълъг и щастлив живот.

# 711
  • Пловдив
А това по какъв повод е казано, за умирането?

# 712
Сигурно защото като от примерна снаха се очаква да я вземе за доглеждане при себе си в своя си град Wink

# 713
То дори не е смешно, подобен начин на мислене е жалък.
Но разбира се, че  пожелавам и на нея и на всички роднини дълъг и щастлив живот.

След една възраст умирането им фокусира вниманието и започват да говорят само за това. Поне на мен не ми е странно това, което пишеш. Вероятно жената наистина се вълнува повече от това, отколкото да речем от поскъпването на тока. Докато не започне репетиции, за каквито съм чела, че се правят в някои краища на България, няма страшно.

Но ако те тормози по този начин, е друго, заслужава да й запушиш устата.

# 714
  • Пловдив
Не, аз нямах предвид как свеки се е сетила за умиране, а защо твърди, че и се пречи да е в нейната си къща. Авторката ли и се мотае там да и пречи на умирането, завела е болната стара свекърва надалеч, или...?
Не е важно, но ми стана любопитно.

# 715
Не знам защо, живеем си отделно със светли, не си е правила устата за гледане, не е болна, а и го каза преди няколко години, беше около 60-те тогава. Фен е на сериалите жената, може да се е идентифицирала с някоя многострадална героиня. То повече примерът е за темата с бисерите и евъргрийните.

# 716
Аа сетих се един бисер от преди 2 години. Отиваме в свекърите да черпим за рождения ден на мъжо. Попринцип за рождените и именни дни ни дават пари, да си купим каквото ние решим, за което евала, а не ни купуват някакви непотребни неща. Та, отиваме, мъжо черпи с бонбони, свека го прегръща и я виждам как скришом (уж) от мен му бута навити пари в ръката, а с другата му се просяга и му дава 50лв. и казва ето да се почерпиш 😂😂😂 Мен съответно ме изби на смях.
Не знам какво беше решила жената, че мъжо няма да ми каже колко пари са му дали ли, при условие, че ние не си крием парите един от друг 😂 ама явно тя е пропуснала този факт.

# 717
Абе, то и вашето черпене с бонбонче за рождения му ден е смешна и жалка работа, ама айде, свекито била смешна Rolling Eyes

# 718
  • out of space
На бас, че не са били само бонбони Simple Smile

# 719
Не подсказвай Joy

Общи условия

Активация на акаунт