С какво ви дразнят свекървите? – 116

• 30 775
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Крайно време е да се пусне тема за размяна на нежелани подаръци от свекърите. Подозирам, че ще е вечно актуална.  Laughing

# 691
Честно казано лошото отношение на свекърите и говоренето зад гърба ми започна когато им казахме, че ще живеем заедно в моето жилище. За тях сина им бил заврян зет, защото видите ли със снахата ще се простират сами в 100кв.,а не в къщата им в 15кв. стая. Та, оттам нататък почнаха проблемите.
Какви ли щяха да бъдат коментариите,ако този пост беше написан от мъж?

# 692
Крайно време е да се популяризира изразът „завряна снаха“ и всичко да дойде на мястото си.  Laughing
Или „завряно семейство“, или „свободно семейство“. Е, някои по манталитет са си „заврени“ по принцип и завинаги, ако ще и на друг континент да живеят, ама проблемът си е лично техен.
Както и на останалите, де...

# 693
  • София
Да видиш физиономии като казах, че няма да ставам завряна снаха... Smile

# 694
Да видиш физиономии като казах, че няма да ставам завряна снаха... Smile
Друго си е заврян зет hahaha

# 695
  • София
А, зетят да му мисли, на мен не ми пречи Laughing

# 696
Хах 🤣Чак ми стана смешно. Минала свекърва ми при квартал ата фризьорка и от дума на дума взела, че въздъхнала "Ех, добре че сме ние! Добре, че им уредихме живота иначе не знам! "
Да ми е здрава, сладурана🤣
Нищо, че мъжа ми работи по 12 часа всеки ден. Няма събота и неделя. Работя и аз. Даже и допълнително, но съм в майчинство.
Колкото до жилищата и аз имах част от наследствено. Но го продадохме.
 Спокойно можехме да му дадем 1/2 и да влезем. Но мъжа ми не можел така. Трябвало да е от неговата рода 😩😩😩
Дано не си изпати, времето ще покаже.
Иначе на думи много имаме. Сестра му хартия, на договор 🤣Така, че е хубаво човек да си върже гащите без много драми. Все му повтарям, че докато сме млади, работим и сме здрави всичко е в нашите ръце.

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 02:20 от lolita1213

# 697
То не е смешно.

# 698
Боряна, смешна е. Да си говорят каквото искат. Вече не ме засяга. Толкова грозни неща са казали на мъжа ми докато бяхме в болницата, че чак мен ме заболя. Той вдигна кръвно. Нека си говорят. За тяхна сметка е.

# 699
Дали са на едното си дете, има баща мъжа ти тя като не става да говори с него.Помня за общия бизнес.Да му се невидят и имотите  и парите.И мъжете.
Всичко бе за брат ми. На ум не ми дойде да искам и споря, като не са се сетили.Криво ми бе но до там. Сега обаче ме е яд ,да не съм порасла в гората като гъбите, или сврака ме е снесла.Аз съм горда и се справям, мъжа ми е подмятал две думи но до там ,не ме е притискал сериозно ,просто  рекна веднаж-дваж че   не са   към мен като към брат ми.
С този акъл ще си искам.Като му дават на него и му работиха до  смъртта си.Ама за него.Поне да знаят,че не съм глупава.За мен  е свършило отдавна.За вас не  е.
И тази е патка.

# 700
Lolita1213, ама и мъжа Ви си го бива. Продавате Вашето наследство и после от неговата рода трябвало да е. А Вашите пари къде ще потънат? И после няма да приказва свекърва  Ви ли? А това за лошите приказки няма да коментирам, че кръвта ми завира...

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 02:54 от ednausmivka

# 701
Не потъват. Моя мъж ги инвестира в земя, която обработва. Идеята е да се отдели. Земята, която се купува е на нашето семейство.
Биляна, сложно е. Не им ща имотите и парите. Знам, че имам мъж който изкарва  хляба на семейството ни с труда си. Но ме боли, защото го виждам как се измъчва понякога. Всичко е започнато от дядо му. Несправедливо е. И е така още от дете. Разказвал ми е как 3 години е живял с баба си на село докато родителите му и сестра му ги е нямало. Били студенти.
Това е неговото семейство. Негова битка. Това, което искам е да живеем нормално.

# 702
Хах 🤣Чак ми стана смешно. Минала свекърва ми при квартал ата фризьорка и от дума на дума взела, че въздъхнала "Ех, добре че сме ние! Добре, че им уредихме живота иначе не знам! "
Да ми е здрава, сладурана🤣
Нищо, че мъжа ми работи по 12 часа всеки ден. Няма събота и неделя. Работя и аз. Даже и допълнително, но съм в майчинство.
Колкото до жилищата и аз имах част от наследствено. Но го продадохме.
 Спокойно можехме да му дадем 1/2 и да влезем. Но мъжа ми не можел така. Трябвало да е от неговата рода 😩😩😩
Дано не си изпати, времето ще покаже.
Иначе на думи много имаме. Сестра му хартия, на договор 🤣Така, че е хубаво човек да си върже гащите без много драми. Все му повтарям, че докато сме млади, работим и сме здрави всичко е в нашите ръце.
Ех, тез свекърви... Как пък не е могла да каже: Ей, нраво, че работят, трудят се и сами се оправят... Тцтц аман от такива дето все те правят всичко, защото инапе видите лк ще останете голи, боси, жадни, гладни...
Лично аз ако моя мъж поиска да си продам апартамента, защото да било от неговата рода, ще е последното нещо, което ми казва 😂
Когато неговата рода му е дала нещо лично на него, тогава може да има претенции към моят апартамент 😂
Окей, мъжа ти пак е постъпил добре, купил е земя, обработва я и се грижи за семейството по този начин.

# 703

Лично аз ако моя мъж поиска да си продам апартамента, защото да било от неговата рода, ще е последното нещо, което ми казва 😂
Когато неговата рода му е дала нещо лично на него, тогава може да има претенции към моят апартамент 😂

Даже тогава не може да има претенции към нещо нанследствено мое, за което родителите ми са положили усилие и за мен има стойност и извън материалната. Все едно аз да му кажа "продай имотите на майка ти, защото на мен не ми е комфортно, че не е от моята майка".

# 704
  • при късмета
Никъде Лолита не е написала, че мъжа ѝ е поискал да си продаде имуществото. Като общо решение звучи. При това не е бил само неин, а половината.
Боряна, аз на твое място много бих натяквала на брат си. Ясно е, че нищо няма да ти даде, но не е късно да покажеш, че не си глупава. Приемайки всичко, той също е бил наясно, че си лишена, така, че си го заслужава

Общи условия

Активация на акаунт