С какво ви дразнят свекървите? – 116

• 30 985
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
... А ако е мъж на място би обяснил на майка си къде са границите на неговото семейство и майка му какво може и какво не може да си позволява, още от начало.
А на жена си не трябва ли да обясни, докъде могат да й се простират претенциите й и какво може и не може да си позволява още от начало Joy
Защото ако трябва той да слага граници и да го играе арбитър между две кокошки, трябва да го играе и пред двете, мисля аз.

# 271
... А ако е мъж на място би обяснил на майка си къде са границите на неговото семейство и майка му какво може и какво не може да си позволява, още от начало.
А на жена си не трябва ли да обясни, докъде могат да й се простират претенциите й и какво може и не може да си позволява още от начало Joy
Защото ако трябва той да слага граници и да го играе арбитър между две кокошки, трябва да го играе и пред двете, мисля аз.
и аз , освен ако  е под чехъл и  няма думата в семейството си..
Но   наблюдавам, че както родител е оставял детето си  да се трепе само и се намесва  когато залитне само да го подкрепи, така и после не се меси в семейството му, така и  детето  не товари родител , дори  под давление на  съпруг(а).Щото пък на такива им се уцелват едни партньори да им висят и  искат все нещо си и недоволни.Още някоя година да се навъдят свекърви бол у сайта, ще върви тема как снаха ми  се меси в живота ми.

# 272
  • при късмета
Назад вече казах, че тези граници се обсъждат и приемат или отхвърлят първо в семейството, тогава се съобщават на родител, от собствената му дете. И изобщо не го казвам за първи път

# 273
Аз пък не мога да си обясня какво граници и разделителни някой трябва да слага? Няма ли цивилизован начин, по който Възрастни хора да си гледат всеки паницата и никой от никого нищо да не очаква? То не бяха уважение по задължение, луканка, на тоя и оня апартамента, кой в чия къща е гост и т.н. Ужас, ако в 21ви век така се държите една с друга. Има една приказка всяка жаба да си знае гьола!

Ей заради такива дребнави глупости съм крайно радикална в отношенията между ОТДЕЛНИТЕ семейства. Мъжа ми си има майка и баща, аз си имам майка и баща, а ние двамата си имаме един друг. Никой никого не е длъжен нито да уважава, нито да му угажда или слугува заради независещите от него фактори довели до роднинската връзка. 😀 Аз съм избрала мъжа си не свекървата, зълвата или който и да е от родата му, както и те не са избирали мен. Единственото, което се изисква е елементарно възпитание за по 2-3 часа на поводи или ден два на празници.

# 274
  • София
И аз, птица, и аз Joy

Да, този път анализът на абсурт е абсолютно точен. Само ще добавя, че аз такава дребнавост отдавна не съм срещала - сърдим се за шишето на бебето от преди сто години Simple Smile До детето сигурно абитуриент ще го пращаме вече, хаха.
Отделно, от целия възможен комплект баби и дядовци, се сърдим на единствената, която ни помага. Доообре. Направо закипях и аз от едно уважение към авторката!

# 275
И ти, и ти, ама си се маскирала някак по-така! Едно такова Ентелигентно, по английски... Пък аз проста нашенка Joy
Фея пък удари ключа на темата направо! Че ние ако сме възпитани, търпеливи и търпими една към друга, ще имаме ли въобще проблеми помежду си Simple Smile

# 276
  • София
Сега ще ме карате да се връщам и ровя, защото прочетох единствено написаното в цитата на Уиш, и там не пишеше нищо за шише. Thinking

# 277
Първия пост пише, че заради ясла  отбивала биберон, но  детето не е свикнало и не иска шише.Точно тогава било при баба и прабаба.

# 278
  • при късмета
Сега ще ме карате да се връщам и ровя, защото прочетох единствено написаното в цитата на Уиш, и там не пишеше нищо за шише. Thinking
В първия пост, разказваше, че опитвала да отучи детето от биберон, защото било пристрастено, а трябвало да го праща на градина. Оставила на свекървата и бабата шише с вода, с друг накрайник и те я навикали защо ще маха биберона, защото не могли да дадат вода на детето

# 279
  • София
Олеле...

Благодаря ви, но... Ох, без коментар.

# 280
И да казвам,че щом тогава когато ми е била нужна,когато съм била млада майка с бебе и съм имала нужда да поема въздух,тя е избрала да бъде с мъжа си,вместо да помисли за сина си и снаха си,да им бъде в помощ,да бъде до внучето си!Нейно решение,после няма тогава да изисква кой да гледа!
А майка ми не е отишла от хубаво в чужбина!И ти не си никоя,за да ми кажеш,че тя не ме бръсне!Много злобно от твоя страна!

Няма какво да й отговаряш на кака ти Абсурт. Остави я да си бае и не се занимавай.Smirk Ще си доживее, каквото й е писано в реала.

# 281
Напротив, Абсурт в случая е много права. Като е била млада майка и е имала нужда да си поеме въздух, мъжът й да сяда с бебето, а тя да си поема въздух, колкото иска.
Нашенските свекърви били от миналия век, ама снахите ни и те не са по-напреднали, щом все още искрено и убедено смятат, че бабите са длъжни да им осигуряват нужната почивка.

# 282
Здравейте, нова съм тук. Регистрирах се, защото вече не знам какво да правя. Моята още не ми е официално свекърва, само сме сгодени, но вече се замислям дали да не бягам У време. Живеем непосредствено да свекито, тя постояно намира причини да звъни на годеника ми, вечно не й помагал достатъчно, вечно трбва да я кара някъде, пари да й дава, да й купува зарзават. Тя е здрава и права, още не е и пенсионерка. По цял ден се чуди какво да измисли. Лошото е, че не е само тя, а и сестра му (пълнолетна е). Той трбва вечно да ги обгрижва, започва да ми писва. Аз работя много, имам доста ангажименти, хобита, занимания, а в живота си съм свикнала да се оправям сама. Родителите ми ги виждам по веднъж в месеца, живеят на 400 км от мен. Не мога да разбера здрави и прави хора, които вечно искат той да ги изведе на пазар, да ходи по майстори, да отиде да плати сметките им, да им напазарува, да им купи кафе и т.н. Аз ли съм в грешка или да бягам докато е време? Моля за съвет Simple Smile
Пропуснах да кажа, че се виждат по 2-3 пъти на ден.

# 283
За свекървата - ясно, не можеш да я разбереш. А разбираш ли сина й, т.е. годеникът, който явно също не намира някаква драма в това.

# 284
Че той не работи ли твоят човек?
Купуването на зарзават зависи. Ако го молят да купува с чували за зимнина, прави са. Млад е, як е, сигурно и кола има - да влачи. После нали и вие ще папкате от тях Simple Smile
Иначе, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт