С какво ви дразнят свекървите? – 116

• 31 010
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
  • волно калдъръмче
Това е интересно, да мълчиш на свекървата, понеже е по-възрастна.
Ми не мълчат поради тази причина точно, но така им изнася да я представят Grinning

# 256
Така, така. Аз ви чета и се забавлявам, проблем със свекърва нямам вече, но ми е интересно как се прехвърля отговорността на друг /свекървата - на снахата, снахата - на свекървата/, все някой друг виновен .

# 257
  • София
И винаги очакванията са към една от двете, а мъжът не е от тук и минава за малко.

# 258
Мъжът какво да направи в таз зловеща конфигурация. Обикновено предмет на спор са пълни глупости - шишето на бебето, коя готвела в кухнята. Как да посочиш кой е правият в глупава ситуация. Представям си аз да решавам спор между мъжа ми и мои родители - ми гадно е. Ако пък трябва и  да избираш с кой няма да си говориш от утре .

# 259
Еми ето, написа се - те са над нещата, не се вторачват в дреболии и така И трябва да бъде. Хаха. Ако вземе да се намеси в женския спор и да вземе страна, ще стане дребнав и не-мъж.
А той е мъж и съответно - широкосроен. Трънки и глогинки.

А, докато го напиша, и преди мен друга го е написала. Точно това исках да кажа, перфектна илюстрация. Има и жени, които няма да вземат страна в натопорчена ситуация между родителите и мъжа им. Да се оправят сами помежду си.

Последна редакция: чт, 14 ное 2019, 16:23 от Анонимен

# 260
  • София
Мъжът какво да направи в таз зловеща конфигурация. Обикновено предмет на спор са пълни глупости - шишето на бебето, коя готвела в кухнята. Как да посочиш кой е правият в глупава ситуация. Представям си аз да решавам спор между мъжа ми и мои родители - ми гадно е. Ако пък трябва и  да избираш с кой няма да си говориш от утре .
Говорех за очакванията за благодарност и свеждане на главица – трябва да са насочени основно към него, защото той е основният получаващ.
Но ако взема предвид твоя пример – за шишета, готвене и подобни, конфигурацията е от двамата родители. Бабите и дядовците не са част от нея, освен по изключение.

# 261
Еми ето, написа се - те са над нещата, не се вторачват в дреболии и така И трябва да бъде. Хаха. Ако вземе да се намеси в женския спор и да вземе страна, ще стане дребнав и не-мъж.
А той е мъж и съответно - широкосроен. Трънки и глогинки.

А, докато го напиша, и преди мен друга го е написала. Точно това исках да кажа, перфектна илюстрация. Има и жени, които няма да вземат страна в натопорчена ситуация между родителите и мъжа им. Да се оправят сами помежду си.

Но то СА в действителност пълни глупости и дреболии. Преди няколко страници чета, че трябвало да уважим свекървата, като я накараме да носи и да нарежда масата, защото не можело то снахата и майка й да разнасят мезетата и да доливат чашите. И това намери разбиране тук, че и аргументи се извадиха как снахата не уважава старата, лишавайки я от ... Моля? С чиста съвест ще наруша тоя протокол и ще разваля дипломатическите отношения.
Дано повече свекърви четат, та да не влизаме в дребнотемие в реала. Дърти жени се излагате!

# 262
А, онзи безсмислен спор не успях да проследя.

# 263
Още ли нищим тая тема с имотите и кой рязал или нерязал луканката Joy
Така ли никоя не е била подразнена от свекървата за няколко дни Joy

# 264
  • София
...която е собственик на една от новопостроените кооперации до Министерството на земеделието. На първия етаж от кооперацията живеят нейните свекъри, на втория- тя и мъжа ѝ, на третия- сина и снахата, а на четвъртия- дъщерята и зетя. Ти представяш ли си как се прибира зетят докато мине три етажа фейс контрол и додрапа с последни силици до четвъртия?  Joy
Някак не мога да пусна сълзи за зетя и снахата, живеещи точно на това място, в малка спретната новичка кооперация.

Прави сте, че жените си намират кусури, докато тъст и зет обикновено се разбират. Неслучайно е създаден вица как бащата на девойката седнал да пие ракия с вибратора
А за създадения образ на свекървата спомагат реалностите в миналото - двете да живеят заедно, и то в жилището на свеки. Лека-полека и това ще отпадне. Макар че дори тогава се е случвало хора само с дъщери да приемат мъжа на някоя от тях.
Казвате, карали се за глупости - но всяка история на подтисната снаха се приема на 101% и не й се казва да не се впряга толкова.

# 265
И да казвам,че щом тогава когато ми е била нужна,когато съм била млада майка с бебе и съм имала нужда да поема въздух,тя е избрала да бъде с мъжа си,вместо да помисли за сина си и снаха си,да им бъде в помощ,да бъде до внучето си!Нейно решение,после няма тогава да изисква кой да гледа!
А майка ми не е отишла от хубаво в чужбина!И ти не си никоя,за да ми кажеш,че тя не ме бръсне!Много злобно от твоя страна!
Не. Изказването на АбсурТ не е злобно, а съвършено точно.
Ти наистина ли си въобразяваш, че имаш правото да очакваш свекърва ти да постави теб и твоя живот като приоритет пред собствения си?

Ти наистина ли очакваш тя да зареже собствения си живот, отношенията с половинката си, когото ти наричаш "любовника ѝ" заради твоя комфорт? С какви основания?

Хм, виждам, че всичко се измерва през призмата на изтъргуването. Свекървата дава жилище и очаква тя да е Главната Слугиня, Стопанка, Домакиня и най-вече Главна Баба. Снахата от своя страна, се стреми да изтъргува бъдещото гледане на свекървата на стари години срешу гледането на внуци. Ай, сиктир!

Сори мацко, гледането на свекърва ти е грижа не на теб, а на сина ѝ. И е негово задължение, не защото тя е гледала внуците му, а защото е родила и отгледала него. Ето защо е добре да не си тикаш носа където не му е работата. Гледането на твоята свекърва на стари години не е твоя работа, така че не се опитвай да го изтъргуваш срещу гледането на твоите деца.

# 266
И да казвам,че щом тогава когато ми е била нужна,когато съм била млада майка с бебе и съм имала нужда да поема въздух,тя е избрала да бъде с мъжа си,вместо да помисли за сина си и снаха си,да им бъде в помощ,да бъде до внучето си!Нейно решение,после няма тогава да изисква кой да гледа!
А майка ми не е отишла от хубаво в чужбина!И ти не си никоя,за да ми кажеш,че тя не ме бръсне!Много злобно от твоя страна!
Не. Изказването на АбсурТ не е злобно, а съвършено точно.
Ти наистина ли си въобразяваш, че имаш правото да очакваш свекърва ти да постави теб и твоя живот като приоритет пред собствения си?

Ти наистина ли очакваш тя да зареже собствения си живот, отношенията с половинката си, когото ти наричаш "любовника ѝ" заради твоя комфорт? С какви основания?

Хм, виждам, че всичко се измерва през призмата на изтъргуването. Свекървата дава жилище и очаква тя да е Главната Слугиня, Стопанка, Домакиня и най-вече Главна Баба. Снахата от своя страна, се стреми да изтъргува бъдещото гледане на свекървата на стари години срешу гледането на внуци. Ай, сиктир!

Сори мацко, гледането на свекърва ти е грижа не на теб, а на сина ѝ. И е негово задължение, не защото тя е гледала внуците му, а защото е родила и отгледала него. Ето защо е добре да не си тикаш носа където не му е работата. Гледането на твоята свекърва на стари години не е твоя работа, така че не се опитвай да го изтъргуваш срещу гледането на твоите деца.
Никъде не съм казала да си зареже живота с любовника!А за едно идване в неделя преди обяд за час!Много ли е?Никъде не съм споменала кой кого ще гледа,в на господ работите не се меся,знаеш ли,може да се наложи тя мен да гледа.Не ми слагайте думи в устата,които не съм казала!

# 267
  • София
Това сега го прочетох.

Ами... Едната дала Златния апартамент и очаква специално отношение, другата родила Златното яйце и очаква специално отношение... Един дол дренки и двете.
Срещу това поведение реагирам, независимо от кого се проявява.

# 268
  • при късмета
Изначало е задължение на мъжа, такива ситуации изобщо да няма. Ако ги има той е виновен и той да се оправя. Все за някоя ситуация ще трябва да вземе страна. А ако е мъж на място би обяснил на майка си къде са границите на неговото семейство и майка му какво може и какво не може да си позволява, още от начало. Защото ако се налага на снахата да го обяснява на свекървата, неминуемо има сърдити и обикновено е свекървата

# 269
Аз наивно си мисля, че няма нужда от партийно събрание и  изясняване по точки от дневен ред.Просто усет кое  се приема и  какво не.И не е  лесно, но се свиква децата ти да са възрастни и  да нямаш контрол, а обратното по някое време-те да те контролират. Ставало и  и ще става, та  и други са свиквали ,няма да си първия.И като те чака подчинение, що да не е доброволно и навреме.
Все съм мислила ,че богатите, много богатите, имат вродено чувство за контрол и  натиск, то не е  задължително вродено ,може и  пирдобито но се усеща така,като в прогнозата за времето.
Но  те се справят като плащат. Интересно дет не могат да си плащат   какво си мислят докато  контролират , тъй , от любопитство си мисля...От къде  им извира властта питам накратко.

Последна редакция: чт, 14 ное 2019, 17:19 от Бор_яна

Общи условия

Активация на акаунт