С какво ви дразнят свекървите? – 116

• 30 934
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Това да ти натяква какво не му харесва и да отбележи промяната у теб - като похвала за кученце - е манипулация. Дресира те.

# 421
  • Най-красивата страна
Мисля малко да се отдръпна. Не знам дали има смисъл от сериозен разговор, той няма да разбере. Аз му казвам проблемите ни в очите и кое точно ме дразни, за някакви др неща, ефект няма, напротив - все се обиждаш, все аз съм виновен - това ми казва.
Е не мога да разбера, след като някой ти каже - не обичам да ми казваш така, не обичам да говориш само за недостатъците ми, какъв човек трябва да си за да продължаваш да го правиш. Аз се старая да не правя нещата, които него го дразнят. Даже той сам отбеляза, че не правя това, което ми е казал, че не обича.

Ти също имаш пълното право да кажеш какво те дразни.Незвисимо дали на него му харесва или не.
И както ти се съобразяваш с него,така и той трябва да се съобразява с теб.
Не може само единия да мълчи и да прави компромиси.

# 422
  • София
В моето семейство са две поколения лекари и общуваме по съвсем различен начин, културно и възпитано, а не махленски. Те още от сега правят някакви коментари, че дипломите ми не били нещо особено, всеки можел да завърши моите образования, но лесно на думи. Без да си придавам важност, просто имам повече дипломи от цялата им рода. Това вече започва да се усеща в общуването.
Това също е червена лампа - не толкова липсата на образование, колкото това, че не го оценяват и се опитват да омаловажат постигнатото от теб. Такъв човек ще те дърпа надолу, а не ти него нагоре.
Попитай защо той не завърши нещо, след като е толкова лесно.

# 423
Алеск, и аз смятам, че те манипулира. Това - да се обижда- огромен червен фенер. С разговори нищо няма да постигнеш, освен ако не му заявиш в прав текст: хич не ми се обиждай и фръцкай като ощипана мома! Вече не действа.
  И му гледай реакцията - гаранция, че ще агресира.
И потърси да прочетеш за манипулаторите. Аз късно разбрах, че има такива хора и че имам манипулатор насреща си.

# 424
Щяло да се оправи сърденето му, като си починел 😂 Ще го видим и аз мисля, че ме манипулира, но при следващо сърдене или скандал, ще съм непреклонна.

# 425
  • някъде в орбита...
Предлагам ти да си направиш списък с + и - на това което харесваш и не харесваш в него.
Стигне ли се до списъци с +/-, това само по себе си е един огромен минус - вече тотално е утекла работата, и решението се смуче от пръстите...

# 426
Още една капка в морето от майката на мъжа ми. Дойде у дома. Поседя малко. Уж всичко нормално. Обеща на детето, че на другия ден пак ще дойде. Не дойде. Не е за първи път. Не се обажда. Много често, когато и звъня не си вдига телефона. Ами каквото повикало, такова се обадило. Аз не съм идиот.

# 427
  • София
На твое място бих спестила разочарованията на детето доколкото е възможно. Дистанцирай я от баба ѝ.

# 428
  • при късмета
Лолита, не капки, кофи излива свекърва ти. Детето като самО се разочарова от нея, после нищо не я спасява. Нито приказки от нея, нито от вас и никакви оправдания. Ако иска да е наясно, ако иска да се прави на разсеяна, вината ще си е у нея

# 429
Аз нямам официална свекърва. Проекто-свекърите са супер, гледат си живота и са ни оставили ние да си гледаме нашия. Ходим им на гости, пращаме си подаръци.

С майката на един бивш пък бяхме доста гъсти - като се случеше да дойдат на гости, зарязвахме мъжете вкъщи и хоп - на кино, на по бира. Златна жена с прекрасно чувство за лични граници. И до ден днешен се поздравяваме за празници.

Мога да кажа с какво ме дразнят някои проекто-свекъри и свекърви - родители на хора, които познавам. Дразнят ме с това, че са възпитали и продължават да гледат 20-30 годишни деца, които следва да бъдат предоставени на доотглеждане от снахите. Със съответните очаквания за качествена услуга разбира се (не си му сготвила, не си му почистила, не го занимавй - уморен е). И понякога със съответните корективи на услугата (аз ще дойда да му сготвя на сина, аз ще му почистя).

ПС: темата е за свекъри. Същите размисли важат и за тъстовете.

И се присетих за малко примери без снахи, ама илюстриращи идеята за 20 годишните деца:
Скрит текст:
Младеж (на 20тина), студент в нов град. С претенции на пораснал и самостоятелен човек. Майка му пристига в града (пътува от далеч), за да му оправи проблемите с университета (невзети изпити, крайни срокове, смяна на специалност).

Втори младеж (отново на 20тина), неученолюбив студент в нов град. Отново с претенции на пораснал и самостоятелен човек. Майка му пристига в града (пътува от далеч), за да му почисти общежитието.

# 430
  • София
...
Мога да кажа с какво ме дразнят някои проекто-свекъри и свекърви - родители на хора, които познавам. Дразнят ме с това, че са възпитали и продължават да гледат 20-30 годишни деца, които следва да бъдат предоставени на доотглеждане от снахите. Със съответните очаквания за качествена услуга разбира се (не си му сготвила, не си му почистила, не го занимавй - уморен е). И понякога със съответните корективи на услугата (аз ще дойда да му сготвя на сина, аз ще му почистя).
...
Това и мен ме дразни, но като има мазохистки, които им играят по свирката и си осиновяват съпрузи...

# 431
  • София
Е, вчера имаше тема за 20-годишна жена, с претенции на пораснала и самостоятелна, която чакаше мама да я заведе на лекар. Мама й била сменила лл, което означава че не можем да попитаме за име и адрес, а трябва да ни заведат 🙄
Мм се смее колко често съм започнала на моите да им отговарям "Викай неволята!" Ааа-маха!

# 432
  • София
Представяш ли си някаква такава, ако бъде с някой, който чака мама да го изпере и оглади Joy

# 433
Те тези отдалече се подушват и не се събират заедно.

# 434
Представяш ли си някаква такава, ако бъде с някой, който чака мама да го изпере и оглади Joy

Апокалипсис: Свекърва VS Тъща Scream

Общи условия

Активация на акаунт