С какво ви дразнят свекървите? – 116

• 30 887
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Предложениата идват, при добра воля, от имащия към нямащия и  на гол задник претенции са направо смешни.

# 481
Адаш, аз разбрах въпроса така, ако бъдещата жена на Говендър Мой откаже да живее в жилището, което моя милост му е дала, защото то не е и няма как да е на нейно име, дали е редно тя да предложи алтернатива. Поставяйки се на мястото на една такава жена, аз категорично ще откажа да живея в жилището, дадено на Говендър от мама му. На нейно място бих предложила да си купим нещо наше, а жилището от мамата на Говендър да се даде под наем, с който да се помага изплащането на общото жилище. Съответно, бих участвала на 50% в изплащането на новото жилище и бих очаквала същото от мъжа. А жилището от мамата на Говендър бих оставила за децата или като източник на допълнителен доход на стари години, ако ги доживеем.

# 482
  • София
И аз бих направила същото,  Уиш, ако нямах жилище.

# 483
  • някъде в орбита...
Няма такъв филм - той да е прекрасен човек, интелигентен, интересен, забавен, с богат опит и широко скроени разбирания, ама в личния си живот с две ръце отзад и крайно патриархални разбирания.
Да те запозная с биологичния ми баща тогава. Той даже идва с някои "екстри" в допълнение.

# 484
Иве, ние дъщерите сме пристрастни към бащите си и рядко сме обективни. Но как е възможно широко скроен човек да е крайно патриархален?

# 485
Животът е шарен. На нас ни се "разсърди ха", че искаме да живеем отделно. Имаше къде и то без да се изнемогва с наеми и заеми. Къщата е била поколения наред пълна. Винаги се е живяло със свекъри и младо семейство. И дойде една лоша снаха и счупи традицията на фамилията.

# 486
  • някъде в орбита...
Но как е възможно широко скроен човек да е крайно патриархален?
Той ми беше житейския урок как човек може да има много лица, и да не разбереш за тях до като не стане грубо.

# 487
О, в селата и малките градчета е норма да се скандализират, ако "младите" откажат да живеят със свекърите.

Иве, сега разбрах. Ти всъщност описваш човек, който е един пред публика и съвсем друг пред близките си.

# 488
Ей, аз съм тотален дислектик. На два пъти те прекръстих на Ива, размествайки буквите в ника ти.

# 489
Направо си е секта, ако питаш мен. В определени отношения. Там се счита за неуважително решението да живееш сам 😩 Ако пропуснеш уикенд да не ги посетиш, пак. Нищо, че примерно си с бебе и не можеш да тътриш багаж всяка седмица, или пък е болно и т. н.
Години наред слушах колко сме неблагодарни и неуважителни.

# 490
  • Пловдив
Ако в приятелския ни кръг няма такива жени, достатъчно е човек да се разходи из малките градчета или просто почете темите във форума, и ще установи, че всъщност е пълно с жени, за които е норма да живеят със свекърите. Особено "отделният" етаж в провинцията е класика в жанра.
Наистина е класика, аз се пробвах в тоя тип отношения (в един вход със свекърите), но понеже съм Истински Проклета Снаха и изобщо жена със собствено мнение с мъжа ми се изнесохме. Няколко години изкарахме в един вход. Аз като млада жена не знаех, че няма да мога да вирея в този тип патриархални семейни отношения. Признавам си.

# 491
Уиш, малко си в грешка за малките градчета.  Дори  и в тях никой никого не може да накара насила да живее някъде.
Скрит текст:
А за нашето малко градче може да се каже, че  е едно доста добро място за живеене,  за  разлика  от някои областни такива.   Затова и  много млади остават тук.  Какво  укоримо има да живеят в наследено или  дарено жилище?  Моите вече имат доста голяма и модерна къща на15  мин. от  града.   През седмицата са тук, в почивните дни са там. Ако живееха на квартира и плащаха наем, нямаше да я имат, поне толкова  бързо. Повечето им приятели са така. Моят свекър  казваше  "Добре е да имаш малко  мая". Разбираш смисъла, нали?
.

# 492
  • София
Вече съм свекърва. Живот и здраве, ще бъда още два пъти.
Тръпки ме побиват да не се наложи да съжителстваме с някое от младите семейства.
И под "наложи" имам предвид точно това. Трябва да е крайно належащо, за да го приема евентуално и предварително съм сигурна, че нищо добро няма да излезе от това.
Не разбирам как някои хора си причиняват съжителство доброволно.  Rolling Eyes

# 493
Разбирам КАГ и няма нищо лошо по принцип в отношенията на взаимност. Лошото е, че на практика те почти винаги се превръщат в борба за надмощие. За хора, които са индивидуалисти и са свикнали те да си определят правилата на играта, подобно съвместно съжителство е абсолютно неприемливо. Не за друго, а защото единственият възможен начин на живот за тях е "мой живот - мой терен - мои правила".

Иначе, аз не твърдя, че някой кара младите насила да живеят със старите. Традицията плюс мързела и инертността ги карат. Зашото, ако на една двойка "доброволно" живееща с родители предложим избора "етажа в къщата на свекърите или ваш апартамент на другия край на града" май сме наясно, че не малко двойки ще изберат второто.

# 494
Как да ви кажа. Нашият случай е по-различен. Реално, ако свекърва ми не слушаше дъщеря си и не и повтаряше думите щяхме даже може би да се обикнем. НО. Както казвате ние си имаме мамина Богдана. Абсолютен контрол упражнява над родителите си до там, че изкривява реалността.  Роднини, приятели и всички го виждат и реално им се смеят зад гърбовете.Била съм шокирана от интригите в опита си да ме отстрани и да седне на селския трон. И все права, никога не греши. И мама и тати на колене. Отварят кесията и апартамет, кола, къща, джип. Не може да работи, твърде интелигентна е. Роди едно дете и се изнесе в майка си с мъжа си където ги гледаха 5 години. Свекърва ми търчи от работа да им сготви. Но тя казва ''Брат ми е неблагодарник, вие къща му давате той не ви уважава и живее в града с жена си ''. И думата и е закон.

Общи условия

Активация на акаунт