С какво ви дразнят свекървите? – 116

• 30 884
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
  • Най-красивата страна

Мисля,че ако единия партньор има собствено жилище ,това е един плюс за младото семейство и не е нужно веднага да се набутват с наеми и кредити.
По-късно може и другия партньор да купи нещо.

# 496
  • София
Зависи.
Ако собственото жилище не е съвсем собствено (примерно родителите на собственика решават, че могат да се месят, когато им е кеф или да идват, когато им е кеф), по-добре да плащат пари, отколкото да плащат нерви.

# 497
  • София
Зависи.
Ако собственото жилище не е съвсем собствено (примерно родителите на собственика решават, че могат да се месят, когато им е кеф или да идват, когато им е кеф), по-добре да плащат пари, отколкото да плащат нерви.

Масовото заблуждение е, 4е месенето зависи от собствеността и може да се парира като излезеш на квартира.

# 498
  • София
Месенето зависи И от собствеността, да.

# 499
О, моята свекърва гък не е казала, откакто се изнесохме. Та, в някои случаи си зависи и още как.

# 500
Не зависи САМО от собствеността, но зависи И от нея. На чужд терен би ми било некомфортно да се озъбя както аз си знам и мога. Но на мой, стой та гледай.

# 501
  • София
Точно тръгнах да пиша, че дори да има опити за вмешателство, е много по-лесно да бъдат отрязани на своя територия, отколкото на чужда, и гледам, че Уиш е написала същото.

# 502
Всъщност, не би трябвало личното достойнство да зависи от собственост, пари, притежание и подобни.
Човек би трябвало да се цени, дори да е с една риза на гърба.
Тогава и другите го уважават.

# 503
  • София
Не зависи САМО от собствеността, но зависи И от нея. На чужд терен би ми било некомфортно да се озъбя както аз си знам и мога. Но на мой, стой та гледай.

Ми не, аз съм си аз на всякакъв терен и намесата ми не зависи от това, кой е собственика.
Нито ответната ми реакция.

# 504
Не точно. На чужд терен, ако не ми харесват правилата, не мога да се разврещя, че не ми харесват и искам този, на когото е теренът да ги промени по мой кеф. Като не ми харесват правилата там, шапката, чантата, гащите и адиос.На мой терен правилата определям аз.

# 505
На чужд терен не врещя.Обикновено първо възпитано казвам с какво не съм съгласна.Нямам проблем, че "терена" не е мой.Ако общувам с интелигентни хора, най-често се разбираме културно.
Ако ли не, най-често не се виждаме повече.Без значение на чий терен....   Smiley

# 506
  • София
Пиша от телефон и ми е много неудобно, затова ще напиша само, че и тук съм напълно съгласна с Уиш.

# 507
  • при късмета
Не точно. На чужд терен, ако не ми харесват правилата, не мога да се разврещя, че не ми харесват и искам този, на когото е теренът да ги промени по мой кеф. Като не ми харесват правилата там, шапката, чантата, гащите и адиос.На мой терен правилата определям аз.
Ако си на чужд терен, може да се съобразяваш само с битовизмите на собственика. Обаче свекървите се месят в гледането на детето, за какво си харчат парите младите, къде и за колко ще почиват и т.н., все по поводи, в които нямат право да се месят. И собствеността на терена дори не им дава това право.
Така, че не зависи от собствеността, а зависи от мамин муньо, защото на него е дадено и той е този, който трябва да определи границите на вмешателство на маминка. Снахата много малко може да направи. Да, трябва да се съобрази къде ще стои солницата, но не е длъжна да се съобразява с виждането на свеки за гледането на детето например. Това накратко

# 508
Този път не влизам да се оплаквам. Чудо.
Вчера  кръщавах детето на братовчеда на ММ. По време на кръщенето бях само аз - ММ по задачи, детето на репетиции. Очаквах свеки да мърмори по този повод, но се държа на ниво. След това отидохме пълен комплект за почерпката, но ММ излезе по едно време, пак по задачи и като се върна, каза, че няма да стоим дълго, защото имал и други планове. Просто напоследък се струпаха много неща за вършене, а ние предната нощ с детето се прибрахме от състезание и бяхме в някакъв тотален хаос.
В цялата лудница успях спокойно да разговарям със свеки за плановете й за зимата, защото нали бяхме предложили да я приберем. Тя каза, че тази зима няма да е, защото нямала с какво да ни помага, искала да си пази къщата. Казах й да размисли, защото у нас е топло, има всички удобства, а ние почти не се задържаме в къщи. Също й казах, че не бива да разчита, че ще можем да реагираме при спешни случаи на момента. Не винаги сме в града, че и в държавата. Тя каза, че осъзнава ситуацията и че смята, че ако е у нас повече би пречила. Та можело и спокойно да говорим без да има напрежение, ама защо чак сега.
Надявам се да продължи това отношение още дълго време.

# 509
[/QUOTE   И до човек е! Моята всеки си се зъби и в нашето жилище (а не е дала и лев за него), и като сме й на гости. И сестра на на мъжи също си позволява да се заяжда в къщата ми! Наглостта на някои хора не познава граници.

Общи условия

Активация на акаунт