С какво ви дразнят свекървите? – 116

• 30 866
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
До човек е разбира се. Ама я си представи, щом така се зъби като идва във вашето жилище, какво чудо щеше да е, ако живеехте в нейно.

# 511
До човек е разбира се. Ама я си представи, щом така се зъби като идва във вашето жилище, какво чудо щеше да е, ако живеехте в нейно.
Ужас, Ужас, не ми се ще и да си помисля даже...

# 512
Здравейте, имам един въпрос ,който смятам, че може да се впише в темата и затова не пускам нова.

Как бихте реагирали, ако родителите ви постоянно ви мрънкат, че родителите на приятеля( мъжа) ви не са на тяхното ниво и за тях било унизително да се сродят с такова хора? Едните са лекар/ адвокат ,а от другата страна са строителен работник/ служителка на каса в хипермаркет?

# 513
Може да им кажеш на вашите, че вероятно няма да им се налага да спят с родителите на гаджето ти, а само ти с него😉

И че абсолютно по никакъв начин не ги засяга какви родители има твоят мъж.

# 514
Е, малко попресоли манджата. Чак пък такива крайности не вярвам да са.

Иначе, не е добра прогнозата за двойката в такива случаи.

# 515
  • София
Grinning Хахахахха
Извинете ме, но ми стана смешно. Последния "казус" имам предвид.

# 516
Може да им кажеш на вашите, че вероятно няма да им се налага да спят с родителите на гаджето ти, а само ти с него😉

И че абсолютно по никакъв начин не ги засяга какви родители има твоят мъж.

Казах им го това, не го приемат, били глупости. Като се женели двама човека, се събират не само те , но и семействата им , и аз сега съм им нанасяла обида, като ги събирам с хора които не им били на нивото. И като цяло ме обвиняват, че постъпката му била страшно обидна и неблагодарна спрямо тях.

Да уточня, че проблемът е за родителите само, приятелят ми е образован, на добра позиция в международна фирма.

Редакция след последните коментари - не разбирам какво имате предвид с пресоляването. От един град сме, и двамата сме завършили един университет в София , там се запознахме. Не съм го разпитвала какво работят родителите му първите срещи, после разбрах, но честно казано на мен не ми пречи - а и са много свестни хора, държат се прекрасно с мен.

Последна редакция: пн, 25 ное 2019, 15:58 от LondonEye

# 517
Ами няма какво да направиш. Те няма да ги харесват и това си техен проблем. Мен пък ми е странно уж нали интелигентни хора с претенции (нищо лично), ама считат, че не се събирате само вие, а цялата рода? Малко ми се губи логиката.

Извинявай, но на каква възраст сте с приятеля ти? Защото след определена възраст ми се струва абсурдно родителите да диктуват личния живот на децата си още на етап "избор на партньор".

# 518
То пък остава да се съобразиш с подобен снобски довод.

# 519
  • при късмета
Как така, хора с такива претенции, считат за постъпка какви са родителите на зетя? Това е всичко друго, но не и постъпка. Кажи им, че образованието им не струва. И се отдели първо ти от тях, защото в темата обсъждаме обикновено муньовци, които слушат мама за всичко, но не е хубаво и жената да го прави.
Мъжа ти няма да има проблем с вашите, ако ти ги сложиш на място. Може да са ти родители, но такива решения трябва да те оставят да взимаш сама. А ако ти не го искаш, то тогава не ти, а приятеля ти трябва да бяга от теб

# 520
Ами няма какво да направиш. Те няма да ги харесват и това си техен проблем. Мен пък ми е странно уж нали интелигентни хора с претенции (нищо лично), ама считат, че не се събирате само вие, а цялата рода? Малко ми се губи логиката.

Извинявай, но на каква възраст сте с приятеля ти? Защото след определена възраст ми се струва абсурдно родителите да диктуват личния живот на децата си още на етап "избор на партньор".

Аз съм на 28 , той на 29. Заедно сме от 3 години, но мрънкането не се спира.  Ами и аз не ги разбирам- техният довод е , че винаги са си мислили, че ще се съберат с хора от тяхната "среда"  , и затова сега им било обидно да седнат на една маса с хора под нивото им. Какво щели да си кажат с тях , какво щял да кажа колегата от болницата - едисикой се сроди със строителен работник и ей такива .

# 521
Ами лично аз ще им кажа, че не ги интересува какво работят родителите му. Все пак избираш половинката си, а не родителите му.
Какво значение има дали ще са продавачи, чистачи, лекари или банкери?! Мисля, че по-важно е да има уважение и разбирателство, отколкото професията. Нека родителите ти да се радват, че хората те приемат, уважават и зачитат. Може и да си президент, но ако нямаш възпитание си нищо.

# 522
Рикията сближава

# 523
Е добре де колко пъти ще им се наложи да седнат на една маса? Моите и на мъжа ми родителите се видяха за първи път на сватбата.

Толкова ли не могат да си преглътнат егото? Аз бих им казала да си гледат работата и да не се месят в моята. В прав текст. Разбирам, родители са, уважаваме ги, ама на 30 години да ми се месят в личния живот и то не под предлог за мое добро, ами от откровен егоизъм - не, мерси.

# 524
Ами лично аз ще им кажа, че не ги интересува какво работят родителите му. Все пак избираш половинката си, а не родителите му.
Какво значение има дали ще са продавачи, чистачи, лекари или банкери?! Мисля, че по-важно е да има уважение и разбирателство, отколкото професията. Нека родителите ти да се радват, че хората те приемат, уважават и зачитат. Може и да си президент, но ако нямаш възпитание си нищо.

Благодаря. Ами аз им казах абсолютно същото . Също им казах, че ако трябав да си търся мъж с който да се разбирам, пък и родителите му да се разбират с тях, то може цял живот нищо да не намеря.  

Те са от сорта хора, които няма как да ги убедя в спор - те си знаят тяхното и като си изложа доводите, ми казват, че говоря глупости и аз на тяхно място съм щяла да се чувствам по същия начин. Не могат да си преглътнат егото явно.

Общи условия

Активация на акаунт