С какво ви дразнят свекървите? – 116

• 30 852
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Мисля, че авторката трябва да се готви за големи проблеми и конфликти, ако остане с нейния младеж. Нейните родители няма да спрат да се големеят, да се срамуват от сватовете и да създават отровни ситуации.

Виждам какво става с едно приятелско семейство, в което само тъщата е "по-долу" от другите участници. Винаги намират повод да я жилнат, че е смотана и простичка.

# 586
  • при късмета
Авторката трябва да заеме позиция пред родителите си, че тези решения са лични и нейни и изобщо да не дава шанс на родителите си да съдят за зетя по сватовете. 3 години живеят заедно и помежду си нямат проблеми, а това е най-важното. Проблем няма и тя със свекърите. Значи трябва да се ограничат само тъстовете, защото са единствената предпоставка за проблеми.
Аз на нейна място бих била много драстична с родителите си, ама това съм аз. Ще ги поставя пред избора да изгубят дъщеря си или да се доверят на преценката ѝ да я оставят своя си жива тда живее и да прави своите си грешки. Ако изобщо това се окаже грешка

# 587
ма ко, ти би могла, но не си на възрастта на авторката.

Не смятам, че би могла да ги отреже от живота си или да ги превъзпита да харесват хората от друга черга. Те са сноби, а другите, като разберат за проблема и те ще скокнат (ще се обидят смъртно) и ще отговорят подобаващо със залпове. Предвиждам конфликтни дни.

# 588
  • при късмета
Изобщо не говоря за превъзпитание, ясно е, че няма да се получи. На близо 30 години не смятам, че не може да отстои независимостта си, не е на 15. А ако отреже родителите си, то това би било заради тях самите, а не защото тя е с тази нагласа. Би била принудена от родителите си, казано с други думи. Така бих разсъждавала и действала аз , в нейната ситуация.
Ако на близо 30 години се опитват да ми отнемат възможността за собствени решения, бих ги отрязала и без опити да се разберем с разговори.
Добре, че майка ми разбра, че не може да ръководи живота ми, още като бях много малка. Може да е имала механизъм да ме накара в дадена ситуация да направя нещо, но беше наясно, че личните решени от сорта на с кого да контактувам ги взима аз и често се различават от нейните. На 10 не можеше да ме ограничи, въпреки изричната ѝ забрана, та какво остава за после. Не винаги възрастта е единствения фактор.
Имаме интересен случай с майка ми в тази насока. Един приятел ме научи да карам мотор, като бях на 10 години, на 12 ме качи на кола. Минавайки пред майка ми с мотора, както си чака да пресече, направо удар щеше да получи жената, разбира се като се прибрах получих забрана да "дружа" с него. И разбира се това не се получи. След време, каквото и да се наложи вкъщи като поправка, пренасяне, ел. инсталация, обслужване на кола изобщо всичко, все този приятел беше на линия. дойде момент в който майка ми сама се свързваше с него, без да минава през мен. Много съм я бъзикала на тема, ако не беше сега еди кой си, какво щеше да правиш, а ми забраняваше да се виждаме?

# 589
  • София
Нося ъпдейт от темата за компроматите - сватбата е минала, но вижте какви висоти е стигнала свекървенската подлост - снахичката е била принудена да се омъжи с роклята на... свекърва си! И са я купили (снахата) само за 20 хиляди евро, а навремето свекървата - за половин милион марки!
Не скачай толкова, защото:
1. роклята е преправена, с разголени рамене
2. не се казва дали е наистина е принудена и с какво... Пачките омекотяват принудата
3. Мацката сменя още 2 рокли по време на церемонията.
4. това с купуването е обичай, той я е купил доста преди това. Нали и у нас слагат някакви пари в обувката на булката, не е чудо невиждано.
5. не на последно място - те са от такава среда и манталитет, чалгаджийска, какво очакваш? Харесват им джукести и цицорести, самата Цеца няма нищо натурално по себе си. Как една стандартна златотърсачка няма да си сложи хиалурон, да не би да няма пари  Joy

# 590
Нося ъпдейт от темата за компроматите - сватбата е минала, но вижте какви висоти е стигнала свекървенската подлост - снахичката е била принудена да се омъжи с роклята на... свекърва си! И са я купили (снахата) само за 20 хиляди евро, а навремето свекървата - за половин милион марки!
Не скачай толкова, защото:
1. роклята е преправена, с разголени рамене
2. не се казва дали е наистина е принудена и с какво... Пачките омекотяват принудата
3. Мацката сменя още 2 рокли по време на церемонията.
4. това с купуването е обичай, той я е купил доста преди това. Нали и у нас слагат някакви пари в обувката на булката, не е чудо невиждано.
5. не на последно място - те са от такава среда и манталитет, чалгаджийска, какво очакваш? Харесват им джукести и цицести, самата Цеца няма нищо натурално по себе си. Как една стандартна златотърсачка няма да си сложи джуки, да не би да няма пари  Joy

Да не си се женила и ти с роклята на свекървата, сериозно питам? Явно има такъв обичай сред някакви прослойки, ама повечето разбираме от медиите. Дай повече информация. Съвсем сериозно.

# 591
  • София
Майка ми е от село, дъщеря на среднисти. Никога не е имала общо с тях, те са гледали градини, ниви, животни, тя е чела и учила. Бъкел не разбира от селски труд. Сега е с две висши и снаха на висшистка със синя кръв. Е, не се понасят, но не й отстъпва и не е по-долу от свека си. Тестото, от което си замесен, не винаги е от същата партида...

Онзи ден една родителка питаше във фейсбук за помощ за задача по математика. За трети клас. Елементарна. Беше завършила право в СУ. Явно и адвокат можеш да си без блестящи умствени способности. И неграмотен.

А родителите ти не са сноби, а тесногръди комплексари. Извинявай. Трябва много застрашен и несигурен да се чувстваш, за да си гризеш ноктите от ужас каква ще бъде професията на майката на мъжа на дъщеря ти. Да не разбере случайно някой и да ти се урони престижа 🤦

Предлагам, за да няма спорове кой колко години е учил или за колко хиляди си е купил диплома, на първа среща младите да разменят по един IQ-тест за родителите на другия и на база резултатите да преценят има ли смисъл от втора.

# 592
  • София
Да не си се женила и ти с роклята на свекървата, сериозно питам? Явно има такъв обичай сред някакви прослойки, ама повечето разбираме от медиите. Дай повече информация. Съвсем сериозно.
Ами медиите са за това - да се научават разни неща от тях.
Ти не си ли гледала американски филми, в които дъщерята се жени с роклята на майка си? Или дори снаха...
Просто не жаля чак толкова горката Богданка. Да си беше хванала някой обикновен сърбин и да си избира каквото иска
Ако цел ми е да хвана сина на Цеца, щото той избор сигурно има, няма много да се дърпам за роклята, ако трябва - ще се оженя с носията на баща му.  Joy

Освен това, Цеца не е била с някаква евтина и грозна рокля, предвид кинтите на мъжа й

# 593
  • София
Бившият ми мъж просто няма какво да му предаде на това дете, на този етап вече, нито е кандидатствал в езикова гимназия, нито в математическа, не разбира, даже не знае и не умее да си изрови примерен изпит от нета, нито има интерес и осъзнаване, че това е необходимо. Не го прави от злоба към мен. Камо ли след това да предаде умения за изучаване на евентуален език. Организиране на времето и т.н. умения, просто не ги притежава, никога не са му били нужни.

Аз съм напълно съгласна, че разликите в нагласата на мъжа и жената са фундаментално важни, същото се получи и с моя бивш съпруг. Само че говорим за образованието на мъжа, не на родителите все пак. А в примера на авторката мъжът си има образование и хубава работа и очевидно не е от тази порода на нашите бивши, дето ако може всичко да мине без никакви усилия, най-добре ще е.
Ако и той беше на нивото на родителите си, среднист, товарач в склад примерно, съм съгласна с всичките ти доводи.

# 594
Ами медиите са за това - да се научават разни неща от тях.
Ти не си ли гледала американски филми, в които дъщерята се жени с роклята на майка си? Или дори снаха...
Просто не жаля чак толкова горката Богданка. Да си беше хванала някой обикновен сърбин и да си избира каквото иска
Ако цел ми е да хвана сина на Цеца, щото той избор сигурно има, няма много да се дърпам за роклята, ако трябва - ще се оженя с носията на баща му.  Joy

Освен това, Цеца не е била с някаква евтина и грозна рокля, предвид кинтите на мъжа й

За роклята на майката донякъде разбирам, но за свекървата наистина не бях чувала. Най-екзотичното, което съм чувала и виждала, е свекървата да се издокара и тя в бяло на сватбата и така на снимките да грее и тя със снахата.

# 595
  • София
Е, голяма екзотика. Наистина бялото не е най-добрият избор, но едва ли някой може да засенчи булченската рокля. Е, ако е нещо по-семпло - може.

# 596
Ами скучен живот живея, какво да направя. Затова ми е интересно това с традициите, особено на Балканите, където на една педя земя са толкова различни.

# 597
Скрит текст:
Ц, точно на различните възгледи се дължи. Айде аз да знам най-добре какво се случва в моето 'бивше' семейство, позволете ми. Единият е възпитан 'да си дава зор', включително и по посока образование, другият да я кара 'яваш-яваш' /включително и по отношение на образование/ и да живее на чужд гръб. Е по-голяма разлика от това, здраве му кажи.
Бившият ми мъж просто няма какво да му предаде на това дете, на този етап вече, нито е кандидатствал в езикова гимназия, нито в математическа, не разбира, даже не знае и не умее да си изрови примерен изпит от нета, нито има интерес и осъзнаване, че това е необходимо.
Скрит текст:
Не го прави от злоба към мен. Камо ли след това да предаде умения за изучаване на евентуален език. Организиране на времето и т.н. умения, просто не ги притежава, никога не са му били нужни.
Което не значи, че образованието и изобщо родата на избраника гарантират каквото и да е. Не знам защо изобщо забихте натам. Няма нищо общо с морал, моралът е само една част от човека. Има едно понятие в математиката 'необходимо, но не достатъчно условие'.

Сериозните разговори 'преди' ще ги подмина с насмешка. То така ако беше, 99% от хората на земята нямаше да ги има. Аз лично, ако проведа сериозния разговор и видя разминаванията, няма изобщо да родя дете. Високи са ми критериите.
Ами, то не е необходимо.Реално.   Smiley
Та, проблеми биха могли да възникнат, ако двойката е с коренно противоположни виждания по важни въпроси и теми.Не родителите им.

# 598
  • София
Ами скучен живот живея, какво да направя. Затова ми е интересно това с традициите, особено на Балканите, където на една педя земя са толкова различни.
Бивша моя колежка се ожени втори път с роклята си от първия брак. За икономия, а и много малко хора знаели...
Не заради обичай, от скръндзавост.
Гледала съм по ТЛС точно филми за преправяне на булченски рокли, дори си имаше конкретно предаване.

# 599
Чувала съм за такива сватби, със стари рокли и то много се ценели.То сега  лесно се купува, преди е било традиция дъщеря или снаха да облече такава рокля, пазили са ги много, не са дрипи.Дори на бабата  е била понякога.

Общи условия

Активация на акаунт