С какво ви дразнят свекървите? – 116

• 30 808
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
Някой си благоволил да даде нещо и това е проблем?
Останах с впечатлението, че някой си е позволил да натяква, че е дал нещо, за което не е бил молен. Неясно ли го е написала потребителката, че не се разбира, че не даването, а натякването е проблем?

# 661
  • София
Иначе има претенциозни натури, живели в гето на квартира.(с родители алкохолици)  Подариха и хотел, в престижен квартал, бизнес, грижи и т.н. Персоната не благоволи да присъства дори на погребението им . А имаше огромен принос за бързия им летален изход...
Ти пък, точно в тази тема да го кажеш... Няма лоши снахи, дори елементарно уважение свекърите трябва да заслужат, като се правят на несъществуващи

Уиш, не са й натякнали лично на нея, доколкото схващам. Всеки може да си говори каквото иска до определен момент, стига да не е клевета.

# 662
Скрит текст:
С тези аргументи можеше изобщо да не го приемеш и щеше да им затвориш устите и да ги изложиш, че лъжат. Казваш съвсем спокойно "Благодаря, но нямаме нужда и не съм го искала или поръчвала. Задръжте си го щом сте го платили и си го ползвайте". След една две такива засечки, особено в присъствието на други хора, дори само мъжа ти е достатъчен, може да си сигурна, че няма да си помислят да лъжат

Там е работата, че аз разбрах какво е казал, два дни след като ни го дадоха.
Сега обмислям как да постъпя. Честно казано ми стана много кофти от думите на свекъра.
Тоя "мач" вече е свирен...
Аз поне нищо не бих правила.
Обаче, следващата година -или по друг повод, ей така на майтап, бих подхвърлила нещо като "Айде, Коледа наближава, поръчвам си ПАК едно прасе, ама сега го искам цялото само за мен, че миналогодишната 1/8 не ми стигна и на малкото пръстче!Даже вече мислено съм го разфасовала и разпределила кога какво и по колко да го сготвя!"....    Smiley

Франсоаз, разсмя ме признавам си. За следвщата Коледа пак може да си" поръчам" 🐖.
На мен не ми е проблем, че са ми дали 1/8 или колкото и да е. Даже не исках нищо, но заради мъжа ми го взехме. На мен никой не ми е казвал, че са го купили заради мен. Свекъра е казал това на баща ми, а те са само на здравей-здрасти, не мелят брашно с една дума.
Там е работат, че свекърите един вид ги е страх пред мен да си кажат какво мислят. Защото попринцип аз не им мълча, когато съм против нещо и винаги си казвам мнението. Обаче сега се получава малко след дъжд качулка.

# 663
  • при късмета
Сега кажи на мъжа ти, че заради взетото заради него, баща му пред твоя баща го изкарва все едно ви обслужват или ви помагат. Той да потърси сметка защо го е казал, изобщо не е след дъжд качулка. А може при следващото виждане и двамата да сте и да искате да изясните ситуацията, защото се чувстваш неудобно и подчертай, че това е заради техните лъжи

# 664
  • София
Когато ти кажат нещо на теб в очите, тогава подскачай. А това - казал, рекъл, на съседите, на баща ти... Не си трови живота

# 665
Dochi, не съм снаха или поне никога и през двата ми брака не съм имала свекъри. Но имам син на 26 години. Това обаче няма нищо общо в факта, че е дразнещо и обидно да ти натякват, че заради теб са купили нещо, което ти дори не си пожелал.
От сърце ти пожелавам снаха,която няма да мисли денонощно как да ти го върне,ако изпляскаш нещо необмислено,без да влагаш зла умисъл в това.
Не го приемам като натякване,а като начин да се харесат на снахата .Знаеш ли,за мен синът е в основата на лошите взаимоотношения.От какъв зор ще разказваш на жена си ,какво са казали родителите или жена ти за тях?Ако си беше затварял устата, щеше да си спести скандалите и да си хапва домашни пържолки с кеф hahaha

# 666
  • София
dochy, четеш ли въобще?
Синът нищо не е казал.

# 667
Не, за сина е права Dochy. Момичето писа някъде по-назад, че той всичко ѝ снася.

# 668
  • София
Свекърът е казал на баща ѝ, не на сина си.

# 669
И моя свекър така - работя заради вас, ходих до пазара заради вас ... Късно разбрах какъв манипулатор е. Но навреме се усетих и казах на ММ: Аз не искам да работи заради мен. А и той ще си работи просто, защото е млад и не му се стои в къщи(пенсионирал се е миньор - на 45 ли 50 ли години). И да ми пазарува не искам. И да ме има, и да ме няма, той ще го прави. Не знам ММ казал ли му е нещо, но поне на мен вече никой не ми каза, че го прави заради нас.
   Преди 3 - 4 години пак така : купи кокошки, да ги гледа на Банкя. Уж заради ММ, който тогава беше болен - за пресни домашни яйца. Още тогава казах, че го прави заради себе си - да си има занимавка. Като застудя, закла кокошките и носи в къщи. ( предварително бях казала, че не ги искам и няма да ги готвя) .Като ги видях, както си бяха с плика и на боклука. Повече не донесе. Да си ги яде сам.

Та към потърпевшата: направо кажи на баща си - А, манипулирате. Сами са си го купили, ама нали ...да не си помисли някой, че харчат толкова много пари само за себе си. Друг път не му вярвай.

# 670
Е, то свекърът е казал, че е купил прасето заради снахата, а не на снахата.
А какво е имал предвид с това „заради“... Баща ѝ защо не го е попитал?

# 671
  • София
Нищо чудно и да се е получил развален телефон.

# 672
Свекърът е казал на баща ѝ, не на сина си.
Писа по- нагоре , че отначало си харесвала свекърите , добре се отнасяли към нея, но мъжът и започнал да и казва какво са говорели зад гърба и. Големи клюкари мъжете в това семейство - от свекъра до младия съпруг. И точно развален телефон става като всеки си вкара интерпретация. И чак такова тръшкане за едно прасе. И вярно ли домашни кокошки хвърляте на боклука - ле- ле. Странни са ми тези нерви - на нас никой не ни е давал такива благини. Ако ми дават - да си говорят. Много хора обичат да се хвалят , изтъкват - човещинка. Пък и препредадено от втори, трети - цяла интрига си става. По- добре се ядосвайте на интриганта, че знае и ви уязвява.

# 673
  • София
Е, то свекърът е казал, че е купил прасето заради снахата, а не на снахата.
А какво е имал предвид с това „заради“... Баща ѝ защо не го е попитал?
Щото снахата ще го готви  Mr. Green

# 674
  • София
Честно казано, и аз дори след 26 години се дразня, когато наляво-надясно се говори колко много се носи от село.
Но се дразня на ММ, не на техните. Затова втора година аз лично си слагам кисело зеле -  а не за 3-4 зелки да се говори в бъдещите 10 години.

Обаче съжалявам да го кажа, но домашна прясна храна да хвърлиш на боклука от пусти инат - надминаваш свекъра по щуротия.

Общи условия

Активация на акаунт