Плюсове и минуси на кварталите в София - 7 тема

• 41 019
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Точно така - забележителностите на София трудно ще заемат един следобед, през останалото време какво да правят хората.
Не знам вие по кое време гледате алкохолизираните туристи, но през деня има съвсем нормални човечета - млади двойки, семейства - обикалят по Витошка - то къде другаде, след като са отметнали големите забележителности, - снимат се, чудят се какво да правят.
По Дондуков, където работя, е пълно именно с такива - симпатични млади двойки, семейства, възрастни хора. Пълнят и заведенията, държат се съвсем нормално и възпитано. Испанци, италианци, англичани и прочие. Къде драгите потребителки наблюдават пияни заляни туристи на тълпи, beats me.

На Витошка се срещат подобни елементи. Културните хора отбягват този район.

# 526
Да, на летището им правят разбор - вие не сте културни - на Витошка, вие сте културни - няма Витошка за вас.

# 527
Да, и на Витошка през деня са съвсем нормални хора. Добро впечатление ми прави, че има семейства с 3-4 малки деца, хора с член от семейството в инвалидна количка, групички активни западноевропейски пенсионери.
Но периодично, особено през лятото, има и групички за алкохолен тур - британци обикновено. Къде сядат ли - Рафи и Соушъл. В тази част на Витошка тези 2 заведения са им любими. Пият само, не мезят, крещят и врещят като изоглавени. Едва ли в родината им биха ги търпели в което и да е заведение.
Пословичните възпитани германски туристи не са любими за което и да е заведение - типично биха си поръчали едно ядене с 3-4 вилици Laughing И от такива 150 лв. бакшиши на ден няма как да изкараш.

Нашите забележителности от Средец/Сердика определено няма да впечатлят примерно италианци - това ми каза един колега "Моля, не ми показвайте такива неща - всеки ден си ги гледам в Рим " - и не само там. Хем са повече, хем са по-големи. Но туристи от други държави се впечатляват - въпреки сътворената бутафория пред ЦУМ.   
А до НИМ практически е почти невъзможно да стигнат. Вярно е, че не му беше мястото на музея в Съдебната палата, но и извън София също не е на мястото си. Ако имаше читав ГТ до там - примерно както е до Евродисни в Париж, можеше да е друго. Аз самата съм ходила в НИМ в Бояна и в Боянската църква само със служебна кола, съпровождайки колеги от чужбина.

# 528
  • София
Само лунатик би сравнявал Италия с България. Обожавам Италия, размазвам се от кеф когато съм там.

Родината ни е симпатична, но нищо особено. Хубави планини, няколко по-интересни места за посещение като Жеравна или Арбанаси. Пещери, за който си пада по такива неща (аз не). Лично на мен ми харесва главно спокойствието тук, животът дори в София ми е лежерен, а аз съм крайно лежерен човек, който си гледа кефа. Лондон и други големи градове ме изнервят. Не бих отглеждала и детето си там, тук ми е идеално. Ако съм турист обаче, ще ми е леко скучно след първия ден-два.

# 529
Мястото на НИМ е в ЦУМ. Имаше приказки, ама явно става дума за пари и не стават нещата.
А иначе се радвайте, че е скучно и спокойно в София. Мен в Рим и Париж ме заболява главата от тълпа и глъчка макар да съм за малко с туристическа цел. Представям си какво им е на местните.

# 530
Не знам какво се превъзнасяте по тоя НИМ, нищо интересно няма в него та чак в ЦУМ да се мести.

# 531
Не знам какво се превъзнасяте по тоя НИМ, нищо интересно няма в него та чак в ЦУМ да се мести.

О, имаме си много супер интересни неща, а ако са на гастрол по света има копия. Но дали гледаш копие или оригинал усещането е същото. Къде има други такива тракийски съкровища? Ами най-старото злато на света къде е? И други има - монети, венци, колесници, брони... Практически всичко за траките е все от нашите земи.

# 532
Ми не знам, аз скоро ходих и останах доста разочарован. На входа имаше женски долни гащи от 18 век и освен репликата на златното съкровище нищо друго не ми задържа погледа. Колесници не видях.

# 533
Освен организирани групи и такива от нискобюджетни полети,всеки ден има самостоятелни туристи от цял свят.София-тур не скучаят.Те обират най-вече самостоятелните.Като ги заведат на минералните чешми,понякога ми става лошо.Уж има охрана и табели,и пак се намира някой тъмен тип да се мие,пере и пр.А чужденците снимат ли,снимат.....Rage
Конкретно за британците,имам чувството,че пътуват само заради евтиният алкохол и още нещо.Лятото или уикенда през останалата част на годината се срещат групи и млади,и доста възрастни щастливо зачервили лица мъже.И в Испания,и в Холандия правят същото.Шумни и винаги на градус.Една вечер това лято двама британци със сигурност на 60те год. се качиха в трамвая на Света Неделя.Попитаха ще стигнат ли до lion's Bridje.Там им е хотела.Потвърдихме и казахме къде са слязат.После започнаха да блъскат валидатора с цел да си купят билети.Мм им каза,че не е затова и може да си пътуват и без билет две спирки в 23ч.вечерта.Благодариха и седнаха всеки на различна страна от пътеката.Кoмуникираха си на висок глас,тип:ти мене уважаваш ли ме?

Последна редакция: нд, 29 дек 2019, 22:14 от Silverstone

# 534
Мястото на НИМ е в ЦУМ. Имаше приказки, ама явно става дума за пари и не стават нещата.
А иначе се радвайте, че е скучно и спокойно в София. Мен в Рим и Париж ме заболява главата от тълпа и глъчка макар да съм за малко с туристическа цел. Представям си какво им е на местните.
На местните трябва да им е хубаво, ако в града идват туристи, защото това са им някакви приходи.

# 535
Стига да са с мярка - дозата прави отровата Mr. Green

# 536
  • София
На местните трябва да им е хубаво, ако в града идват туристи, защото това са им някакви приходи.
Изобщо не им е хубаво, имам близки роднини в Париж , ходим често. Зетя е французин, целия му род са живяли винаги в Париж и Версай. Човека е ужасен от тълпите туристи. Ужасен е от настаняването на араби и всякакви. Каза че като бил дете имали 1 брой мюсюлманин в класа си и ги учели на толерантност. Сега в класа на децата му са 50% араби и всякакви и доминират. Ужас някакъв, рече човека.

Апропо, от казаното нагоре, изобщо не съм съгласна че България е нищо особено. Ама изобщо, това е глупост.
Ние не познаваме собствената си страна. Аз като пътувала по целия свят Северна Америка, Азия, Кариби, Латинска Америка, Африка ... ще ви кажа, страната ни е великолепна, с хубава и дружелюбна природа и без големи опасности. В Черно Море почти няма опасни морски видове
Без климатични сътресения е страната ни- цунами, урагани и земетресения. С хубав климат, без ужасните жеги на тропика или студовете и късите дни на севера. Нито сме пустиня, нито сме тайга. Имаме история , имаме стари градове, ски курорти и морски.
Има куп прехвалени туристически атракции по Света, които само рекламата ги прави, а са нищо.
В България не умеем да се рекламираме и сами не ценим страната си , и рядко пътуваме из нея. Жалко.

# 537
  • София
Аз също съм живяла навън, пътувала съм много. Изразеното от мен е лично мнение.

Само в бгмамата, когато изразиш лично мнение, задължително се намира по някой байганьовски умник, който се изрепчва, че това са глупости и че той/тя знае по-добре. За щастие, в реала - и в личния живот и на работа, такива екземпляри липсват.

# 538
  • София
Аз също съм живяла навън, пътувала съм много. Изразеното от мен е лично мнение.

Само в бгмамата, когато изразиш лично мнение, задължително се намира по някой байганьовски умник, който се изрепчва, че това са глупости и че той/тя знае по-добре. За щастие, в реала - и в личния живот и на работа, такива екземпляри липсват.
Байганьовски си е ваше определение и си е за вас явно.
Пак да кажа, няма нищо по- тъпо от мнение , че България е нищо особено като страна. Grinning  Евентуално само Жеравна и Арбанаси ги сочите. Това може да означава, че нито познавате България и никъде не пътувате из нея. Нито Света.
Да посетиш няколко европейски градове не е познаване на Света. Да живееш в чужбина също не е познаване на света. Както се вижда и в България живеете и не я познавате. Затова такива умозаключения се правят. Жалко.
Поинтересувайте се от историята ни, пътувайте повече и пак елате да споделите ..... така само димки и обиди мятате...
Шамар да е , от чужбина да е. Това ни е манталитетът и не мислим.

# 539
  • София
Досега из темите сме си говорили на "ти", няма нужда панически да минаваш на "Вие", в опит да се докажеш като културен човек.

И средно интелигентен човек би си дал сметка, че изброените са само примери, мъничка част от посетеното през годините. Познавам и историята ни, чела съм достатъчно. Ще повторя: пътувала съм много по света и у нас. Изразеното е лично мнение, а теб мама и тате явно са забравили да те научат да го уважаваш без автоматично да лепиш обидни епитети. Деветгодишната ми дъщеря се справя по-добре в това отношение, за което мислено си стискам ръката (и на мъжа ми, разбира се).

Толкоз. Няма да си губя един от последните почивни дни да споря с вятърни мелници.

Общи условия

Активация на акаунт