Плюсове и минуси на кварталите в София - 7 тема

• 41 038
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Положението с парковете е като с почти всичко друго в София - нищо ново, освен дето сме двойно, ако не и отгоре, повече народ. Парковете са си всичките старите, от соца. Поддържат ги напоследък, това е чудесно, но нито се правят нови, нито се подобрява инфраструктурата и изобщо цялата концепция към тях, а населението междувременно се увличава и увеличава. Например в Младост имаме два "парка". На мен самото название ми е смешно, защото по-големият (сега известен като "100 години София") навремето му викахме "градинката" и на бърз ход можеш да го прекосиш целия по дългата страна  за две минути и половина. А другият, срещу общината, е още по-малък Grinning Само че вече Младост има двойно, ако не тройно повече население и всички новозаселници са хора в активна възраст, с деца, и целият този наплив се обслужва от същия "парк", същите училища, същите детски градини, както е било през щастливото ми детство... преди 30 години.
В тоя смисъл "наплив" има към всички паркове и зелени площи. Просто не достигат.

# 421
Има нов парк Възраждане, май е само той, но за протокола....

# 422
Затова пък Западен парк, който и аз помня от щастливото ми детство с виенското колело, няма скоро да го изремонтират и отворят. А той хич даже не е малък.

# 423
Западен парк е втория най-голям след Борисовата градина. Жалко че го съсипаха.

# 424
Какво се случва със Западен парк? Защо е затворен?

# 425
А Северния парк? Преди няколко години ходих, не беше никак лошо, но слушах и четох за някакви проекти свързани с него...

# 426
Ремонтът на Западния ще се проточи...пак... Защото, видите ли, май не били знаели, че има ВиК канал или нещо подобно отдолу, пък трябвало сега проект за изместване да се прави, пък да се одобрява, пък да се измести, пък чак след това .... един ден...може би...Но със сигурност ще се вдигне бюджета за ремонта, ей това е най-сигурно.

# 427
И че ще се краднат едни пари.
А какво става с Аквапарка? Нали по Коледа трябваше да режат лентата или и там ще има забавяне няколко години?

# 428
Вчера сутринта слушам си Дарик, и една шега от зевзеците там ми пасва по темата с ремонтите, ама много...

Герберка си поръчала гърди по обществена поръчка. Едната вече се разпаднала, другата още не е готова.
🤣🤣🤣

# 429
"Мария Луиза" става пешеходна зона - https://www.24chasa.bg/novini/article/8000753

# 430
много хубаво, от гарата да можеш да стигнеш до центъра пеша.

# 431
Ще скочат цените там. Едно време коментирахме, че за този регион има таен план, помните ли Wink)
Само дето разстоянието до центъра не ми се струва да е 15 минути, а поне час. Ама карай, пак ще е много добре.

# 432
Супер, дано да стане. Мария Луиза е доста по-широка и с по-хубава архитектура от Витошка и има доста голям потенциал.

# 433
Абе таен план, колкото и да се мъчат, този район е със съмнителна слава от детството ми още. Да, хубава архитектура, център, обаче наоколо има много съмнителен контингент, това с планове не знам как се оправя. Единственият плюс за мен там е, че няма къде да се забоде никакво ново строителство, така че поне няма да се натъпче допълнително с бетон.

# 434
Съмнителния контингент (циганите) е изтласкан вече почти до Ботев и скоро ще изчезне.
Много са плюсовете на района - там на практика е стария център на София, транспортно е обезпечен перфектно, архитектурата е интересна,   много чужденци живеят в района и като цяло може да стане доста по-колоритно от Витошка.

Общи условия

Активация на акаунт