Плюсове и минуси на кварталите в София - 7 тема

• 41 059
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Кой нормален човек ходи в Рафи?

# 466
Според статията на в. Капитал и кв. Драгалевци е бюджетен. Само, и ако богаташите го знаеха щяха да се преместят в Обеля.

# 467
Ако гледаш приложената схема на кварталите в цветове, Център и Медицинска академия са също бюджетни, наравно с Бенковски и Захарна фабрика

# 468
Е да де. Нещо не ми се връзва.

# 469
Нали Медицинска академия вече е в топ пет най-скъпи.
Изток и Изгрев са изпаднали от тази класация. Ама  по цени ги следя от много време и не съм забелязала да са поевтинeли за съжаление Joy
Витоша пък е нагоре, което за мен е странно, защото не го намирам за хубав квартал.

Последна редакция: чт, 26 дек 2019, 18:54 от Дъждец

# 470
  • София
Не е чак толкова лош квартал Витоша, като местоположение имам предвид и ниското строителство. Но си има доста минуси - кал, тесни улици, разбити тротоари (ако ги има), градски транспорт почти никакъв. Иначе е спокойно и въздухът бива.

# 471
Да права си, звучи като заяждане . ЗА МЕН е интересен, това, че някой не го намира за такъв не ме вълнува, да не го чете и коментира. Няма да се обяснявам защо съм го постнала тук. Честита Коледа от мен.
Извинения, не е заяждане. Е, нали в това е смисълът да го постнеш, да кажеш ЗА ТЕБ с какво е интересен, за мен като не е и няма какво да кажа, освен, че не е, и за да го кажа, първо съм го прочела. Нали затова е дискусия.
По повод кварталите и аз смятам, че има доста неточности, Хладилника не е кв Лозенец, а си е Хладилника, освен другото, съобщават азбучни истини  като някакви открития, а и нищо ново не видях освен тази новина, че Изток изпаднал от топ кварталите, което според мен не е вярно.
Схемата с кварталите по цветове е объркана, по-точно легендата е объркана - бюджетните са в сиво, а не в бяло, в бяло са неопределени. Тоест, те не са определили всички квартали в София какви са, явно ги е домързяло толкова труд, а само няколко. Не, Драгалевци не е бюджетен, а е неопределен. Като цяло, посредствена работа.

Последна редакция: чт, 26 дек 2019, 21:38 от Анонимен

# 472
Без да имам претенции че следя много активно пазара на имоти, в кварталите, където гледам обяви, всичко е нагоре като цена - визирам Изток, Медицинска академия, някои части на Лозенец. А пък Лозенец вече и не ми е ориентир, защото де що има квартал от НДК до Околовръстното, все му викат Лозенец и добре че познавам улиците там където са упоменати, иначе всичко е до парк, метро и цветя и рози, ама хич не е така.

# 473
Без да имам претенции че следя много активно пазара на имоти, в кварталите, където гледам обяви, всичко е нагоре като цена - визирам Изток, Медицинска академия, някои части на Лозенец. А пък Лозенец вече и не ми е ориентир, защото де що има квартал от НДК до Околовръстното, все му викат Лозенец и добре че познавам улиците там където са упоменати, иначе всичко е до парк, метро и цветя и рози, ама хич не е така.
Точно. Всеки що-годе запознат ги знае тези неща. Но в този "анализ" е заявено обратното. Затова ми стана чудно с какво те е впечатлил. Без никакви лоши чувства беше забележката ми.

# 474
В Рафи на Витошка пилешко филе с ориз (500 гр) е 9 лева. Пица капричоза е 10 лева. Не мисля, че е скъпо. На чужденците им се вижда без пари, но и за нас е нормално.

Имат проблем с кухнята и с персонала. Лично на мен ми мирише гадно от кухнята им. Застани на Кърниградска пред входа на бившия БФС да пиеш едно кафе на крак от микромагазинчето и се заслушай в разговорите на персонала, там си правят брейк-а. Заедно с персонала на Соушъл кафе.
И да, знам, че трудно се намира читав обслужващ персонал в България. Но и такива вървежни заведения, ако са с добри условия за работа, ще си задържат персонала. Чувала съм да говорят, тези от персонала, че бързо си намират нова работа - като кажат, че идват от Рафи, значело, че работят много и са напуснали заради малко пари.
Не говоря наизуст. От доста години се храним минимум веднъж дневно навън. Така че познавам добре повечето заведения в София. Рафи заедно с Кото, Естерхази, Саса, Хепи, Щастливеца, Планет, Спагети и още няколко по-неизвестни са в основния ни списък. П.П. На наша позната синът й работи като сервитьор в Рафи. Не се страхува от работа и гледа да взима натоварени райони. Бакшиша му е около 120-150 лева дневно. Той лично е доволен.

Последна редакция: чт, 26 дек 2019, 23:07 от Анонимен

# 475
Какво ви е мнението за покупка на двустаен или тристаен е квартал карпузица? Доколкото виждам от гугъл - предимно ниско строителството, нови сгради, в близост до витоша, което предполага по-чист въздух. Изглежда ми транспортно откъснат, въпреки метрото, което така или иначе не изглежда близо. Ще се радвам ако има живущи там да споделят как е положението със канализацията, чиста ли е водата от чешмата, разкалват ли се улиците при дъжд, зимата почиства ли се снега, пренаселено ли е и има ли много паркирали коли по улиците, спокойно ли е и има ли престъпност?
И относно отоплението на газ, на същия принцип като парното ли е - една абонатна станция за цялата сграда или индивидуални във всеки апартамент, което позволява спиране и пускане по желание?
9 години живях там, спокойствие голямо ми беше, бях на 5-10 мин от трамвай 5 и съм стигала с него до центъра за 20 мин. Живях на ул. Войводина могила 52, виж я на картата, до рекичката точно. Обожавам го квартала, от към магазини е малко зле, а за аптеки - Горнобански път или Княжево.

# 476
И аз харесвам Рафито.Wink

# 477
Хубаво де, Рафи-то е супер, ще видим какво ще стане с бизнес концепцията на Ащром за Халите. И как това ще промени облика на квартала. Предполагам таргет-ът им са туристите, все пак хората трябва да хапнат някъде. Но има и есен-зима, по това време и в Рафи, и в другите заведения е мъртвило.

Ако пък продължат с идеята за превръщане на цялата Мария Луиза в пешеходна, ще трябва да намерят решение и за ГТ - рейсовете, които завиват от Сливница на Лъвов мост към гарата. Как ще оправят Лъвов мост и трафика по моста? И целия трафик по Сливница - ГТ и коли, как ще го отклонят от Лъвов мост? И за какво тогава ще служи широката Сливница?

# 478
  • София
Рафи си е най-обикновено място за хапване, за първи път виждам полемики за него. Преди когато функционираше в Тех Парк-а, ходехме с колегите да обядваме там, после го махнаха, а после и аз се махнах. Приятна кухня, нормални цени, но иначе нищо особено.

Май само мен не ме е шубе да се мотая около Халите и по Пиротска Joy Не ми правят впечатление арабите и прочие. Районът ми е симпатичен.

# 479
Мен не ме е шубе около Халите и джамията, но не мога да си изкривя душата и да кажа, че ми е особено комфортно - заради родния контингент там и цялостната атмосфера, вкл. хостелите, олющените сгради и т.н.

Кодиак, съфорумката Амброзия е в квартала, който те интересува и в предишни теми доста е коментирала. Или й пиши на лични, или изчакай след празниците, може да е някъде на почивка.

Общи условия

Активация на акаунт