ПАРИЖ - 15

• 52 294
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
  • Русе
Само да отбележа, че зелен сертификат за ваксинирани е с 3 дози след 7мия мисец.

# 616
  • София
Ние сме планирали през  февруари да си сложим третата доза, а детето е под 10г.и се надявам да не се налага да се тества. Аз разбрах, че от февруари отпадат тестовете, но ще се изисква сертификат навсякъде, дори и в гр. транспорт. Отпадат всички ограничения за сертифицирани над 16г. и за това реших да резервирам вече. Толкова време го отлагахме точно заради ковид пандемията. За разходката в Париж си бяхме отделили 2.5 дни, но след промените на полета(24ч!) . ни остава ден и половина. Пристигаме в хотела около 14ч. и планирах за няколко часа да се разходим и разгледаме 18 р-н(Базиликата) , но явно ще трябва да включим и стадиона. За ден втори, планираме всичко останало, като в 18ч имаме билети за кулата и вечерта евентуално кратка разходка по булеварда. От прочетеното до тук разбрах, че до АК се намира и пристанището с лодки и ако имаме възможност да пристигнем към 17ч. ни се иска да направим и една разходка с лодка. Като единствен удачен вариант ми се струва разходката с тур. автобуси, за да успеем да видим повече неща( за посещения даже и не мисля). Надявам се и други потребители да помогнат с планирането като време и локации!

# 617
  • Пловдив
Аз също мисля, че за кратко посещение са подходящи Hop on-hop off автобусите, има и комбинирани с разходка по Сена. Мисля,  че само в 1 фирма намерих два маршрута,  вторият е до Сакре Кьор и Монмартр.

# 618
  • София
Благодаря, ще потърся.

# 619
  • Пловдив
Ето тези са : https://www.bigbustours.com/en/paris/blue-montmartre-route-paris
Но в момента синята линия не се изпълнява.

# 620
  • София
На нас ще ни е необходима червената линия за един ден. Притеснява ме откритата част, но трябва да се справим. Благодаря.

# 621
  • Пловдив
Долният етаж е закрит,  но не се вижда така добре. Доста автобуси на вторият етаж имат закрита част на първите 3-4 реда седалки. Ако уцелите такъв, ще е добре.

# 622
Само да отбележа, че зелен сертификат за ваксинирани е с 3 дози след 7мия мисец.

Тъкмо разглеждах за това изискване на сайта на посолството на Франция.

Дали някой, ходил наскоро, може да сподели дали това се след стриктно? Моята 3та доза е поставена след 8мия месец ;/

# 623
  • Sofia
Ако втората ви доза е по- стара от 7 м. се водите неваксинирана. Щом имате три, всичко е ок.

# 624
А за Янсен някой знае ли със сигурност дали е вярно, че сертификатът важи само 2м?
Аз съм с бустер, но приятелка декември постави Янсен само, а планираме кратко пътуване април..

# 625
  • Sofia
Янсен важи 270 дни ( без Австрия и Германия). Два месеца след поставянето му може да бъде сложен бустер.

# 626
Имам 2 дози на Пфайзер. Втората ми е поставена на 12.11 2021.Мисля в началото на март да ида до Париж. Валиден ли ще ми е сертификата. Де факто ще са минали почти 4 месеца от втората доза

# 627
  • Пловдив
До 7 месеца след 2 доза се водиш ваксинирана.  Освен ,ако не променят нещо.

# 628
В ЕС приеха 270 дни за валидност на сертификата, ако не си с бустер. Защо във Франция е 7 месеца?

# 629
  • Пловдив
Дано не ви заблуждавам. Прочетох го някъде, но сега не го намирам.  Все пак е сигурно, че 4 месеца след 2 доза ще може да пътува спокойно. Мисля, че имат изискване за бустерна доза, ако са минали повече от 7 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт