Цистит - традиционно и алтернативно лечение - тема 6

• 44 193
  • 763
  •   1
Отговори
# 270
Сладкото ми причинява болки в уретрата, днес ме боли леко, след две пасти с сметана, сега пих и неоринал и уроцист и ношпа. През зимата не мога, става ми нервно без сладко, а знам че не трябва. Ще пия и един топъл чай, да не стане беля. Не знам от юни все едно съм друг човек.

# 271
Не ям сладко от много време и не ми харесва изобщо. Но шоколад да, по малко.

# 272
Трябва и аз да спра, но сега след като изпих добавките и чая съм добре. Засега

# 273
Аз тотално съм спряла сладки плодове, млечни продукти (освен кисело мляко) и всичко със захар и подсладители.
Ходих в Турция за първа консултация за инвитро. Казаха ми, че нищо ми няма и не биха лекували вагиналните ми бактерии. Само изпадам в някакви безумни истерии относно хигиена, за да не пренеса Е.коли отново в пикочния мехур.
За 2 дена мисля, че до бъбреците ми се беше качила. Не можеш да ходя.  И тогава няма как да не се пие антибиотик. А и аз, както и вие, имам вече 17 курса АБ. С тях алое вера, пробиотици, пребиотици, каквото се сетите. Правих си сметка, че около 10 000 лв съм дала за добавки, хомеопатия, лекарства и подобни последните 2 години.

Засега съм много доволна от приема на Креон след хранене. Имам от ученичка хемороиди и както знаете, водят до кървене. А това си е прекрасна отворена врата към кръвноносната система за бактериите в червата. С Креон-а се смила цялата храна и е ОК. Поне се ограничава допълнителното разпространение на бактерии.

# 274
Момичета, не забравяйте, че от всеки антибиотик избуява Кандида, която много трудно и дълго се лекува. А също е трудна за доказване с обикновена микробиология, която я хваща само, когато е в големи количества.  Само ДНК тест я лови в малки количества. Обаче дори и само една спора да остане популира и се започва наново. И какво става -- имаме проблем, микробиологията казва няма Кандида. Да, ама не! Дори и мъничкото спори дразнят и създават дискомфорт. Много антибиотици изпих и след всеки антибиотик нещата стават по - зле, вместо по - добре. Въпреки, че пиех Микомакс по схема с АБ. Но явно не е достатъчна тази схема и трябва продължително да се лекува гадната Кандида, която е по - опасна дори и от бактериите. При мен стигна до там, че чак в хранопровода ми избуя от многото антибиотици. Сега започвам борба с нея отново. Ужас! 14 дни антимикотици и после кой знае колко дълго още през определен период.

# 275
По повод на млечните.
Аз съм ги спряла тотално от 5 години.
Обаче по НГ празници ядох инцидентно някакво сирене и единствено тогава усетих една непозната и неприятна миризма на урината. Не знам дали е от сиренето, или то е активирало допълнително бактерията, но при мен с налична Ешерихия, няма нито мътна урина, нито миризма.

# 276
По повод на млечните.
Аз съм ги спряла тотално от 5 години.
Обаче по НГ празници ядох инцидентно някакво сирене и единствено тогава усетих една непозната и неприятна миризма на урината. Не знам дали е от сиренето, или то е активирало допълнително бактерията, но при мен с налична Ешерихия, няма нито мътна урина, нито миризма.

Ако е било синьо сирене е напълно нормално да мирише урината.

# 277
Ей сега си проверих резултата. Никакъв ефект няма от пиенето на Уронат, Ешерихия 10^5. Rolling Eyes
Явно ще се наложи венозен АБ, друг начин не виждам.
Но ще е по-късно, че сега ще ходя на санаториум.

# 278
Ей сега си проверих резултата. Никакъв ефект няма от пиенето на Уронат, Ешерихия 10^5. Rolling Eyes
Явно ще се наложи венозен АБ, друг начин не виждам.
Но ще е по-късно, че сега ще ходя на санаториум.

Защо венозен?

# 279
Защото другите ги изпих всичките и нямам полза. Само си претоварих черния дроб.
Миналата година съм пила сумарно 87 дни АБ! Това е страшно...... Sad

# 280
DeVa, и мен на венозен искаха да вкарват последно. И гинеколог, и уролог. Да ме съсипят още повече. И аз имам над 90 дена антибиотик за последните година-две. Някак си Асат и Алат останаха в норма. Но Е.коли си вирее вагинално в мен. Изпитвам искрен ужас, че Е.коли може да ми се появи пак в урината.
Ако нямаш кръв в урината или възпаление на бъбрек, аз не бих пиша изобщо повече антибиотици, нито пък венозен. Тялото не може да се съвземе. Антибиотикът води до изтъняване на червото, няма как това да доведе до друг резултат.
Когато видиш поредната микробиология с бактерии и си пробвал вече всичко... Освен да рева в тези моменти и да крещя към Господ да ми помогне, друго не ми е идва на идея. На лекари ходих, на хомеопат ходих, на църква ходих, на ходжа ходих. Не знам къде не съм отишла, за да отида

Последна редакция: пт, 31 яну 2020, 20:58 от teri__90

# 281
И аз така, Тери...
Лошо ми става само като видя резултата.
Питах по телефона на коя степен е Е.коли.
Лаборантката се учуди какво значение имало. Ами има. Много голямо. Казах ѝ, че цяла година се боря с нея и нямам резултат. Затова питам. Не е за пръв път. Sad
При мен е много сложно.
В урината ми е Ешерихия, а във ваг. секрет са различни, редуват се.
Относно сладкото - точно когато ядях сладко, нямах никакви проблеми.
От 5 години не ям, млечни също. А откъде се въдят тия бактерии, не знам?
Иначе не боледувам, не ми е слаб имунитета.

# 282
Ешерихита се влияе от фуролин. Опитай с него. По безобиден е.

# 283
След 1 месец Нитроксолин не вярвам Фуролин да ми подейства.

# 284
Защото другите ги изпих всичките и нямам полза. Само си претоварих черния дроб.
Миналата година съм пила сумарно 87 дни АБ! Това е страшно...... Sad

И аз съм в същото положение. Декември месец, заради поредните бактерии в урината и влагалището трябваше да пия 2 антибиотика( не знам вече кой поред от 3 години насам). Назначих си сама изследванията, защото ми писна да плащам на Гинеколози, Уролози и Нефролози, а накрая ме гледат с празен поглед и бързат да ме отпратят.   Молих се на един Гастроентеролог да ме приеме в болницата и да ми ги слагат там венозно, защото вече стомахът и хранопроводът ми са в рани от цялата химия до сега, а той ми отказа. Изпих ги през устата. Естествено не ми помогнаха, и сега е огън навсякъде от жестока  Кандида в целия храносмилателен тракт, влагалище и къде ли не още. Едва преглъщам от болки в гърлото и храноповода, болки в червата и стомаха от Кандидата. Днес започнах антимикотици. Голяма и дълга борба ще бъде. Ужас голям!   Вече не искам да си правя изследвания, защото все същата картинка.

Последна редакция: сб, 01 фев 2020, 11:10 от didona666

Общи условия

Активация на акаунт