Цистит - традиционно и алтернативно лечение - тема 6

• 44 245
  • 763
  •   1
Отговори
# 285
DeVa, аз съм същата, имам няколко вида бактерии, просто всеки месец избуяват различни. Но най-често се появява Е.коли.
Октомври имах вагинално Ентерокок. Лечение само с хомеопатия, следва Е.коли декември. Освен Е.коли да го подтисне този Ентерокок няма къде да е отишъл.
Докато не се завъдят Лактобацили, знам че при мен е обречено. Затова съм пред истински ужас от цистит, защото той изисква АБ, а АБ може да ми възпрепятства инвитро в Турция.
Реално дали ще имам собствени деца зависи от бактериите ми. Как ме сполетя това, да можех да се върна назад във времето и да променя нещо...
Бях ви споменала, че и мъжът ми имаше болки в бъбреците. Нямаше как да не го свържем с моите бактерии. Но урината му остана стерилна, на ехограф нищо не се видя. И се оказа дискова херния. Назад в темата едно момиче беше споделило, за същия проблем: псевоцистит, предизвикан от проблеми в гърба

# 286
След 1 месец Нитроксолин не вярвам Фуролин да ми подейства.

Не си права тук. Нитроксолинът е пълен боклук и изобщо не действа, докато фуролинът - действа на Ешерихията.За мен проддължава да е загадка как може да имаш 10 на 5 Ешерихия и да не си в криза със яка симптоматика...освен пък да е някакъв непатогенен щам. И ако нямаш никакви симптоми за какво изобщо да се притесняваш. Ако не ти пречи да си стои там и това е...

# 287
Навремето, преди години ходих на ги екологичен преглед при доцент в Александров ска във връзка с операция от спукана киста на яйчник. Та той тогава ми каза, смееки се жена без течение и без цистит не е жена. И по живо и здраво.

# 288
Не знам как, Пандорина, но е факт.
Отидох на АГ в началото на декември, с надежда, че всичко е ОК. Излезе Ентерокок, а видимо тя каза, че няма никакви проблеми. След това пуснах урина, в 2 лаборатории, излезе Е.коли 10^5. Пих 2 вида Уронат, общо месец и сега пак същото. На АГ не съм ходила сега Нямам оплаквания никакви. Само вагинални глобули слагах, Макмирор. И след това Феминела Ваги С.
Тери, преди първия цистит имах Ешерихия + Ентерокок едновременно, вагинално. Това беше преди 2 години. Пих тогава Амоксиклав и уж всичко се изчисти.
ММ пуска стерилна урина скоро, няма нищо той.

# 289
От София ли си? В кои лаборатории пускаш? И ако нямаш симптоми защо ходиш по лекари? Ако по някакъв мистериозен начин с тия бактерии сте в мирно съвместно съществуване и не ти пречат.... Не се занимавай повече...

# 290
Не, в Пловдив съм.
Ходя, мехура ми е с удебелени стени и искам да се възстанови.
Ще видим какво ще каже урологът.

# 291
Пробвай с бактериофаг. Поне е безредно.

# 292
DeVa, пускай микробиологии само в Торакс и Иванчев. Там се гледат от човешки око, от доктори. Писанец ми изкарваха чисти микробиологии, а Торакс "единични е.коли". В Пловдив няма микробни броене на вагинална натривка. Това в Торакс е най-близкото до броене.
На мен двамата ми репродуктивни лекари в Пловдив ми казаха в един момент просто да спра антибиотиците, че няма как да стане по-добре.
Щом проблемът е в мехура, той поне по-лесно се чисти. Докарай се само до бактериално носителство без симптоми.
Мен ме наричат носител. Пия хомеопатия. Купувам си Алое бери на Форевър ливинг, пия пробиотици и закрепям положението. Те да си живеят там, стига да не ми пречат
Пусни едно CRP да видиш имаш ли инфекция, под 40 ли е, няма бактериална инфекция
Кое точно в аптеката се води бактериофаг?

# 293
  • София
За проблемите с кандида веднага се сетих за сода бикарбонат! Много има писано по темата. Единствено не знам на разранен хранопровод как ще се отрази, но едно време се ползваше против киселини от рефлукс или гастрит и много помагаше.
Напоследък проучвам маслото от тамян. Пак няма да поствам конкретна статия, защото има достатъчно в нета.
То помага за всякакви възпаления, включително на пикочен мехур. Спомага стопяването на камъни и е полезно едва ли не за всичко. Не съм го пробвала. Скоро научих за него от приятелки, но и трябва да се потърси някоя от по-скъпите марки, за да е истинско. Но пък дозите са по 1-2 капки .
Deva, не си вкарвай още един АБ ако нямаш симтоми. Така като ви чета, направо сте се сринали с тези количества и сега всички бактерии нападат. Пробиотици в големи количества ми идват на ум също. Особено пък за неядящите млечни. Аз взимам Лактофлор, но иначе май Нарине е много добро, защото съдържа живи бактерии.
Има и за вагинална употреба. На мен не ми се е налагало, защото пък съм със свръх развитие на лактобактерии вагинално и даже ми създават проблеми веднъж месечно, но с една промивка сода и се оправям ( това съм го писала вече, но да напомня ). Simple Smile

# 294
Нарине вагинално слагах два курса и хол. 0 лактобацили. Аз по-скоро препоръчвам Гинофилус или Флоражин. С тях само завиждах лактобацили, докато поредния антибиотик не ги убиваше отново. Но д-р Чокова от лабораторията на Торакс е казала на един гинеколог, че е наблюдавала зараждане на лактобацили само от Гинофилус и Флоражин. Което напълно съвпадна с моя опит с тях и други глобули.
Някои хора слагат чесън вътре или кисело мляко, но аз не смея, защото не знам какво друг вкарвам с тях.

Иначе за гъбички: кокосово масло. Една позната даже вагинално си го слага и я отпусна.
Аз ходя на хомеопат и биорезонанс (не съм много привърженик на последното), но все ми излизаше кандида в тялото. Започна ли лечение хомеопатично и винаги езика ми добива нормален цвят, иначе е бял цял живот. Но моите лечения са много фокусирани върху храносмилателната система.

# 295
По едно време се миех външно със сода, разтворена във вода. Не ми помогна. Беше ме страх да си правя вагинални промивки. Пробвах да пия също, но червата ми бълбукаха яко и спрях. От Флоражин( 3 опаковки една след друга) глобули имах малко облекчение, но малко.
Попаднах на един сайт -- http://www.mikoterapia.bg/?lang=bg , някой да има идея дали тези гъби лекуват? Дали някой е ползвал тази терапия? Уж ги дават за всякакви болести Hushed  Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 01 фев 2020, 11:31 от didona666

# 296
Доказано гъби Кориолус убиват ЧПВ вирус. Има си изследвания за приложението им върху щамове, предизвикващи растеж на ракови клетки.аз съм ги пила, приятелка след конизация също ги пие постоянно, за да подтиска растеж. На друга приятелка й ги бяха изписали за ендометриоза, а едно момиче във форума е излекувала бактериоза с тях. Сега като се замисля, не съм ги пила от 6 години, може би е време пак.
Имам едни гъби рейши купени , но не съм ги започнала

# 297
Доказано гъби Кориолус убиват ЧПВ вирус. Има си изследвания за приложението им върху щамове, предизвикващи растеж на ракови клетки.аз съм ги пила, приятелка след конизация също ги пие постоянно, за да подтиска растеж. На друга приятелка й ги бяха изписали за ендометриоза, а едно момиче във форума е излекувала бактериоза с тях. Сега като се замисля, не съм ги пила от 6 години, може би е време пак.
Имам едни гъби рейши купени , но не съм ги започнала

Гъби във вид на хапчета или натурални са приемали тези жени?

# 298
Тези гъби отдавна ги мисля.
Гинофилус съм слагала, ефект 0.
Иделин ми действа по-добре, но като цяло нямам лактобацили и не мога да ги завъдя.
Този Уробиотик не знам дали да не пробвам, въпреки че не съм видяла полза от пробиотиците, освен че получавам запек, което е крайно нежелателно.
Къде е повече манозата, не мога да разбера? В Уробиотик, Уроцист, или Цистостоп Рапид?

# 299
  • София
Уробиотик 1 саше - 500 мг. маноза
Уроцист - 150 мг. маноза
Цистостоп Рапид - 1000 мг. маноза

Но пък са различни комбинации от други съставки.

Общи условия

Активация на акаунт