Цистит - традиционно и алтернативно лечение - тема 6

• 46 081
  • 763
  •   1
Отговори
# 300
Франи, да си жива и здрава! Flowers Hibiscus Благодаря!
Аз не можах да разбера количествата.

# 301
И те, и аз ги взимахме на хапчета

# 302
  • София
Франи, да си жива и здрава! Flowers Hibiscus Благодаря!
Аз не можах да разбера количествата.
Леко ме озадачи трудното намиране на конкретното съдържание на Уроцист. Уа-у! Цветя и рози, но малко за съдържанието в грамаж...
Често казано, пробвала съм всичко подобно и постоянно излизат нови и нови сходни добавки, но не случайно се закотвих на ЦР или само маноза, защото за мен съм разбрала, че точно манозата действа, а не боровинки, брези, мечо грозде и други такива в малки количества. Реших да пробвам само маноза, защото при криза от ЦР имам доста неприятни стомашни неразположения. Къркорене и "подуване"...направо супер кофти дискомфорт, но за цистита ми помага, но в големи дози. Стигала съм до 6 х 2 за времето, в което не спя, което са 12 грама маноза.
Това за около 3-4 дни и после намалявам до отшумяване на симтомите. Факт, че избегнах доста АБ по този начин.

Последна редакция: сб, 01 фев 2020, 15:02 от Franie

# 303
Оказа се, че не съм го пила този ЦР. Като му гледам хапчетата, непознати ми са.
А като ме изписаха след цистоскопията ми бяха дали рецепта за Левофлоксацин и Цистостоп, обикновен ще да е бил?
Купих 3 блистера ЦР, да се подсигуря в случай на нужда, че няма да съм в Пловдив, а Велинградските аптеки са съмнителни откъм наличности.
И всъщност аз точно маноза не съм пила?
Боровинка да, Уринал Акут няколко опаковки, но там няма Д-маноза.
Как се пие?
Франи, ти имаш моите проблеми. След секс по 1, или повече? Превантивно.

# 304
  • София
Аз съм с проблем само от секс. Пия 2 т. преди  и следващият ден поне 3 х 2 и се "ослушвам" за симтоми.
То самО си показва, а и за толкова години съм свикнала и знам накъде върви. Понякога не се налага и пия само за ден превантивно. Също и 1 ч.л. сода в топла вода сутринта на гладно ( ако се сетя ). За почивки винаги тръгвам с две опаковки ЦР и един Фосфомицин за всеки случай. Абе...гадна работа!

# 305
@Deva Аз си поръчах от Амазон чиста Д-маноза, но не знам дали може да се достави до България. На пудра е и си има лъжичка вътре, една лъжичка се разтваря в една чаша вода и се пие 3 пъти на ден. (На опаковката пише да се изпие още една чаша вода след 40-60мин, но аз не го спазвам) Пия на гладно сутрин, през деня и вечер. Моите симптоми все се менят, ту бодежи, ту чувството за не пълно изпразване на мехура. Някой беше написал, че се оказало дискова херния. 🤔 Замисляла съм се, защото работата ми е доста натоварваща физически и имам чувството за откачане в кръста понякога.

Последна редакция: сб, 01 фев 2020, 17:50 от Lime_

# 306
Франи, имаш ли идея от коя съставка на ЦР може да са ти стомашните проблеми? Аз, както вече неведнъж съм споменавала, го пия всеки ден 3 х 2 т и не  забелязвам нещо да ми става на стомаха. В момента за пореден път пробвам да го намаля поне до 2х2,сутрин и вечер, но като почне да помътнява пак връщам големите дози. Че се разорявам направо е факт, но... дано поне няма странични действия..

# 307
  • София
Предполагам, че от боровинката. Тя е от семейството на мечото грозде, а за него бях чела, че има доста хора с непоносимост и подобни проблеми със стомах.

# 308
Пандорина, ти ме отчая съвсем... Sad
Как така всеки ден пиеш по 6 таблетки? Rolling Eyes
Пускала ли си скоро урина?

# 309
Пандорина, ти ме отчая съвсем... Sad
Как така всеки ден пиеш по 6 таблетки? Rolling Eyes
Пускала ли си скоро урина?
Не

# 310
Лечение с просо. Прочетете. Аз си купих био просо.

# 311
Здравете!  Аз отново съм тук Disappointed и отново с цистит-от събота.  Последният ми прием на антибиотик беше през август -  Терцеф мускулно и Бисептол за 10 дена,  след него.  Изчистих се и пиех Д маноза,  и Неоренал СР,  до преди месец.  Някак си повярвах,  че всичко е минало,  след почти 2 г.  мъки.  Записах се на фитнес (където се къпя и излизам на студа) и започнахме да правим опити за бебе.  Още на същия месец -  пак цистит.  Утре ще ходя да нося стерилна урина,  но няма да ми се размине антибиотика и пак мускулно или венозно (от толкова антибиотици си направих проблем със стомаха и орален прием е невъзможен).  Моля ви,  кажете ми,  на някой от вас случвало ли се е да пребори бактерия,  без антибиотик?Просто си знам,  че ПАК е Е. Коли.  Пускала съм всякакви изследвания -  хламидии,  уреаплазма,  микоплазма и т. н - нищо не се изолира.

# 312
Не знам за такъв случай, иначе и аз бих искала да има.
Значи и венозно АБ пак не е с траен ефект... Лошо Sad

# 313
Не знам за такъв случай, иначе и аз бих искала да има.
Значи и венозно АБ пак не е с траен ефект... Лошо Sad
Всъщност,  6 м.  са си направо успех,  за мен.  С другите антибиотици и толкова не искарах.  Проблемът е,  че искаме бебе,  а започнем ли опити,  циститът се връща. Мъжът ми си прави микробиология на урина и еяколат-няма изолирани микроорганизми.  Въпреки това,  правим ли секс с презерватив,  всичко е ок.  Започнем ли бебеправене,  следеа цистит Angry

# 314
А ти имаш ли симптоми?
Аз не.
При мен също секс го провокира, но няма значение дали е с презерватив или не.
Засега се справям с Цистостоп Рапид, 2 след секс и след 8 часа още 2.
Не го пия постоянно.

Общи условия

Активация на акаунт